Artikel

Eet voor spieren 4

eieren

In deze meerdelige blogserie gaan we je vertellen wat je op het gebied van voeding allemaal moet doen om je spieren op de juiste manier te ondersteunen. Je kunt immers niet hard gaan trainen zonder je spieren te voeden.

Ben een eitje – 7

ls het over proteïne gaat, zijn er bepaalde soorten die je meeste dagen, zo niet elke dag, op moet proberen te nemen in je dieet. Om te beginnen is er proteïne uit melkproducten. Maar een andere vorm die je zeker moet overwegen bestaat uit eieren. We raden je aan om minimaal drie hele eieren per dag te eten. Onderzoek toont aan dat mannen die aan krachttraining doen en drie eierdooiers per dag eten twee keer zoveel spiermassa en kracht winnen als diegenen die de dooiers niet eten. Mocht je je zorgen maken om de cholesterol? Niet doen. Onderzoek van de Universiteit van Connecticut toont aan dat Cholesterol uit eierdooiers de hoeveelheid slecht cholesterol (LDL) niet verhoogt.

Vertraag voordat je naar bed gaat – 8

Zoals gezegd in regel 6 moet je de hoeveelheid spierproteïne afbraak die optreedt als je slaapt zoveel mogelijk beperken. Sommige bodybuilders voeren het stoppen van dit proces zover door dat ze zelfs de wekker zetten in het holst van de nacht om nog te eten. Ga lekker slapen, je hoeft echt niet zo extreem bezig te zijn als je goed voorbereid voordat je gaat slapen. Een langzaam verterende proteïne is hier je beste vriend. Alles wat rijk is aan de melkproteïne caseïne zal tot wel zeven uur een constante stroom aminozuren leveren terwijl je slaapt Caseïne is eer zeer langzaam verterende vorm van proteïne, die je lichaam een constante stroom van aminozuren levert om je spieren intact te houden. Goede bronnen van caseïne zijn caseïne- en melkproteïnepoeders, kwark, Griekse yoghurt en gewone kaas, zoals cheddar. Net voordat je naar bed gaat pak je een of twee scheppen van een caseïnerijk proteïnepoeder, zo’n 225 gram kwark of Griekse yoghurt, of 75-115 gram kaas.

Extra tip: 30 Gram cheddarkaas bevat 8 gram proteïne, minder dan 1 gram koolhdraten en 11 gram vet, waarvan 7 gram verzadigd, wat door het lichaam gebruikt wordt als een voorloper op de testosteronproductie.

Ontvang 30% welkomstkorting!

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en mis geen aanbiedingen meer.

Ik wil graag regelmatig per e-mail en post op de hoogte worden gehouden van actuele trends, aanbiedingen en waardebonnen van bodylab.nl. Je kunt je te allen tijde afmelden via de uitschrijflink in elke e-mail of via info@bodylab.nl. Met mijn registratie ga ik akkoord met de ALV en het Privacybeleid.

Of volg ons op