Artikel

Whey toevoegen aan je ontbijt

protein pancakes

Er is veel discussie over wat wel en niet goed is voor je wat betreft eten, maar er zijn twee dingen waar in ieder geval sporters het over eens zijn: ontbijten is belangrijk en eiwitten zijn belangrijk. Daarom gaan we er vandaag dieper op in waarom whey bij je ontbijt goed is en geven we je 3 heerlijke recepten waarmee je gemakkelijk zelf een goed proteïne ontbijt kunt maken.

Waarom is met whey ontbijten goed?

Voor iedereen zijn eiwitten belangrijk, maar voor jou als fanatieke sporter zijn ze extra belangrijk! Eiwitten zijn de bouwstoffen voor je spieren, dus als je wilt dat die flink groeien zal je ze ook goed moeten voeden. Je wilt daarom bij elke maaltijd een flinke dosis proteïne eten en daar kun je maar beter bij je ontbijt direct mee beginnen. Als je eiwitpoeder gaat kopen heb je de keuze uit caseïne en whey. Caseïne wordt langzaam afgebroken en is daarom ideaal om voor het slapen te nemen. Whey daarentegen, en met name whey isolaat, wordt super snel door je lichaam opgenomen en is daarom perfect voor tijdens het ontbijt.

Afvallen met een proteïne ontbijt

Onderzoek heeft uitgewezen dat als je met whey ontbijt, dit je kan helpen in het afvalproces. De eiwitten vullen goed, zodat jij makkelijker die tussendoortjes kunt weerstaan. Uit een onderzoek geplaatst in ‘Nutrition & Metabolism’ blijkt dat de groep mensen die whey nam voor het ontbijt en voor het avondeten 5% meer vet verloor gedurende een 12-weeksdieet, dan de groep die dat niet deed. Dus lees snel verder hoe je zelf een lekker proteïne ontbijt kunt maken!

3 whey ontbijt recepten

- Eiwitshake ontbijt
- Snickershake
- Kwark met whey
- Eiwitrijke pannenkoeken

Begin je dag direct goed met een flinke dosis eiwitten!

Eiwitshake ontbijt

Wanneer je een Whey ontbijt wilt maken, is het vaak belangrijk dat deze eenvoudig en snel te bereiden is. Een veel gebruikte methode is het toevoegen van havermout aan een eiwitshake.

Door het combineren van de Bodylab24 Whey Protein en de Pure Oats 100% Natural, krijg je een papperige en smakelijke eiwit shake die perfect te gebruiken is als ontbijt. Door de vezels en eiwitten zal je langer een voldaan en verzadigd gevoel behouden. Zeer eenvoudig te bereiden en ideaal voor een goed begin van de dag.

Ingrediënten:
- 2 scheppen Whey Proteine van Bodylab24 (hierbij kan je een smaak naar keuze kiezen)
- 3 eetlepels van ongeveer 30 gram Pure Oats van Bodylab24

Voeg water toe en zorg ervoor dat je goed schudt en het eindresultaat zal een lekkere en voedzame ontbijt shake zijn.

Een andere manier om een stevig proteïne ontbijt te maken is door lekkere en voedzame eiwitshake te maken met je favoriete ingrediënten. Het mooie aan eiwitshakes is dat je ze zo uitgebreid kunt maken als je wilt. Als je tijdens het afvallen met een eiwitshake ontbijt, kun je deze maken met 1 of 2 scheppen whey en water of magere melk. Als je juist in je bulkfase zit, is een eiwitshake je kans om een flinke dosis calorieën naar binnen te werken. Dit is mijn favoriete bulkproof eiwitshake ontbijt!

Snickershake

Houd jij van noten en chocolade? Dan is deze shake echt iets voor jou.

- 2 scheppen whey, chocoladesmaak
- 200 ml magere chocolademelk
- 2 eetlepels pindakaas
- 2 scheppen havermout

Bereidingswijze? Nou gewoon alles in de blender gooien!

Kwark met whey

Veel sporters zullen al met kwark ontbijten, maar je kunt je ontbijt makkelijk een eiwitrijke upgrade geven door een schep whey toe te voegen. Zo geef je je kwark meteen een lekker smaakje. Je kwark wordt wel wat dikker van het eiwitpoeder, je kunt daarom een beetjewater toevoegen.

Eiwitrijke pannenkoeken

Als derde een recept heerlijk voor in het weekend! Lekkere pannenkoekjes die ook nog eens mega gezond zijn. Als je slim bent maak je in het weekend een paar extra, zodat je er doordeweeks ook nog van kunt genieten!

- 2 scheppen whey, bijvoorbeeld vanillesmaak
- 1 banaan
- 2 eieren
- Melk
- Kokosolie

Meng het eiwitpoeder, de banaan en de eieren in de keukenmachine tot een mooi beslag. Voeg een beetje melk toe als het beslag nog te dik is. Verhit de kokosolie in de koekenpan en giet het beslag in kleine hoopjes in de pan. Doe een deksel op de pan en wacht een paar minuten tot de pannenkoekjes stevig zijn. Dan kun je ze omdraaien, wacht dan nog een paar minuten tot ze helemaal gaar zijn en dan mag je losgaan met heerlijke toppings! Wat is jouw favoriete combinatie? Bosbessen en honing? Of toch pindakaas en banaan?

Ontvang 30% welkomstkorting!

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en mis geen aanbiedingen meer.

Ik wil graag regelmatig per e-mail en post op de hoogte worden gehouden van actuele trends, aanbiedingen en waardebonnen van bodylab.nl. Je kunt je te allen tijde afmelden via de uitschrijflink in elke e-mail of via info@bodylab.nl. Met mijn registratie ga ik akkoord met de ALV en het Privacybeleid.

Of volg ons op