Artikel

Motivatie in de winter! door Natasja Evers

De dagen worden korter, de nachten langer. Het wordt kouder. En eigenlijk is het weer om warm, met een dekentje en een serie op de bank te gaan zitten. Maar door op de bank te gaan zitten, kom e niet dichterbij je (fysieke) doel. Dus hoe blijf je gemotiveerd, ondanks het winterweer?

1. Doe écht iets wat jij leuk vind. Wanneer je iets leuk vind om te doen, is je motivatie en je drive om het te doen al een stuk groter. Dus ga niet hardlopen, omdat men zegt dat het goed is voor je. Ga doen wat JIJ leuk vindt.

2. Zoek een sportbuddy. Samen sporten is natuurlijk gezellig. Maar zo kun je elkaar ook motiveren. Heeft de eén geen zin, sleept de ander diegene wel mee. En zodra je iets hebt afgesproken, kan je er natuurlijk ook niet meer onder uit.

3. Beloon jezelf. En dan niet zozeer met eten, maar met bijvoorbeeld die sportschoenen die je altijd al wilde. Of een nieuw setje sportkleding? Stel jezelf een korte termijn doel. En wanneer je die behaald hebt, koop dan iets leuks voor jezelf!

4. Naast de kou, staan de wintermaanden natuurlijk ook bekend om de vele feestdagen. Naast dat dit natuurlijk hartstikke gezellig is, wordt er ook altijd iets te veel gegeten. Met het doel in je achterhoofd, misschien niet helemaal handig. Om toch ongeschonden deze dagen door te komen, is het dus verstandig tóch wel naar de sportschool te gaan.

5. En misschien wel de aller belangrijkste: houd je doel in je achterhoofd. Het is dan misschien wel winter, over een half jaar is het weer zomer. Summer bodies are made in winter!

Hoe zorg jij er voor dat je je motivatie behoudt?

Groeten, Natasja

Ik ben te volgen op instagram @natasjaevers, maar ook via mijn blog Happygains.nl

Ontvang 30% welkomstkorting!

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en mis geen aanbiedingen meer.

Ik wil graag regelmatig per e-mail en post op de hoogte worden gehouden van actuele trends, aanbiedingen en waardebonnen van bodylab.nl. Je kunt je te allen tijde afmelden via de uitschrijflink in elke e-mail of via info@bodylab.nl. Met mijn registratie ga ik akkoord met de ALV en het Privacybeleid.

Of volg ons op