Bodylab Whey Isolaat Labtest Februari 2018

Bodylab is met zijn eigen merk een begrip binnen de wereld van sportvoeding. Met onze eigen producten bieden we kwaliteit voor een scherpe prijs. Onze leveranciers zijn gerenommeerde producenten en worden regelmatig door onze Quality Assurance manager geaudit. Om ook de inhoud van de producten te controleren laten we regelmatig onafhankelijke labtesten uitvoeren. Op die manier krijgen we specifiek inzicht zodat we de kwaliteit altijd kunnen bewaken.

Wij vinden het belangrijk dat de kwaliteit gewaarborgd blijft, zodat onze klanten altijd kunnen rekenen op een kwalitatief goed product. Steekproefsgewijs laten wij al onze producten testen om de kwaliteit te kunnen blijven garanderen. De labtest die in dit blog besproken wordt betreft onze Whey Isolaat.

Onze labtest is uitgevoerd door Labora
Voor onze lab testen kiezen we voor Labora. Labora heeft een modern laboratorium gevestigd in Staverden. Ze hebben jarenlange ervaring en staan altijd voorop met nieuwe ontwikkelingen. Daarnaast is Labora gespecialiseerd in het doen van testen op zuivelproducten waaronder wei-eiwitten. Met de keuze voor Labora zijn we er zeker van dat het onderzoek door een specialist wordt uitgevoerd.

De resultaten van de labtest
De volgende facetten bespreken we kort aan de hand van de uitkomst van het rapport. Een voorbeeld van zo’n labtest kun je zelf inzien. Deze staat onderaan deze blog.

 • gemeten percentage eiwitten
 • afwezigheid van contaminatie

 • De resultaten van de labtesten worden door ons als positief beoordeeld. Het aanwezige percentage eiwitten wat is gemeten is 88,9 wat slechts 1,1 afwijkt van de labelclaim. Dit valt binnen de normen. Een voedingswaarde is een gemiddelde. Van deze gemiddelden kan licht worden afgeweken, omdat de voedingsstoffengehaltes onderhevig zijn aan natuurlijke schommelingen en schommelingen door productie en tijdens de opslag. Om deze reden zijn er normen (percentage toegestane afwijking) opgesteld voor iedere voedingsstof waarin deze nog geaccepteerd wordt. Indien de resultaten buiten deze normen vallen, dan worden deze niet geaccepteerd. Op deze manier kunnen wij de kwaliteit en het product geven dat jij verwacht.

  Naast de aanwezigheid van eiwitten is het belangrijk dat er ook wordt gecontroleerd op afwezigheid van contaminatie. Ofwel stoffen die niet in het product thuishoren. Het voordeel van eiwitpoeder is dat het product nagenoeg geen vocht bevat waardoor contaminatie minder makkelijk voorkomt dan zuivelproducten met een korte houdbaarheid. Het rapport laat een positief resultaat zien waarbij binnen normen is gebleven. Als al de resultaten akkoord zijn, dan wordt het pas verpakt.

  Tot slot: het rapport
  Ben je geïnteresseerd in het volledige rapport? Het rapport vindt je hieronder terug zodat je het nog even zelf door kunt lezen.

  whey isolaat labtest