Recept

Eierschotel met Broccoli en Spinazie

stuk eierschotel

Het onderstaande recept is bedoeld als ovenschotel die je kunt maken voor meerdere personen en geschikt is als maaltijdvoorbereiding. De maaltijd bevat zeer weinig koolhydraten maar vult daarentegen heel goed. Ideaal voor sporters of mensen die een koolhydraatarm dieet volgen.

Kooktijd:
25 min
moeilijkheid:
eenvoudig

Ingrediënten:

Voor één persoon

Wat heb je nodig?

  • broccoli
  • spinazie
  • 9 eieren
  • 50 ml melk
  • geraspte oude kaas

Bereiding:

  1. Verwaarm de oven op 220c voor.
  2. Neem een broccoli, was de broccoli en snijd hem vervolgens in roosjes. Voordat je hem in de ovenschaal verwerkt, laat je hem 4 minuten koken. Nadat je de broccoli hebt gekookt laat je hem afkoelen. Je kunt als toevoeging wat rauw gesneden spinazie in de schotel toevoegen.
  3. Meng de eieren met de melk en met wat peper en zout en roer het ei-Mengsel tot het een egale, gele substantie is.
  4. Meng de broccoli met het eimengsel en roer het geheel goed door met een vork of een garde. Laat het een minuutje rusten en roer het nogmaals goed door.
  5. Vet een ovenschaal in en giet het mengsel van ei en groente in de ingevette schaal. Indien je dieet het toelaat, kun je nog een beetje oude geraspte kaas over de schotel heen strooien.
  6. Plaats de schotel ongeveer 8 minuten in een op 220c voorverwarmde oven. Houd de schotel goed in de gaten. Wanneer je ziet dat het ei gestold is en de randen van de schotel lichtbruin worden kun je de schotel uit de oven halen.
  7. Je kunt de maaltijd direct opdienen. Wanneer je de maaltijd wil bewaren laat de schaal afkoelen en verpak de schotel met vershoudfolie. Je kunt het gerecht 2-3 dagen in de koeling bewaren. Smakelijk!

Ontvang 30% welkomstkorting!

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en mis geen aanbiedingen meer.

Ik wil graag regelmatig per e-mail en post op de hoogte worden gehouden van actuele trends, aanbiedingen en waardebonnen van bodylab.nl. Je kunt je te allen tijde afmelden via de uitschrijflink in elke e-mail of via info@bodylab.nl. Met mijn registratie ga ik akkoord met de ALV en het Privacybeleid.

Of volg ons op