Artikel

Volg Gert-Jan Mastenbroek tijdens de Walter Cup 2016

Mastenbroek Blog Bodybuilding

De afgelopen tijd konden we Gert Jan Mastenbroek volgen in zijn wedstrijdvoorbereiding. Gert-Jan Mastenbroek was vorig jaar de verrassende winnaar in zijn klasse bij de YBF. Zijn eerste wedstrijd als bodybuilder na diverse wedstrijden sterkste man. Dit jaar heeft hij meegedaan aan de Walter Cup tijdens de Fit Expo in Amsterdam. In deze blog lees je hoe Gert- Jan de laatste dagen voor de Walter Cup en de Walter Cup zelf heeft beleefd. We laten Gert-Jan aan het woord.

Mijn laatste blog eindigde ongeveer een week voor de Walter Cup. Toen had ik nog geen idee hoe ik het er vanaf zou brengen op de wedstrijd. Nu weet ik dat het een geslaagde dag was! Ik zal jullie eerst wat meer vertellen over de dagen voor de Walter Cup.

De laatste dagen voor de wedstrijd heb veel water gedronken. Iedere dag een liter meer tot de 7 liter op vrijdag. Verder heb ik vooral rust gehouden en weinig gelopen. Als je veel loopt gaat er veel vocht in je benen zitten, dat is precies wat je niet wilt.

Het laden met water doe je om er voor te zorgen dat er op de dag van de wedstrijd zo min mogelijk vocht in je lichaam zit. Je neemt je lichaam de hele week een soort in maling. Doordat je lichaam zoveel water binnenkrijgt gaat het in een soort waterafscheidingsmodus. Wanneer je stopt met water drinken, een dag voor de wedstrijd, is je lichaam nog niet meteen uit die modus. Je lichaam scheidt dan dus meer vocht uit terwijl het niets meer binnen krijgt. Conclusie, je lijkt nog droger op het podium.

Ook heb ik in de nacht van vrijdag op zaterdag net mijn benen omhoog geslapen. Op die manier haal je nog wat extra vocht uit je benen voor nog duidelijkere definitie.

Op zaterdag mocht ik tot 12 uur s middags nog 1 liter drinken. Dat was gelijk het laatste beetje vocht wat ik voor de wedstrijd binnen mocht krijgen.

Langzamerhand ging ik steeds meer laden met eten. Rijst met kip, aardappelen met biefstuk enzovoort. Zaterdagnacht ook weer met de benen omhoog geslapen, zondagochtend was dat resultaat van hiervan + het niet meer drinken goed zichtbaar! Je valt door dat ontvochten wel een aantal kilo’s af maar je spieren komen daardoor veel beter uit en daardoor lijk je nog groter dan normaal.

Zondagochtend zijn we rond 8 uur naar de Fit Expo in Amsterdam gereden in Amsterdam waar de Walter Cup open NK werd gehouden. Om half 9 vond de weging/meting namelijk al plaats. Ik woog nog maar 94.5kg! Ben dus in die 7 weken wedstrijd voorbereiding ruim 10 kg vet en vocht kwijtgeraakt, want ik begon op 104.8kg.

Nadat ik gemeten en gewogen was werd ik in de A klasse ingedeeld. Daarna kon ik in de zaal achter het podium een plekje zoeken om te gaan liggen en me langzaam aan te gaan voorbereiden. Ondertussen kon ik mezelf bruin laten maken bij dmv. een spray tan voor een mooie donkere kleur. De donkere kleur laat je spieren goed uitkomen wanneer je op het podium staat met de felle lampen op je.

Om 1 uur begon de wedstrijd. Eerst waren er nog andere klasses voordat mijn klasse aan de beurt was. Om 3 uur werd mijn klasse bij elkaar geroepen om vervolgens de vergelijking te gaan doen. De wedstrijd was begonnen, we moesten voor de jury de quarter turns doen en de 7 verplichte poses. Na een aantal minuten waren we klaar en mochten we weer van het podium af.

Nadat we weer achter de schermen stonden werden we een voor een weer terug geroepen om onze 1 minuut durende routine te doen. Zo'n routine heb je ingestudeerd op muziek om jouw beste punten van het lichaam nog even aan de jury te laten zien.

Nadat iedereen zijn routine had gedaan werd er nog muziek gedraaid en moesten we een pose down doen. Alle atleten in de klasse maken er tegelijk nog even een showtje van om de toeschouwers nog even te vermaken en te laten zien dat zij de winnaar moeten worden. Na de poses down zit de wedstrijd er op.

Bij de prijsuitreiking waren eerst de andere klasses aan de beurt. Als laatste kwamen wij, omdat wij in de zwaarste klasse zaten. Ik ben uiteindelijk 2e geworden. Ik hoorde later dat het maar 1 punt scheelde met de nummer 1. Jammer maar helaas,het blijft een jury sport. Ik was allang blij want was de enige Nederlander in mijn klasse. De andere kwamen uit heel Europa. Dus al met al een mooie wedstrijd gedraaid.

Na de wedstrijd ben ik met mijn vriendin naar de Mac Donalds gegaan om na weken dieeten eindelijk even flink los te gaan!

De maandag na mijn wedstrijd heb ik nog een mooie fotoshoot gehad bij de bootcampbaan in Noordwijk. Het was ontzettend koud om buiten rond te slingeren met zo weinig vet en zonder shirt maar de foto's zijn ontzettend gaaf geworden! Richard Houwaard heeft de grootste bootcamp baan van Europa. Ga er gerust eens kijken, het is echt de moeite waard. Het is vooral leuk om met een grote groep over de baan te gaan.

Wat mijn volgende doel is weet ik nog niet, daar ga ik in het begin van het nieuwe jaar naar kijken om daarna dan ook gelijk weer vol voor mijn doel te gaan. Met Bodylab als mijn sponsor moet dat uiteraard meer dan goed komen want die geven iedere dag net dat extra zetje met hun supplementen.

Sportieve groet, Gert-Jan

Ontvang 30% welkomstkorting!

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en mis geen aanbiedingen meer.

Ik wil graag regelmatig per e-mail en post op de hoogte worden gehouden van actuele trends, aanbiedingen en waardebonnen van bodylab.nl. Je kunt je te allen tijde afmelden via de uitschrijflink in elke e-mail of via info@bodylab.nl. Met mijn registratie ga ik akkoord met de ALV en het Privacybeleid.

Of volg ons op