Pre-workout

Pre Workout is een verzamelnaam voor producten die bedoeld zijn om direct voor je training te nemen. We hebben een uitgebreid assortiment met de beste pre workouts samengesteld. Onderaan deze pagina vind je meer informatie over Pre Workouts die je misschien kunnen helpen met het maken van de juiste keuze. Mocht je extra hulp nodig hebben staat onze klantenservice altijd voor je klaar.

Pre Workouts- Lees hier wat een Pre Workout voor jou kan betekenen.

1. Wat is een pre workout?

Pre betekend voor. Een pre workout is een sportsupplement dat je kan nemen direct voor een workout. De pre workouts zijn samengesteld om een ongeveer een half uur voor je training te nemen. Pre workouts zijn veelal verkrijgbaar als poeder die je oplost tot een lekkere limonade achtige drink maar er zijn ook pre workout capsules verkrijgbaar.

2. Wanneer kan je een pre workout het beste nemen?

Een pre workout is bedoeld om voor de training te nemen. Dit betekend niet dat je automatisch elke training een pre workout moet nemen. Sommige mensen nemen alleen een pre workout op zware trainingsdagen als een leg day en anderen kiezen ervoor om in een periode van zwaar trainen elke training een pre workout te nemen.
Maar wat is nou letterlijk het beste moment? Hoe veel minuten voor de training? Hierover zijn de meningen verdeeld. Het is namelijk lastig om een precieze tijd aan te geven omdat er veel verschillende soorten pre workouts zijn. Wij raden aan om altijd de instructies op de verpakking te volgen en de aanbevolen dosering niet te overschrijden. De gebruiksaanwijzingen van de producenten zelf zijn altijd aangepast aan de ingrediënten in de pre workout. Mocht je nou pas in de kleedkamer bedenken dat je met een pre workout wilt trainen, no worries, doe je warming up iets rustiger aan en je merkt vanzelf wel wanneer het echte werk kan beginnen.

3. Hoeveel “scheppen” pre workout moet ik nemen?

“Hoeveel scheppen of scoops pre workout moet ik nemen?” is een vraag die wij veel tegenkomen. Ook hier raden wij aan de verpakking van de pre workout te volgen. Let hierbij op het maximum. Bij 2 trainingen per dag is het vaak niet aan te raden om beide trainingen een pre workout te gebruiken. Een ander aandachtspunt is jouw eigen gewicht. Soms staat op de verpakking 1-3 scoops per dag. Als je net begonnen bent met trainen of niet heel zwaar bent kan de pre workout harder aankomen. Wij raden daarom aan om naast de aanwijzingen van de verpakking niet meteen voor het maximum te gaan. Test de minimale inname en breid dat indien nodig bij een volgende training uit.

4. Welke ingrediënten bevat een pre workout?

Er zijn ontzettend veel verschillende soorten pre workouts op de markt. Natuurlijk met allemaal verschillende formules. Het is daarom van belang dat je goed op de ingrediëntenlijst kijkt om te bepalen welke pre workout bij jou past. Over het algemeen zijn de meeste pre workouts op de markt tegenwoordig zogenaamde concentrated pre workouts waar de koolhydraten zijn weggelaten.
Bijna in alle gevallen bevatten pre workouts cafeïne. Maar soms ook guarana, thee- of koffie extracten. Een ander veel gebruikt ingrediënt is Creatine. Creatine helpt bij een inname van 3 gram de prestaties te verbeteren bij explosieve krachtsinspanningen en stimuleert spiergroei bij explosieve krachtinspanningen. Let op de hoeveelheid creatine. Soms is het door gebruik van de pre workout niet nodig ook nog creatine apart te nemen.
Naast cafeïne en creatine is beta alanine ook nog een veel gebruikt ingrediënt. Beta Alanine is misschien bij je bekend omdat het soms jeuk kan veroorzaken. Een veel besproken maar onschuldige bijwerking die meestal snel weer voorbij is.
Cafeine, creatine en beta alanine zijn de meest gebruikte ingrediënten, maar worden vaak aangevuld met verschillende formules van aminozuren en plant- en kruidenextracten. Welke pre workout echt bij je past is vaak een hele persoonlijke keuze.

5. Kunnen vrouwen ook Pre Workout gebruiken?

Uiteraard kan dat! Let wel op dat een vrouw vaak een lagere dosering nodig heeft voor hetzelfde effect als een man of kies voor een pre workout die speciaal voor vrouwen is gemaakt zoals Female RUSH van Stacker. Daarnaast is het voor vrouwen die borstvoeding geven of zwanger zijn, belangrijk om eerst bij de behandelend arts na te vragen of het gebruik veilig is.

6. De beste pre workout

Natuurlijk is de beste pre workout vaak een persoonlijk iets. Toch hebben de meest geliefde pre workouts van dit moment hieronder in een top 5 geplaatst om je een beeld te geven wat op dit moment populair is.

  1. Concentrated Pre Workout - Bodylab24
  2. Hell No - Stacker2
  3. Hot Blood 3.0 - SCITEC Nutrition
  4. C4 Extreme - Cellucor

7. Nadelen pre workout

In de meeste pre workouts zit caffeine. Sommige mensen trainen laat in de avond vlak voor het slapen. Het is dan wel even opletten dat je matig bent met het gebruik van je pre workout zodat je niet wakker blijft liggen als je wilt gaan slapen. Een ander nadeel van een pre workout is dat er bij zeer regelmatig gebruik wat gewenning kan ontstaan. We raden daarom altijd aan om een pre workout niet elke training of voor een korte periode te gebruiken om over een trainingsplateau te gaan.

Ontvang 30% welkomstkorting!

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en mis geen aanbiedingen meer.

Ik wil graag regelmatig per e-mail en post op de hoogte worden gehouden van actuele trends, aanbiedingen en waardebonnen van bodylab.nl. Je kunt je te allen tijde afmelden via de uitschrijflink in elke e-mail of via info@bodylab.nl. Met mijn registratie ga ik akkoord met de ALV en het Privacybeleid.

Of volg ons op