Artikel

Kun je afvallen met eiwitshakes?

vrouw met smoothie

Je hebt ze vast wel eens voorbij zien komen: eiwitshakes. Voorheen vrijwel alleen gebruikt door fanatieke fitness atleten, maar tegenwoordig voor veel mensen en vooral sporters een populaire aanvulling op de dagelijkse voeding. Je hoort ook steeds vaker dat mensen een eiwitshake gebruiken tijdens een dieet. Helpen eiwitshakes je nu echt bij het afvallenof zijn er betere alternatieven? Dit gaan wij jouw hieronder uitleggen!

Wat zijn eiwitshakes?

Een eiwitshake is een shake die je bereid door eiwitpoeder te mengen met water of melk. Eiwitshakes hebben een hoog eiwitpercentage en zijn hierdoor vooral geliefd onder sporters. De eiwitten dragen namelijk bij aan de groei van spiermassa en ondersteunen snel herstel van de spieren na een training. Inmiddels zijn eiwitshakes zo populair dat mensen die niet aan sport doen ook de voordelen van een eiwitshake inzien. Vooral tijdens het afvallen wordt er veel gebruik van gemaakt.

Kun je afvallen door eiwitshakes?

Kort gezegd: nee, je kunt niet afvallen met eiwitshakes zelf. Waarschijnlijk niet het antwoord wat je wilde lezen en waarom zeggen we dit als webshop die voornamelijk eiwitshakes verkoopt? Omdat we het belangrijk vinden dat onze klanten goed begrijpen hoe ze hun doel kunnen behalen.

Afvallen doe je door dagelijks minder calorieën binnen te krijgen dan je verbrand. Een goed dieet en voldoende beweging zijn de sleutel tot gewichtsverlies. Drink je dus een aantal keer per dag een eiwitshake dan is dit geen garantie dat je ook daadwerkelijk zult afvallen. Wel kunnen eiwitshakes een belangrijk onderdeel van je voeding tijdens je dieet zijn.

Het nut van eiwitshakes tijdens het afvallen

De momenten tijdens je dieet dat je trek in iets lekkers hebt kent iedereen wel. Op die momenten kun je er voor kiezen om toe te geven aan deze ‘cravings’ en even niet aan je dieet te denken. Doe je dit te vaak dan gaat het natuurlijk ten koste van je resultaat. Je kunt ook opzoek gaan naar verantwoorde alternatieven. Producten met voedingswaarden die binnen jouw dieet passen. Dit is waar een eiwitshake uitkomst kan bieden.

Eiwitshakes leveren meestal rond de 100-130 calorieën per shake. Daarnaast bevatten ze een minimale hoeveelheid vet en koolhydraten. Door te kiezen voor een eiwitshake kun je dus jouw calorie inname beperken. Een prima tussendoortje en ook nog eens erg lekker. Met keuze uit tientallen smaken als chocolade, vanille en cookies & cream zit er altijd wel een smaak tussen die bij jou past.

Meest gekozen eiwitshakes

De top 3 meest gekozen eiwitshakes in onze webwinkel zijn:

1. Whey Protein – Whey eiwit is een goede bron van eiwitten en bevat vaak ongeveer 80% eiwit. Deze shakes zijn erg lekker en scherp geprijsd.
2. Whey Protein Isolaat – Is een vorm van whey eiwit met vaak tot wel 90% eiwit. Hierdoor heb je nog minder koolhydraten en vetten dan een normale eiwitshake. De shakes zijn vaak iets minder lekker doordat er in verhouding erg veel eiwit in zit. Ook is whey isolaat iets duurder. Maar kwalitatief is er weinig wat op kan tegen whey isolaat.
3. Micellar Casein– is een uit melk afkomstige eiwitbron en is dikker qua structuur dan een whey shake. Ook deze shakes bevatten vaak rond de 80% eiwit.

Afslankproducten als alternatief voor een eiwitshake

Ben je na het lezen van dit blog tot de conclusie gekomen dat een eiwitshake tijdens het afvallen niet helemaal jouw ding is, dan is het misschien zinvol om nog even de volgende opties kort door te nemen.

Er zijn natuurlijk ook verschillende producten verkrijgbaar waarvan bewezen is dat deze gewichtsverlies ondersteunen. Een maaltijdvervanger, groene thee extract (EGCG) en glucomannan zijn enkele van deze producten.

Maaltijdvervangers

Een maaltijdvervangeris bedoeld om je te ondersteunen bij gewichtsbeheersing of om je te helpen bij het afslanken tijdens een energiebeperkt dieet.

Wanneer je 1 hoofdmaaltijd per dag vervangt ondersteund de Bodylab24 maaltijdvervanger bij gewichtsbeheersing als onderdeel van een energiebeperkt dieet. Bij het vervangen van 2 maaltijden per dag helpt de Bodylab24 maaltijdvervanger je bij het afslanken binnen een energiebeperkt dieet.

Groene thee

Green Tea capsules ondersteunen gewichtsbeheersing en helpen bij het verminderen van lichaamsvet (EGCG).

Glucomannan

Glucomannan ondersteunt gewichtsverlies bij een energiebeperkt dieet. Het gunstige effect wordt verkregen bij een inname van 3g in drie doseringen van minimaal 1g.

Wil jij je breder oriënteren op producten die jou kunnen helpen tijdens het afvallen, bekijk dan eens ons assortiment van afslankproducten. Heb je nog vragen dan staat onze klantenservice je graag te woord voor verder advies.

Ontvang 30% welkomstkorting!

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en mis geen aanbiedingen meer.

Ik wil graag regelmatig per e-mail en post op de hoogte worden gehouden van actuele trends, aanbiedingen en waardebonnen van bodylab.nl. Je kunt je te allen tijde afmelden via de uitschrijflink in elke e-mail of via info@bodylab.nl. Met mijn registratie ga ik akkoord met de ALV en het Privacybeleid.

Of volg ons op