Artikel

Hoe vergelijk ik een eiwitshake?

1500x500 verschillende eiwitshakes

Hoe kun je bepalen wat voor jou de juiste shake is? In dit artikel willen we je de handvatten geven om een goede keuze te kunnen maken wanneer je een eiwitshake uitzoekt. In de hieronder beschreven voorbeeld situatie gaan we ervan uit dat je op zoek bent naar een goede eiwitshake met diverse hoogwaardige bronnen.

Eiwitbronnen

Als je een blend wilt dan kun je kijken naar heel veel verschillende bronnen. Over het algemeen kun je een goede scheidslijn maken tussen zuivel en plantaardige bronnen. Zuivel heeft een hogere biologische waarde en heeft dus de voorkeur boven plantaardige bronnen als tarwe eiwit, rijst eiwit en soja eiwit.

Een goed voorbeeld is bijvoorbeeld Syntha-6 en Protein-6. Beide producten bevatten:

  • Whey Eiwit-Hydrolysat
  • Whey Eiwit Isolat
  • Whey Eiwit Concentraat
  • Micellar Caseïne
  • Casseine
  • Kippen ei albumine

Eiwitpercentage

Als je hebt bepaald welke producten in aanmerking komen dan is de volgende stap is dan te kijken hoeveel eiwit er in het product zit. De meeste eiwitshakes bevatten 70-80% eiwit om een redelijke prijs en smaak te kunnen behalen. Betere shake bevatten meer dan 80% maar zijn daardoor duurder en soms wat minder romig van smaak.

Laten we de producten naast elkaar zetten. In Protein-6 zit 84% eiwit. Dit is een goede score. Als we kijken naar Syntha-6 dan bevat dit product 50% eiwit. Hoewel beide producten 6 dezelfde goede bronnen bevatten is er een behoorlijk verschil in eiwitten van 84% tegenover 50%.

Prijs

De meest eerlijke manier om een prijs te vergelijken is om eerst de kg prijs per product te berekenen. En daarna te berekenen wat je per gram eiwit betaalt.

Protein-6 kost €37,99 per 2kg wat uitkomt op €19,- per kg. Met een eiwitpercentage van 84% betaal je omgerekend dus 2,26ct per gram eiwit.

Syntha-6 kost €39,90 per 2,27kg wat uitkomt op €17,57 per kg. Met een eiwitpercentage van 50% betaal je bij de Syntha-6 omgerekend dus 3,5ct per gram eiwit.

Per gram eiwit is de Protein-6 dus aanzienlijk goedkoper, maar liefst 35%.

Overige stoffen

Welke stoffen zitten er naast de eiwitten in? Dit kun je onderverdelen in de 2 andere macro ingrediënten Vet en Koolhydraten.

Als we de vergelijking maken dan bevat Protein-6 5% vet en 5% koolhydraten en Syntha-6 14% vet en 30% koolhydraten. Voor de meeste mensen is een groot aandeel vetten en koolhydraten onwenselijk. Laat dit punt zeker zwaar meetellen in je vergelijking.

Daarnaast bevat een eiwitshake vaak nog zoet- en smaakstoffen. Zijn er nog andere ingrediënten? Let dan goed op of je deze wel binnen wilt krijgen en of je deze wel in je eiwitshake wilt hebben. Soms kunnen ze positief zijn, soms negatief.

Smaak

Je wilt een eiwitshake vaak een of enkele keren per dag drinken. Een goede smaak is dan erg prettig. Hoewel een shake met weinig eiwit en meer vet en koolhydraten erg goed kan smaken en een 8 scoort kan een eiwitshake die met een 7,5 net iets minder scoort een veel betere keuze zijn. Ons advies? Laat smaak zeker meewegen maar niet allesbepalend zijn.

Over smaak valt niet te twisten. Daarom adviseren we altijd, indien mogelijk, om een testpakket van een eiwitshake aan te schaffen voor je een of enkele grote verpakkingen gaat kopen.

Verpakking

Een verpakking kan mooi zijn maar kijk vooral of de verpakking donker is en geen/weinig licht doorlaat en goed luchtdicht afsluitbaar is. Een ander punt is dat een gemakkelijke verpakking ook erg prettig is. Zeker als je meerdere keren per dag een eiwitshake neemt.

We hopen je hiermee een goede leidraad te hebben gegeven zodat je voor jezelf de beste keuze kunt maken. Indien je nog vragen hebt twijfel dan geen moment om onze klantenservice in te schakelen. Ze staan je graag te woord!.

Bodylab24 Proteine: Op deze pagina kan je direct eiwitshakes in de lekkerste smaken bestellen.

Ontvang 10% welkomstkorting!

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en mis geen aanbiedingen meer.

Ik wil graag regelmatig per e-mail en post op de hoogte worden gehouden van actuele trends, aanbiedingen en waardebonnen van bodylab.nl. Je kunt je te allen tijde afmelden via de uitschrijflink in elke e-mail of via info@bodylab.nl. Met mijn registratie ga ik akkoord met de ALV en het Privacybeleid.

Of volg ons op