Artikel

Whey shakes voor vrouwen

1500x500 Vrouw met eiwitshake

Wat is de beste whey shake voor vrouwen? We krijgen regelmatig de vraag of we ook een whey shake hebben voor vrouwen. Om hier zo goed mogelijk antwoord op te geven is het belangrijk om een klein beetje dieper in te gaan op wat whey nu precies is en wat het voor je kan doen.

Korte samenvatting wat is whey eiwit

Even kort samengevat is whey eiwit afkomstig van zuivel. Voor de productie van whey eiwitpoeder wordt gebruik gemaakt van het restproduct van kaas. Tientallen jaren geleden werd dit beschouwd als afvalproduct. En met afvalproduct bedoelen we niet om een product om af te vallen maar de whey werd voorheen gewoon weggegooid.

Uiteindelijk is de ontdekking gedaan dat het whey eiwit een hogere biologische waarde heeft dan het kippen ei. Het kippen ei was voorheen het product met de hoogste biologische waarde en kreeg daarom een waarde van 100 mee. Alle overige eiwitbronnen kregen een lagere score. Toen werd ontdekt dat whey een waarde heeft van meer dan 100 begreep men de enorme potentie van whey eiwit.

Korte uitleg biologische waarde van whey eiwit

Nu vraag je misschien af, wat is een biologische waarde van eiwit? Simpel gezegd geeft dit aan hoe goed het aminozurenprofiel overeenkomt met de behoefte van een mens. Hoe hoger de biologische waarde des te beter we er weefsel van kunnen opbouwen.

Voordelen whey eiwit

Vandaar ook de enorme populariteit van whey in de sportwereld. Whey eiwitten dragen bij tot de instandhouding en de groei van de spiermassa na intensieve training. Een ander voordeel is dat whey eiwitten ook bijdragen aan de instandhouding van sterke botten.

Maar je ging toch uitleggen wat de beste whey shake is voor vrouwen? Een eiwitshake bestaat over het algemeen voornamelijk uit whey eiwit. Dit kan zowel in de vorm van whey concentraat als whey isolaat zijn. Daarnaast worden wat extra stoffen toegevoegd om een mooie smaak, structuur of andere voordelen te creëren. Maar uiteindelijk is en blijft whey poeder een natuurproduct wat niet speciaal voor een man of vrouw kan worden gemaakt.

Als vrouw zijnde kun je dus een standaard whey shake zoals bijvoorbeeld de Whey Protein gewoon gebruiken. Zowel voor mannen als vrouwen heeft een whey shake dezelfde voordelen zoals hierboven benoemd.

Een belangrijk punt waar je als vrouw op moet letten is de dosering. De diverse whey producten hebben niet allemaal dezelfde voorgeschreven dosering. Indien je een duidelijke doelstelling hebt om af te vallen, spiermassa aan te komen of een combinatie van die twee, zorg dan altijd goed dat je whey shake gebruikt zoals deze past in je voedingsschema.

Ontvang 30% welkomstkorting!

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en mis geen aanbiedingen meer.

Ik wil graag regelmatig per e-mail en post op de hoogte worden gehouden van actuele trends, aanbiedingen en waardebonnen van bodylab.nl. Je kunt je te allen tijde afmelden via de uitschrijflink in elke e-mail of via info@bodylab.nl. Met mijn registratie ga ik akkoord met de ALV en het Privacybeleid.

Of volg ons op