Dieet shakes

Diet Shakes - meestal poeders gemixt in water of magere melk om de maaltijden te vervangen. Dieetshakes zijn geen wonderbaarlijke genezingen, maar ze kunnen je wel helpen om minder calorieën te eten en zo een deficit aan calorieën te bereiken.

41 produkte

Dieet Shakes - een ideale maaltijdvervanger

 1. Wat betekent de term "Dieetshake"
 2. Diet Shake - wat is het?
 3. Waar is de dieetshake voor?
 4. De voor- en nadelen van dieetshakes
 5. Hoe kan je een dieetshake gebruiken?
 6. Conclusie
 7. 1. wat betekent de term 'Dieetshake'

  Wij in de Duitstalige landen oriënteren ons graag op het Anglo-Amerikaanse taalgebruik en stellen de woorden "diet" en "dieet" meestal gelijk. Terwijl de Engelsman met het gebruik van het woord "diet" echter ook de hele manier van leven/voeding bedoelt, en dus niet alleen een caloriearme voedselinname ten behoeve van het gewichtsverlies, gebruiken wij de term juist en precies voor dit doel. Elke maatregel die (zogenaamd) overtollige kilo's/vetten smelt, wordt een dieet genoemd.

  2. Wat is een dieetshake?

  Diet shakes werden uitgevonden in de jaren 1920 en waren vooral populair in de VS. Het is nog steeds een handige en gemakkelijke manier om gewichtsverlies tijdens een dieet te ondersteunen. Ondertussen heeft de trend een beetje afgenomen en is de concurrentie met frozen yogurt, smoothies van alle soorten en andere gezonde shakes toegenomen. De klassieke milkshake is bij iedereen bekend. Melk wordt gemengd met ijs, fruit en ijsblokjes tot er een romige smaakbeleving ontstaat. Een soortgelijk principe geldt ook voor een dieetshake. Omdat een calorieverlaging gewenst is, wordt de melk meestal vervangen door water en worden de voedingsstoffen geleverd in de vorm van een bijbehorend dieetshakepoeder. Het bijzondere aan een diet shake in vergelijking met een shake in andere vormen, zoals de milkshake of een pure Whey protein shake na de training, is dat de dieetshake kan worden gebruikt als maaltijdvervanger en dat het gehalte aan vet, calorieën en koolhydraten op de dag zelf zo veel mogelijk moet verminderen. Naast een evenwichtige, gezonde en caloriearme voeding, moet het ook helpen om succesvol gewicht te verliezen en als vervanging voor een of meer maaltijden per dag te worden gebruikt. Zelfs na een succesvol dieet gebruiken veel mensen die bereid zijn om gewicht te verliezen, shakes om hun gewicht te behouden en te stabiliseren.

  3. wat is het doel van de dieetshake?

  Er is een eenvoudige formule om het lichaamsgewicht te verminderen: je moet een negatieve energiebalans creëren zodat je lichaam zich scheidt van zijn onnodige vetkussentjes. Een negatieve energiebalans betekent dat je elke dag meer calorieën moet verbruiken dan je consumeert. Dit is mogelijk door het verminderen van de calorie-inname, het verhogen van het calorieverbruik door activiteit en beweging en/of een combinatie van beide. Vooral (of juist) in het kader van een dieet en elke andere vorm van voeding is de levering van gezonde voedingsstoffen het allerbelangrijkste van een gebalanceerd dieet. Het is soms evenwel moeilijk om voldoende calorieën te verminderen om gewicht te verliezen. Dieetshakes zijn hier een grote hulp, omdat ze een complete maaltijd vervangen en door hun combinatie van ingrediënten ook een evenwichtige verhouding van voedingsstoffen kunnen bieden. Zo kunt je minder calorieën eten zonder in de valkuil te trappen of je voedselinname drastisch te verminderen. Dit zou meestal het tegenovergestelde effect hebben, aangezien het lichaam naar een lage vlam zou overschakelen en de stofwisselingsactiviteiten zou vertragen. In dergelijke fasen haalt je lichaam de voedingsstoffen die het nodig heeft uit je waardevolle spieren, die geacht worden bij te dragen aan de vetreductie en waarvan het behoud op de voorgrond moet staan in elk dieet. Het voordeel van de meeste maaltijdvervangende of dieetshakepoeders is een uitgebalanceerde mix van koolhydraten, vetten en eiwitten die de stofwisseling op gang houden en de spieren van de nodige brandstof voorzien.

  4. de voor- en nadelen van dieetshakes

  Een groot voordeel van dieetshakes is zeker de probleemloze en snelle bereiding. Meng het poeder met magere melk, een plantaardig alternatief of water, schud stevig en de maaltijd is klaar. Een maaltijd kan bijna niet sneller bereid worden. Bovendien is een shaker (of andere mengbeker) en de gemeten hoeveelheid poeder of een sachet gemakkelijk te vervoeren en biedt ook een snelle maaltijdvervanger in het dagelijks leven of onderweg. Een waterbron kan ook goed worden meegenomen of is op een andere manier snel gevonden. Het gevaar om "snel" terug te moeten vallen op een ongezond tussendoortje wordt geminimaliseerd. Een van de nadelen van dieetshakes is dat - of ze nu voldoen aan de voedingsregelgeving of niet - de ingrediënten vaak twijfelachtig zijn en een voldoende aanvoer van belangrijke voedingsstoffen niet altijd gegarandeerd is. In veel poeders worden bijvoorbeeld kunstmatige aroma's en zoetstoffen gebruikt ter vervanging van maaltijden, en helaas worden in sommige poeders voor dieetshakes ook genetisch gemodificeerde ingrediënten (bv. ggo-soja of maïs) gebruikt. Een blik op de ingrediëntenlijst en voorafgaande informatie over de belangrijke voedingsstoffen is daarom altijd raadzaam. Vitaminen, maar ook mineralen, sporenelementen, eiwitten, koolhydraten, etc. moeten de poeders bevatten, zodat je lichaam ook tijdens de diëten voldoende wordt voorzien. Zelfs als het gebruikte poeder de belangrijkste voedingsstoffen bevat, moet je je er altijd van bewust zijn dat dieetshakes geen permanente basis voor een gezonde voeding is en kan zijn. Ze bieden slechts vervangingen op korte termijn en kunnen helpen bij gewichtsverlies. Daarnaast levert de Diet Shake een nuttige bijdrage aan een calorie-verlaagd dieetprogramma dat je overtollige kilo's zal laten smelten en je zal helpen om je gewichtsdoelen te bereiken.

  5. Hoe kan je dieetshakes gebruiken?

  Volg, zoals bij alle supplementen, de instructies van de fabrikant zo zorgvuldig mogelijk. Veel dieetshakes zijn geschikt voor de volledige vervanging van meerdere of één maaltijd per dag. Deze mogelijkheid om de maaltijd te vervangen mag niet tot permanent gebruik leiden. Het gebruik wordt slechts voor een bepaalde periode aanbevolen, de tijdspanne wordt gemeten door de volledige vervanging van alle maaltijden of het gebruik slechts op één moment van de dag. In de meeste gevallen is 2 weken de maximale gebruiksduur als vervanging voor alle maaltijden, zelfs 2 maaltijden mogen niet over een langere periode worden vervangen. Het gebruik als vervanging van een maaltijd van de dag kan ook over een langere periode plaatsvinden en/of na een dieet kan helpen om het bereikte gewicht te behouden. Om het juiste dieetshakepoeder voor jou te vinden, heb je nu een ruime keuze en de fabrikanten hebben zich zelfs aangepast aan mensen met lactose-intolerantie, glutenintolerantie of een veganistische levensstijl en bieden passende producten aan. Op de markt als fabrikant zijn er naast de klassieke supplementenfabrikanten ook tal van speciale bedrijven, die gespecialiseerd zijn in deze dieetform. Bekende dieetshakes zijn verkrijgbaar bij Yokebe, Almased en anderen, maar ook Body Attack, BioTech USA, Optimum Nutrition of Bodylab24 bieden maaltijdvervangende poeders aan. Ondertussen is er ook een brede selectie van verschillende smaken. Populaire dieet shakes in het kort:

  1. Linea Shake 500 gram Bodylab24
  2. Diet Shake 430 g Body Attack 430 g
  3. Ultra Loss Shake 500 g Biotech USA Pink Fit
  4. Meal Replacement 960 g Bodylab24
  5. Dieet Pro 500 g Nutri-Dynamics

  6. Conclusie

  Om gewichtsverlies tijdens een dieet te ondersteunen, bieden veel dieetshakes een eenvoudige en snelle manier om één of meer maaltijden van de dag te vervangen, de calorie-inname te verminderen en zo bij te dragen aan gewichtsverlies. Ze kunnen geen succes op lange termijn beloven, net als de meeste andere diëten. Ook hier is dit afhankelijk van het persoonlijk gebruik, het verdere dagelijkse voedingspatroon en de hoeveelheid beweging die wordt verricht. Succes op lange termijn kan alleen worden bereikt door een algemene verandering in de voeding en een toename van de hoeveelheid beweging per dag. Een dieetshake dient als hulp om je doelen sneller te bereiken.

Ontvang 30% welkomstkorting!

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en mis geen aanbiedingen meer.

Ik wil graag regelmatig per e-mail en post op de hoogte worden gehouden van actuele trends, aanbiedingen en waardebonnen van bodylab.nl. Je kunt je te allen tijde afmelden via de uitschrijflink in elke e-mail of via info@bodylab.nl. Met mijn registratie ga ik akkoord met de ALV en het Privacybeleid.

Of volg ons op