Artikel

BCAA voor vrouwen

vrouw met BCAA

Spieropbouw en krachttraining zijn in deze tijd echt niet meer alleen voor mannen. Op Instagram kan je de meest fitte vrouwen volgen. And guess what? Ze doen allemaal aan krachttraining. Langzaam aan durven steeds meer vrouwen het krachthonk in en zijn ze niet meer bang om er stoer uit te zien. We willen tenslotte allemaal wel een strakker lichaam, volle billen en mooie buik. Om dit te bereiken, en je lichaam stevig te krijgen, is krachttraining nodig. Je spieren moeten zich ontwikkelen en daarbij is mooi meegenomen dat je hiermee je vrouwelijke vormen accentueert. Met de juiste training en begeleiding, voeding en supplementen behaal jij ook je doelen! Als supplement kun je kiezen voor BCAA’s. We gaan hier dieper op in.

Wat zijn BCAA’s?

De afkorting BCAA staat voor Branched Chain Amino Acids. BCAA’s bestaan uit de aminozuren L-Leucine, L-Isoleucine en L-Valine en zijn een van de eerste eiwitten die ons spierweefsel opneemt. Je lichaam maakt dit niet zelf aan, dus het is van belang dat er voldoende toevoer is, want de BCAA’s in je lichaam kunnen ook uitgeput raken. Het is dus een goede, en misschien ook wel nodige, toevoeging op je dagelijkse dieet.

Hoe en wanneer gebruik je BCAA’s?

Je gebruikt BCAA’s vaak voor, tijdens of na je training. BCAA’s worden minder snel door de maag en lever afgebroken waardoor ze dus in een meer completere vorm bij je spieren terecht komen. Een groot voordeel en je gebruikt de goede stoffen dus optimaal.

Als je de BCAA’s voor je training gebruikt kun je bijvoorbeeld kiezen om shake te maken. Mix 1 scoop met 200-25- ml water en neem 1-3 keer per dag een dosering BCAA. Je gebruikt het tussen de maaltijden door en dus niet altijd maaltijd(vervanger)! Het is een aanvulling op je sportieve levensstijl.

Voordelen BCAA’s voor vrouwen?

Eigenlijk heb je de voordelen hierboven al een beetje kunnen lezen. In het kort:

- BCAA’s worden snel door je lichaam opgenomen (omdat de maag en lever ze niet afbreken)
- Je kunt het op verschillende manieren gebruiken:

BCAA PowderBCAA PowderBCAA Powder
BCAA capsulesBCAA capsulesBCAA capsules
BCAA DrinkBCAA DrinkBCAA Drink
Amino LiquidAmino LiquidAmino Liquid

Let wel op: als je echt al voldoende eiwitten binnenkrijgt via je voeding zijn BCAA’s niet nodig.
Het is wel aan te raden om BCAA’s te gebruiken als je gaat trainen op een lege maag.

Ontvang 30% welkomstkorting!

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en mis geen aanbiedingen meer.

Ik wil graag regelmatig per e-mail en post op de hoogte worden gehouden van actuele trends, aanbiedingen en waardebonnen van bodylab.nl. Je kunt je te allen tijde afmelden via de uitschrijflink in elke e-mail of via info@bodylab.nl. Met mijn registratie ga ik akkoord met de ALV en het Privacybeleid.

Of volg ons op