Artikel

3 Gezonde barbecue recepten

BBQ met vlees

In deze tijd van het jaar gaat er niets boven de barbecue. De barbecue pakketten van de supermarkten zijn een regelrechte ramp voor iedereen die bezig is met een fit uiterlijk en een gezonde levensstijl. Uiteraard kan het anders. Hieronder hebben we 3 simpele, smakelijk en gezonde recepten geplaatst om van je volgende barbecue een verantwoord feestje te maken.

1) Zomers gemarineerde kipfilet

Neem een kipfilet, snij deze in grove stukken en leg ze in een kom. Giet per kipfilet een ruime eetlepel olijfolie en ongeveer een theelepel citroensap over het vlees. Voeg daarna wat gemalen peper en zout naar smaak toe. Sluit af met wat gedroogde of verse rozemarijn.

Roer het geheel goed door zodat de diverse ingrediënten goed zijn verdeeld over het vlees. Dek de kom af met folie en laat het minimaal een uurtje rusten in de koelkast voor je de kipfilet op de barbecue legt. Barbecue de stukken kipfilet tot het vlees helemaal wit is / ze helemaal gaar zijn.

Het resultaat: een heerlijke, gegrilde, zomerse kipfilet met veel smaak, veel eiwit en weinig vet en suiker. Een mooi alternatief voor saté met pindasaus.

2) Zalm

Neem een mooi stukje (wilde) zalmfilet en leg dit op een stuk aluminiumfolie. Vouw de aluminiumfolie zo dat het een bakje vormt. Giet een scheutje droge witte wijn over de zalm, een theelepeltje citroensap en strooi er wat viskruiden over. Vouw het pakketje gedeeltelijk dicht en leg het ongeveer 15minuten op de bbq tot de zalm bijna gaar is.

Erg lekker en vol met gezonde vetten en rijk aan eiwitten. Serveer eventueel met gekookte asperges en onderstaande salade om het helemaal af te maken.

3) Gemengde Sla

Neem een zak met diverse gemengde sla, bij voorkeur met lollo rosso, eikenbladsla etc. Snij wat cherry tomaatjes door midden en wat komkommer in plakjes en voeg naar smaak toe.

Maak een dressing van 3 delen olijfolie en 1 deel balsamico en voeg hier peper, zout en een lekkere scheut citroensap aan toe. Giet deze over de salade en meng het geheel goed. Voeg eventueel extra groente toe zoals (gegrilde) paprika, courgette, aubergine of artisjokken.

Een mooi alternatief voor de diverse kant en klare salades met heel veel mayonaise en andere toevoegingen. Deze verantwoorde gemengde sla is erg toegankelijk en past goed bij bijna alle soorten vlees en vis.

Ontvang 30% welkomstkorting!

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en mis geen aanbiedingen meer.

Ik wil graag regelmatig per e-mail en post op de hoogte worden gehouden van actuele trends, aanbiedingen en waardebonnen van bodylab.nl. Je kunt je te allen tijde afmelden via de uitschrijflink in elke e-mail of via info@bodylab.nl. Met mijn registratie ga ik akkoord met de ALV en het Privacybeleid.

Of volg ons op