Gewichtsverlies

Gewichtsverlies is het doel van veel atleten die een topfiguur willen bereiken. Er zijn supplementen en sportvoeding die je hierbij kunnen helpen.

134 produkte

Gewichtsverlies - informatie over het afvallen

Afvallen door gewichtsverlies is vaak het doel van sporters die hun droomfiguur willen bereiken door een bewust dieet en fysieke training. Een ideaal lichaamsgewicht voorkomt ziekten en verhoogt het lichamelijk welzijn. Vermijd ongewenste symptomen van overgewicht - de sleutel tot succes ligt in de juiste voeding en een geactiveerde stofwisseling door sport en beweging.

 1. Gewichtsverlies
 2. Gewichtsverlies is gelijk aan een dieet?
 3. Hoe kan ik mijn gewicht verminderen?
 4. De gezonde manier om gewicht te verliezen
 5. Conclusie
 6. 1. gewichtsverlies

  Wil je afvallen? Vetkussentjes laten smelten? Overtollige kilo's wegwerken of uw definitie op orde krijgen? Heb je de zin "Ga op dieet" eerder gehoord? Eigenlijk is deze formulering (Ga op dieet) niet helemaal nauwkeurig, zo niet een volledig verkeerde verklaring of verzoek.

  2. is gewichtsverlies gelijk aan een dieet?

  Om de beschuldiging van valse beweringen te kunnen verklaren, moeten we terugkeren naar de oorsprong. Het woord dieet komt uit het Grieks en betekent eigenlijk "levenswijze" en in bredere zin ook eetgewoonten. Dit betekent dus in de eerste plaats uw dagelijkse levensstijl met betrekking tot de voedselconsumptie en niet het manipuleren van het dieet tot een bepaald doel (gewichtsverlies, ziektepreventie/behandeling, enz.). Terwijl het woord (dieet) in de Engelstalige wereld nog steeds in die zin wordt gebruikt - "dieet" verwijst eigenlijk naar algemene en verschillende speciale voedingsgewoontens (veganisme, paleo, enz.) - in de Nederlandstalige wereld zijn overgestapt op de gelijkstelling van het woord "dieet" met gewichtsverlies, gewichtsvermindering en/of gewichtsreducties, en zelfs naar het creëren van speciale en steeds weer nieuwe woordcreaties van het woord "dieet" - aaraappelteelt, spargeldiät, soepdieet, enz. om het woord "dieet" steeds meer en meer effect te geven. In dit geval zou de algemene term "verminderingsdieet" preciezer zijn.

  3. Hoe kan ik mijn gewicht verminderen?

  Het concept van gewichtsvermindering is heel eenvoudig: je voedt je lichaam minder energie in de vorm van voedsel dan het verbruikt door zijn stofwisselingsactiviteit - basale stofwisseling + energieverbruik door fysieke activiteit. Door het manipuleren van beide factoren (vermindering van de dagelijkse voedsel- en calorie-inname, meer beweging) creëer je een negatieve energiebalans. Dit is de enige manier om overtollig vet te verwijderen. Ondanks alle modetrends op de dieetmarkt zijn er helaas geen echt gezonde verkortingen van het droomgewicht, omdat het aantal vetcellen op volwassen leeftijd helaas niet meer kan worden gereduceerd, alleen de hoeveelheid/inhoud ervan. Dus als je terugkeert naar je oude eetgewoontes na een sterke vermindering van de calorieën, dan vullen de voorraden zich net zo snel weer ... het (terecht) gevreesde jojo-effect begint.

  4. de gezonde weg naar minder gewicht

  Als je van plan bent om gewicht te verliezen, is het belangrijk om 3 factoren in overweging te nemen en ze te integreren in je dagelijkse leven op de lange termijn:

  • Evenwichtige, caloriearme voeding met minder calorieën
  • Supplementen ter ondersteuning van gewichtsverlies
  • Beweging/training om de energieomzet te verhogen
  Een speciale groep zijn echter de wedstrijdsporters die om prestatie- of esthetische redenen, zoals worstelaars, boksers of bodybuilders, "gewicht moeten maken". Ze worden vaak geconfronteerd met zeer strenge dieetvoorschriften met strenge beperkingen, die niet geschikt zijn voor prestaties op lange termijn en slechts voor een korte periode worden aanbevolen. Deze speciale "diëten" kunnen totaal verschillende doelen en uitvoeringsvormen hebben, omdat meestal een uitgebreid trainingsprogramma voor spier en fitness wordt gevolgd, wat een duidelijk verhoogde eiwit- en deels ook caloriebehoefte met zich meebrengt, en onder andere de goede zichtbaarheid van de spieren moet worden gegarandeerd (bijvoorbeeld voor een bodybuildingwedstrijd in de definitiefase). Do's and Dont's om gewichtsverlies te ondersteunen: Of het nu om esthetische of gezondheidsredenen is, bij het afvallen moet je bepaalde basisregels in acht nemen. Doen - dit helpt als je wilt afvallen:
  • Vermindering van de calorieën (de bepaling van de persoonlijke basis- en prestatiebekering is daarbij onontbeerlijk en soms een echte openbaring - ook de aanpassing aan de eigen leeftijd is daarbij belangrijk, omdat de basisbekering met een hogere leeftijd afneemt en afhankelijk van het persoonlijke dagelijkse leven heel anders versnelt).
  • Voldoende hydratatie (minimaal 3 liter water per dag)
  • Voorkeur voor gezond en "schoon" voedsel ...
  • Het vermijden van lege calorieën (zoals suiker en alcohol)
  • Cardiotraining voor een verhoogd calorieënverbruik
  • Spieropbouw (spieren zijn metabolisch actief weefsel, verhogen de basale stofwisselingssnelheid)
  • mogelijk gebruik van vetverbranders en andere "voedingssupplementen" (waaronder bijvoorbeeld tal van producten voor het onderhouden en opbouwen van spieren (zoals eiwitshakes) om de basale stofwisseling te stimuleren door een combinatie van training en ondersteuning van de spiergroei.
  Niet doen - dit helpt niet als je wilt afvallen:
  • Radicale maatregelen zoals nul koolhydraten, nadruk op een bepaald voedingsmiddel, enz.
  • Vermijd levensmiddelen zoals eindproducten, snoep, gebakken levensmiddelen, vette levensmiddelen en levensmiddelen met een hoog suikergehalte.
  • Te sterke beperking van calorieën (anders wordt je lichaam moe van de spieren)
  • Eet geen maaltijden
  • Overdosering met potentieel schadelijke supplementen

  Hoe zit het met ondersteuning?

  Het is dus duidelijk dat als je wilt afvallen of je definitie wilt uitwerken, je je training goed in de gaten moet houden, gewichten moet tillen, cardio's moet verknoeien en calorieën en voedingsbronnen goed in de gaten moet houden. Maar er is ook de categorie "vetverbrander", waarvan de ingrediënten echte sprongen in gewichtsverlies beloven. Of je ze meeneemt of niet, is aan jou, maar hier zijn enkele van de voordelen van deze kleine helpers om je te helpen: Wat vetverbranders kunnen doen... De klassieke vetverbranders op de supplementenmarkt concentreren zich op thermogenese in het lichaam, d.w.z. bepaalde stoffen - zoals cafeïne, groene thee, guarana, capsaïcine - stimuleren de stofwisseling (door het stimuleren van de warmteproductie) en dus ook de vetverbranding. Al deze producten zijn verkrijgbaar in de vorm van tabletten/capsules of poeder en kunnen ook worden gevonden als additieven in vele andere producten, zoals dieetshakes (hetzelfde geldt overigens ook voor L-carnitine). Aan het begin van een vetverbrandingssupplement dient je echter goed te letten op de reacties van je lichaam; veel mensen reageren gevoelig op cafeïne en reageren met nervositeit, slaapstoornissen, intolerantiereacties en/of bloeddrukproblemen. Er kan ook interactie zijn met andere stoffen en medicijnen, dus praat met je arts voordat je ze inneemt.

  5. Conclusie

  Het komt erop neer dat het niet alleen effectief is, maar dat het op de lange termijn ook gezonder en veiliger is om je dieet te veranderen en bepaalde snelkoppelingen, zoals een crashdieet en dergelijke, te vermijden. Een gezonde, evenwichtige voeding, gekoppeld aan een effectief trainingsprogramma en een uitgebalanceerd supplementenplan, draagt bij aan je droomlichaam EN je gezondheid en welzijn op de lange termijn. Het doel voor gewichtsverlies moet zo lang mogelijk duren en gekozen worden volgens de stelregel - slank worden - om slank te blijven. Daarom is dagelijkse geschiktheid een absolute must bij de keuze van voedsel en trainingsmethoden om gewichtsverlies door te voeren.

Ontvang 30% welkomstkorting!

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en mis geen aanbiedingen meer.

Ik wil graag regelmatig per e-mail en post op de hoogte worden gehouden van actuele trends, aanbiedingen en waardebonnen van bodylab.nl. Je kunt je te allen tijde afmelden via de uitschrijflink in elke e-mail of via info@bodylab.nl. Met mijn registratie ga ik akkoord met de ALV en het Privacybeleid.

Of volg ons op