Artikel

Eet voor spieren 5

biefstuk

De laatste blogpost in onze serie ‘eet voor spieren’. In eet voor spieren 4 kon u lezen over het eten van eieren en vetvertragende voedingsmiddelen. Nu gaan we door met het eten van biefstuk en groenten.

Extra bief met biefstuk

Een andere proteïnebron waarvan je zeker wilt zijn is het eten van biefstuk. Behalve dat het een goede kwaliteit proteïne levert, zal het verzadigde vet en de cholesterol de hoeveelheid kracht en zorgen voor maximale spiergroei. Daar komt bij dat biefstuk rijk is aan vitamines B, zink en ijzer, die allemaal essentieel zijn voor het laten groeien van spiermassa en et handhaven van je hoeveelheid energie tijdens de training. Ze helpen ook je immuunsysteem sterk te blijven, waardoor je je beter kunt verweren tegen koudjes en andere virussen die je anders misschien dwingen trainingen over te slaan en spiermassa te laten verliezen.

Pak groenten

Als het gaat om het opbouwen van spiermassa is het een veel gemaakte fout om je alleen maar te richten op macronutriënten (proteïne, koolhydraten en vet). Natuurlijk, die moeten hoog op je prioriteitenlijstje staan, maar je wilt de extra voordelen van micronutriënten(vitamines en mineralen) en fytochemicaliën, waar groenten rijk aan zijn, niet missen. Niet alleen bevorderen deze micronutriënten je totale gezondheid, maar ze kunnen ook je lichaam aanzetten tot het creeren van nieuwe spiermassa.

facebook twitter google+ Instagram

Ontvang 30% welkomstkorting!

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en mis geen aanbiedingen meer.

Ik wil graag regelmatig per e-mail en post op de hoogte worden gehouden van actuele trends, aanbiedingen en waardebonnen van bodylab.nl. Je kunt je te allen tijde afmelden via de uitschrijflink in elke e-mail of via info@bodylab.nl. Met mijn registratie ga ik akkoord met de ALV en het Privacybeleid.

Of volg ons op