Artikel

Helpt Glucomannan bij het afslanken?

glucomannan verpacking

Afvallen, er zijn vandaag de dag ontelbare supplementen die jou kunnen helpen bij het afslanken. Maar toch springt er eentje uit, namelijk Glucomannan. Dit voedingssupplement zie je steeds vaker terugkomen, helemaal omdat natuurlijke afslankmiddelen steeds meer in opkomst komen. Aangezien wij jou graag zo goed mogelijk willen informeren over dit product, hebben wij alle feiten en informatie over Glucomannan speciaal voor jou samengevat in dit blog artikel.

Wat is glucomannan precies?

Glucomannan is afkomstig uit de wortel van de konjak plant. Een van de eigenschappen van deze stof is dat een in water oplosbare voedingsvezel is. De konjak plant groeit in het wild in Azie, met name in de (sub-)tropische gebieden. Glucomannan wordt vandaag de dag ook veel gebruikt in zowel de Aziatische keuken als de Westerse keuken, met name als verdikkingsmiddel.

Glucomannan bij het afslanken

Glucomannan, je hoort het steeds vaker wanneer het gaat om afslanken. Wanneer je Glucomannan poeder mixt met bijvoorbeeld water of een andere vloeistof en je drinkt het op, zet het uit in de maag waardoor het een vol en verzadigd gevoel geeft. Een ideaal effect wanneer je aan het diëten bent en je niet met een honger gevoel wilt rondlopen. Glucomannan wordt steeds populairder, met name door de Amerikaanse TV Show DR. Oz. Door deze populariteit, zijn er onderzoeken gestart naar de werking van Glucomannan. Dit heeft ertoe geleid dat een wetenschappelijk panel, de EFSA (Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid) een positief advies heeft gepubliceerd dat Glucomannan bij een dosering van 3 x 1 gram per dag het gewichtsverlies bij een energiebeperkt dieet ondersteund.

Gebruiksaanwijzing glucomannan

Het is aan te raden om de Glucomannan 3 maal daags te gebruiken om te profiteren van zijn ondersteunende werking bij een energiebeperkt dieet. De aanbevolen dosering van Glucomannan is 1 tot 1,5 gram per innamemoment, wat je 3 keer per dag doet. Je kan de Glucomannan mixen met water, sapjes of met een eiwit- of groente shake. Wij adviseren je wel om bij de inname voldoende te drinken zodat de Glucomannan genoeg vocht heeft om te absorberen. Het is aan te raden om de Glucomannan in te nemen voor de maaltijd, dus s ’ochtends voor het ontbijt, s ’middags voor de lunch en s ’avonds voor het avondeten.

Glucomannan gebruiken bij het een energiebeperkt dieet.

Glucomannan kan goed worden toegevoegd aan een energiebeperkt dieet. Bij een energiebeperkt dieet krijg je minder calorieën binnen dan je verbruikt en zal het lichaamsvet dienen als brandstof voor je lichaam. Enkel kan het wel gebeuren dat je hierdoor een hongerig gevoel krijgt. Een ideale aanvulling hiervoor is Glucomannan. Dit product kan jou helpen om het energiebeperkte dieet langer vol te houden, door een verhoging van het verzadigingsgevoel.

Hunger Block

Naast de Glucomannan poeder, bestaat er ook een soortgelijk product in capsule vorm, namelijk de Hunger Block van Bodylab24. Dit product is een erkend medisch hulpmiddel (Ce 0086) die jou kan helpen bij het afslanken. De capsules vormen zich, net als Glucomannan, tot een natuurlijke substantie in de maag waardoor je gedurende de dag een voller en verzadigder gevoel hebt. Doordat de Hunger Block in capsule vorm komt, is het ook makkelijk om deze mee te nemen voor onderweg.

Meer informatie over afslanken?

Bij Bodylab geloven wij erin dat met de juiste informatie jij je doelstellingen sneller en efficiënter kan behalen. Daarom hebben wij speciaal voor jou een e-book gemaakt, namelijk de snel-startgids afslanken. Dit e-book staat vol tips, informatie en recepten om je dieet tot een succes te maken.

Ontvang 10% welkomstkorting!

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en mis geen aanbiedingen meer.

Ik wil graag regelmatig per e-mail en post op de hoogte worden gehouden van actuele trends, aanbiedingen en waardebonnen van bodylab.nl. Je kunt je te allen tijde afmelden via de uitschrijflink in elke e-mail of via info@bodylab.nl. Met mijn registratie ga ik akkoord met de ALV en het Privacybeleid.

Of volg ons op