Maltodextrine

Maltodextrine is een in water oplosbaar koolhydraatmengsel. Maltodextrine is als energiebooster een zeer populair supplement in de krachttraining. Als sporter profiteer je als sporter van een snelle energievoorziening.

0 produkte
·
Leider wurde kein passendes Produkt gefunden

Maltodextrine, eigenschappen, gebruik en voordelen van Maltodextrine

 1. Wat is maltodextrine?
 2. Voordelen van maltodextrine?
 3. Voor wie is maltodextrine geschikt?
 4. Maltodextrin meenemen?
 5. Conclusie
 6. 1. Wat is maltodextrine?

  Maltodextrine, ook wel maltodextrine of malto genoemd, is een mengsel van koolhydraten dat voornamelijk uit maïszetmeel wordt betrokken. De term is afgeleid van maltose (moutsuiker) en dextrose (druivensuiker). Maltodextrine bestaat uit enkele suikers, dubbele suikers, korte kettingsuikers en lange kettingsuikers met meerdere suikers. Afhankelijk van de samenstelling van de verschillende soorten suiker zijn er verschillende vormen van maltodextrine, maltodextrine 6, 12 of 19. Maltodextrine wordt gebruikt door krachtsporters en duursporters. Maltodextrine behoort tot de groep van de koolhydraten. Maltodextrine wordt verkregen uit maïszetmeel en is een licht verteerbare vorm van koolhydraten. De naam "maltodextrine" verwijst naar dextrosepolymeren van verschillende lengte. In tegenstelling tot dextrose smaakt maltodextrine niet erg zoet. Omdat het nauwelijks zoet smaakt, kan een grote hoeveelheid worden gebruikt zonder dat bijvoorbeeld sportvoeding (sportdranken, gels of repen) onaangenaam zoet wordt. Maltodextrine is het belangrijkste ingrediënt van alle gangbare weight gainers, maar ook als een enkel product is maltodextrine zeer populair bij sporters.

  2. voordelen van maltodextrine?

  Maltodextrine Poeder is een fijn, wit poeder met een neutrale smaak dat zeer goed mengbaar is. Als toevoeging aan eiwitpoeders verhoogt het ook hun mengeigenschappen. Maltodextrine bevat vrijwel geen vet of eiwit en is een eersteklas en goedkope energiebron. Hoewel maltodextrine technisch gezien een complex koolhydraat is, veroorzaakt het een bloedsuikereffect dat vergelijkbaar is met dat van dextrose. De voordelen in het kort:

  • Zeer hoge glycemische index (snelle absorptie)
  • Bijna smaakloos
  • Gemakkelijk te verteren
  • Lage osmolariteit (waterbinding)
  • Lage prijs

  3. voor wie is maltodextrine geschikt?

  Maltodextrine is geschikt voor iedereen die intensief sportief bezig is en zijn of haar koolhydraatinname voldoende hoog wil houden. Maltodextrine is in de krachttraining (bijv. bodybuilding) een hoofdbestanddeel van de zogenaamde weightgainers. Deze bestaan uit een koolhydraat-eiwitmengsel (meestal in de verhouding 70:30) dat tijdens de spieropbouwende fase ("off-season") wordt ingenomen. Ze worden gebruikt om te zorgen voor een relatief hoge calorie-inname om spiermassa op te bouwen.

  4. maltodextrine innemen

  Maltodextrine is ideaal voor het gebruik voor, tijdens en na het sporten, maar is ook een uitstekend supplement voor zelfgemaakte gewichtstoename shakes. Combineer het met voedingsstoffen zoals whey protein en essentiële vetzuren om je eigen massabouwpreparaat te creëren. Maltodextrine is uitstekend geschikt voor het verrijken van voedsel en dranken zoals muesli, shakes, etc. met extra energie. Omdat maltodextrine bijna smaakloos en nauwelijks zoet is, wordt het vooral gebruikt in de wedstrijdsport als energieleverancier. Dosering: Wij adviseren tussen 0,5 en 1 gram snelle koolhydraten per kilogram lichaamsgewicht, na de training, als u snel spiermassa wilt opbouwen (voorbeeld: als je 80 kg weegt, moet je 80 x 0,8 g = 64 g maltodextrine na een intensieve training nemen)

  5. Conclusie

  De complexe koolhydraten van maltodextrine vullen de energievoorraden snel aan om spierafbraak te voorkomen. Net als dextrose kan het ook de insulineafscheiding in het lichaam stimuleren. Dit kan het transport van creatine en aminozuren naar de spiercellen en daarmee de eiwitsynthese en spieropbouw ondersteunen.

Ontvang 30% welkomstkorting!

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en mis geen aanbiedingen meer.

Ik wil graag regelmatig per e-mail en post op de hoogte worden gehouden van actuele trends, aanbiedingen en waardebonnen van bodylab.nl. Je kunt je te allen tijde afmelden via de uitschrijflink in elke e-mail of via info@bodylab.nl. Met mijn registratie ga ik akkoord met de ALV en het Privacybeleid.

Of volg ons op