Artikel

Afslank Tips, een snelle en makkelijke eerste stap naar succes!

1500x500 slanke buik

Bijna iedereen wil wel eens een paar kilo afslanken. Je kunt een plan maken of zelfs professionele hulp inschakelen maar een aantal afslank tips zijn vaak een goed begin. We hebben diverse tips voor je op een rijtje gezet om je op weg te helpen.

Afslank tip 1:

Je kunt alleen afslanken als je energie-inname lager is dan je energieverbruik. Hier is niet alles mee gezegd maar het is wel het belangrijkste principe als je wilt afvallen. Krijg je meer calorieën binnen dan je nodig hebt dan sla je dit op als vet. Krijg je minder binnen dan gaat het lichaam de vetreserves gebruiken als energiebron. Een gemiddelde vrouw heeft dagelijks 2000 calorieën per dag nodig en een man 2500 calorieën. Indien je wilt afvallen is het een goede richtlijn om maximaal 500 calorieën per dag onder je dagelijkse behoefte te gaan.

Afslank tip 2:

Als je minder calorieën gaat eten probeer dan altijd voldoende vezels, vitaminen en mineralen te nuttigen tijdens de afslankperiode. Het is belangrijk om voldoende verse groente en fruit binnen te krijgen. Vind je dit moeilijk? Kijk dan eens naar ons Fresh Foods Slankprogramma voor dames of heren.

Afslank tip 3:

Veel mensen gaan sporten als ze willen afvallen. Een eerste gedachte is om zo lang mogelijk aan hardlopen, fietsen of andere cardio training te doen. Maar onderschat de voordelen van krachttraining niet. Krachttraining houdt je spiermassa op peil. Hierdoor blijft je stofwisseling hoog en ontstaat er voorkom je een jojo-effect.

Afslank tip 4:

Voedingskundig gezien is glucose onontbeerlijk als brandstof voor de hersenen. Ga bij voorkeur niet hoofdzakelijk koolhydraatarme voedingsmiddelen nuttigen tijdens een dieet, tenzij je gelooft in het Atkins dieet.

Afslank tip 5:

Drink veel water! Veel vocht drinken (tot 2 liter) ondersteunt de vermindering van het hongergevoel en zuivert je lichaam. Bij een tekort aan vocht wordt de stofwisseling ook nog eens verlaagd. Het allerbeste nieuws is; water bevat geen calorieën.

Afslank tip 6:

Ga voor langzame / complexe koolhydraten. Probeer voedingsmiddelen met een hoge glycemische index (die te snel verbranden en de bloedsuikerspiegel omhoog brengen), zoals frisdrank, aardappelpuree, witbrood, witte rijst en pasta te vermijden.

Afslank tip 7:

Gebruik een supplement of sportvoeding ter ondersteuning. Denk hierbij aan een goede maaltijdvervanger. Bij het vervangen van 2 maaltijden per dag helpt de Bodylab24 maaltijdvervanger je bij het afslanken. Daarnaast wordt Glucomannan veel gebruikt tijdens een afslankdieet. Glucomannan ondersteunt gewichtsverlies bij een energiebeperkt dieet. Raadpleeg bij het gebruik van voedingssupplementen, als ondersteuning van een dieet, altijd het etiket. Niet alle voedingssupplementen zijn voor iedereen geschikt.

Afslank tip 8:

Probeer in het dagelijkse leven altijd voor bewegen te kiezen in plaats van gemak. Pak bijvoorbeeld de trap in plaats van de lift en pak voor kleine afstanden de fiets in plaats van de auto.

Afslank Tips Gerelateerde Link

Ontvang 30% welkomstkorting!

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en mis geen aanbiedingen meer.

Ik wil graag regelmatig per e-mail en post op de hoogte worden gehouden van actuele trends, aanbiedingen en waardebonnen van bodylab.nl. Je kunt je te allen tijde afmelden via de uitschrijflink in elke e-mail of via info@bodylab.nl. Met mijn registratie ga ik akkoord met de ALV en het Privacybeleid.

Of volg ons op