Artikel

Een druk leven en altijd in Shape

In dit artikel maken we kennis met Pieter, hij is de komende maanden actief op onze website als gastschrijver. Pieter is een voorbeeld van iemand die al jarenlang zijn sport op hoog niveau beoefent en dit combineert met een zware fysieke baan bij het Korps Mariniers. Daarnaast is hij vader en begeleid hij mensen met training en voeding.

Ondanks zijn onregelmatige baan, langdurig zware inspanningen onder barre omstandigheden weet hij zijn lichaam 365 dagen per jaar in topvorm te houden.

Indien er bepaalde onderwerpen of specifieke vragen zijn die je aan Pieter zou willen stellen kun je deze aan ons richten via info@bodylab.nl, De beste vragen gebruiken we voor opvolgende artikelen.

Pieter, hoe ben je in de sport terecht gekomen?

Ik ben op mijn 14e in de sportschool begonnen met trainen, dit was in een kelder op de middelbare school. In die tijd deed ik aan mountainbiken en reed wedstrijden door het hele land. Toen ik stopte met mountainbiken op mijn 19e woog ik 68 kilo. Ik wilde iets meer spiermassa en zo begon ik mij op bodybuilding te richten. De kilo’s vlogen eraan. 2 Jaar later won ik de Mr Holland klasse junior met 83 kilo en werd ik 6e op het EK.

Inmiddels is het 10 jaar later en ben je nog steeds in topvorm. Hoe realiseer je dit?

Ik stel realistische doelen op lange termijn en probeer daar geduldig naar toe te werken. 5 kilo droge spiermassa aankomen in 2 maanden tijd is voor mij niet belangrijk. Belangrijker is om datgene wat ik opbouw niet kwijt raak. Gemotiveerd zijn is één, dit blijven is de kunst. Ik zorg dat ik me prettig voel met mijn dieet, en maak het dus niet te ingewikkeld voor mezelf. Calorieën tellen bijvoorbeeld, dat doe ik niet. Waar ik wel goed op let is wanneer ik mijn koolhydraten eet. Mijn trainingen probeer ik leuk en afwisselend te houden. Zo train ik enkele weken heel langzaam (negatief) maar maak ik ook gebruik van veel herhalingen (20) of 7 sets achter elkaar en creatieve oefeningen.

Daarnaast kies ik zorgvuldig mijn supplementen. Niet alleen eiwitten, maar ook Fast Carbs, vitamines, BCAAs, L-2-aminoglutaramic acid, greens, omega 3 ect. Ook dit bekijk ik voor op de lange termijn en vind dus prijs kwaliteit zeer belangrijk. Ik gebruik al jaren de producten van Bodylab. Zo krijgt mijn lichaam de extras dat het nodig heeft om nog meer groei te stimuleren en blijft dit betaalbaar.

Het lijkt wellicht veel om op te letten. Maar wanneer je dit stap voor stap doet zal je merken dat het niet moeilijk hoeft te zijn.

Hoe combineer je dat met je werk?

Ik begin de week met goede foodpreps. Een maaltijdplan stel ik samen wat past bij de tijden van mijn werk. Dit hoeft niet ingewikkeld te zijn. En als ik tijd heb en maak voor de gym, ga ik voor goud! Hoe harder ik train des te meer ik mijn lichaam dwing tot resultaat. En vaak ben ik dan nog binnen een uur klaar ook.

De dagen of weken dat ik niet kan trainen, zie ik als extra rust voor mijn lichaam. Ik probeer dan mijn dieet wel vol te houden om spierafbraak te voorkomen. Vaak merk je dan na een paar dagen van rust dat je lichaam daar juist goed op reageert en je een extra goede pomp krijgt.

Hoe reageert je omgeving?

In het begin reageerde mijn familie en werk enigszins kritisch met vragen als Is dat wel gezond dat zware tillen?, Hoe hou je dat vol? en als je maar niet erin doorslaat. Maar naarmate de jaren voorbij gaan en men ziet dat je altijd fit bent en er gezond uitziet en wat je er allemaal voor doet, krijg je steeds meer bewondering en respect. Men raakt geïnteresseerd en soms geïnspireerd en komen met allerlei vragen. Als je bodybuilding juist beoefend hou je jezelf zowel mentaal als fysiek in shape.

Komende tijd zal ik op dit blog dieper ingaan op de hieronder omschreven onderwerpen. Onderwerpen die allen cruciaal zijn voor het bouwen van spiermassa dan wel mijn persoonlijke voorkeur zijn voor dieet (carb back loading) of training (mi40).

Heb je nog doelen voor de toekomst?

Na al die jaren van hard werken in de gym, kijk ik nog steeds dagelijks uit naar mijn training. Ik ben nu 31 en boek als natural nog altijd vooruitgang. Komend jaar wil ik ook weer een wedstrijd doen, om zo in mijn beste vorm sinds jaren te komen. Wel moet dit te combineren zijn met mijn werk.

Daarnaast wil ik mij nog meer richten op personal training. Als mensen mij als een voorbeeld zien vind ik dat een eer. Maar als ik mensen kan motiveren en activeren dan geeft dat voldoening. Zeker als men resultaten haalt die ze nog nooit van zichzelf hadden verwacht. Ik zeg altijd; the more you give, the more you get!

Ontvang 10% welkomstkorting!

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en mis geen aanbiedingen meer.

Ik wil graag regelmatig per e-mail en post op de hoogte worden gehouden van actuele trends, aanbiedingen en waardebonnen van bodylab.nl. Je kunt je te allen tijde afmelden via de uitschrijflink in elke e-mail of via info@bodylab.nl. Met mijn registratie ga ik akkoord met de ALV en het Privacybeleid.

Of volg ons op