Recept

Gegrilde kip met courgette, walnoten en feta

Kip met groente

Gegrilde kip, wie houdt daar nou niet van?! Er zijn weinig mensen die niet van kip houden en dat kip boordevol eiwitten zitten hoeven we natuurlijk niemand te vertellen. Kip kan gecombineerd worden met ontzettend veel ingrediënten en is daarom erg veelzijdig. Wij houden het vandaag lekker simpel en kruiden de kip alleen met peper en zout. Doordat de kip gegrild wordt komt de smaak van de kip zelf goed omhoog en heeft het dus ook niet veel nodig. Om de maaltijd compleet te maken combineren we de kip met gegrilde courgette. Courgettes zijn een goede bron van vitamine en mineralen. Deze groene groente is familie van komkommer, pompoen en meloen en bevat onder andere een flinke hoeveelheid vitamine C (28%ADH), B6(12%), B2(9%), B11(7.5%ADH), vitamine A(4%ADH), vitamine K(4%ADH), vitamine B1(3%ADH) en vitamine B3(2.5%ADH). * Ook bevat courgette nog een een aantal belangrijke mineralen. Molybdeen (16%AHD), Mangaan(9%ADH), Kalium(8%ADH), Magnesium(4.5%ADH), Fosfor(4%ADH) en Koper(3%ADH).* Als extra smaakmakers wordt het gerecht afgemaakt met wat Walnoten en Feta kaas. De walnoten geven een nootachtige toets aan het gerecht en de feta zorgt voor een lekker zoutje waardoor je minder zout in het gerecht hoeft te gebruiken.

Kooktijd:
20 min
moeilijkheid:
eenvoudig

ingrediënten:

Für eine Person

Wat heb je nodig?

 • 2 courgettes
 • 2 kleine kipfilets
 • 50 g walnoten
 • 50 g feta kaas
 • 10 dl olijfolie
 • zout, peper

Gebruiksaanwijzing:

 1. We beginnen met de kipfilets. Leg de kipfilets op een snijplank en bestrooi ze met peter en zout. Zorg ervoor dat je je handen goed wast als je de kip hebt aangeraakt om salmonella vergiftiging te voorkomen.
 2. Wanneer kipfilets bestrooid zijn met peper en zout leg je een stukje folie of een stevig diepvrieszakje over de kipfilets. Pak nu een flink zware pan en geef een aantal ferme klappen op de kipfilets. Buiten dat je nu misschien wat agressiviteit verloren hebt zorgt dit er ook voor dat de kip extra mals wordt en overal even dik is. Hierdoor gaart de kip gelijk matig en is niet de ene kant van de kipfilet nog rauw en de andere kant droog.
 3. Wanneer de kipfilets mooi gelijkmatig zijn kan je beginnen met grillen. Zet de grillpan op hoog vuur en wacht totdat de pan begint te walmen. Smeer de kipfilets in met olijfolie en grill ze totdat ze een mooi grillmotief aan de buitenkant hebben.
 4. Leg hierna de kipfilets op een bord en zet ze in de oven op 90 graden. Hierdoor gaart de kip langzaam door in de tijd dat je de rest van het gerecht afmaakt.
 5. Nu zijn we aangekomen bij het bereiden van de courgette. Op het plaatje is te zien hoe makkelijk je plakken van de courgette maakt met het gebruik van een kaasschaaf. Natuurlijk kan je hier ook een mes voor gebruiken. Voeg wat peper, zout en olijfolie aan de courgette toe en begin met het grillen van de courgette. Zorg dat aan beide kanten een mooie grillstreep op de courgette te zien is.
 6. Tijdens het grillen van de courgette kan je de feta in kleine blokjes snijden en de walnoten iets kleiner maken.
 7. Als de courgette klaar is kan je de plakken speels op een voorverwarmd bord leggen. Zelf verwarm ik de borden altijd door ze even onder een lopende warme kraan te zetten en af te drogen. Doordat je courgette op een warm bord legt heb je iets meer de tijd om het gerecht af te maken.
 8. Snijd de kip in repen en leg de kip op de courgette, controleer wel goed of de kip gaar is. Maak het gerecht af met de feta en walnoten Geniet ervan!

Ontvang 30% welkomstkorting!

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en mis geen aanbiedingen meer.

Ik wil graag regelmatig per e-mail en post op de hoogte worden gehouden van actuele trends, aanbiedingen en waardebonnen van bodylab.nl. Je kunt je te allen tijde afmelden via de uitschrijflink in elke e-mail of via info@bodylab.nl. Met mijn registratie ga ik akkoord met de ALV en het Privacybeleid.

Of volg ons op