Artikel

Verrijk je recepten met eiwitten!

whey Protein

Vandaag deelt Femke enkele handige tips voor een eiwitrijk dieet! Wij als atleten willen spieren opbouwen, ja toch? Het verrijken van je maaltijden met eiwitten kan dan een slimme zet zijn. Eiwitten zijn de bouwstenen van ons lichaam en spelen een essentiële rol in verschillende lichaamsprocessen, waaronder spierherstel, immuunfunctie en het behoud van een gezonde huid en haar. Hier zijn enkele eenvoudige tips om je baksels gemakkelijk eiwitrijk te maken:

Recepten met eiwitten - gebruik eiwitpoeder

Eiwitpoeders op basis van wei, caseïne, soja, veganistich eiwit of andere plantaardige eiwitten zoals erwten, hennep of rijst zijn handige toevoegingen aan smoothies, havermout, pannenkoeken en bakrecepten.
- Whey-eiwitpoeder heeft de neiging om bakrecepten licht en luchtig te maken. Het is ideaal voor het bakken van cakes, muffins, pannenkoeken en andere luchtige baksels.
- Caseïne-eiwitpoeder heeft een dikkere textuur, kan het beter geschikt zijn voor het maken van dikkere en romigere baksels zoals puddingen, cheesecakes, en sommige soorten brood.
      
- Veganistisch eiwit of andere plantaardige eiwitpoeders kunnen nogal variëren in consistentie, sommige zijn fijner van textuur en mengen gemakkelijk, terwijl andere dikker kunnen zijn. Over het algemeen moet je wat extra vocht toevoegen. Ze zijn geschikt voor het bakken van koekjes, brownies, cakes en andere bakrecepten.

Recepten met eiwitten - voeg peulvruchten toe

Bonen, linzen en kikkererwten kun je prima aan bakrecepten toevoegen. Maak bijvoorbeeld eens brownies op basis van zwarte bonen. De bonen proef je helemaal niet, maar je voegt wel extra eiwit toe.

Recepten met eiwitten - incorporeren van noten en zaden

Amandelen, walnoten, chiazaad, lijnzaad en pompoenpitten zijn niet alleen rijk aan eiwitten, maar ook aan gezonde vetten en vezels. Strooi ze over jouw bakrecepten of verwerk ze bijvoorbeeld in een cake.

Door deze eenvoudige tips te volgen, kun je gemakkelijk wat extra eiwit toevoegen. Onthoud altijd om te variëren en te genieten van een verschillende voedzame voedingsmiddelen.

Eet smakelijk en blijf gezond!

Femke | FitnessDokter

dokterfemke

- AIOS Bedrijfsarts
- Leefstijl & Bodybuilding
- Creator van eiwitrijke recepten
- Bouwen aan je droomlichaam en vitaal oud worden

FitnessDokter

Ontvang 30% welkomstkorting!

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en mis geen aanbiedingen meer.

Ik wil graag regelmatig per e-mail en post op de hoogte worden gehouden van actuele trends, aanbiedingen en waardebonnen van bodylab.nl. Je kunt je te allen tijde afmelden via de uitschrijflink in elke e-mail of via info@bodylab.nl. Met mijn registratie ga ik akkoord met de ALV en het Privacybeleid.

Of volg ons op