Spiermassa

Massaopbouw, gewichtstoename en spieropbouw behoren tot de belangrijkste trainingsdoelen, vooral voor de hardgainers. Duurzame massabouw is een individueel proces dat voor elke sporter anders is. Naast het juiste trainingsplan voor massabouw is het juiste dieet belangrijk. Als je tot nu toe problemen met massabouw hebt gehad, kunnen deze producten je helpen

193 produkte

Massa opbouwen / spieropbouw

Spiermassa, maar snel! Een veelgehoorde wens van krachtsporters. Hoe kan ik de massa snel vergroten? Eerst het goede nieuws: Als je net begint met trainen, heb je de kans om vrij snel goede resultaten te bereiken - en massa op te bouwen. Maar de waarheid behoort ook tot de waarheid: zodra de beginnersfase voorbij is, worden consistentie, geduld en discipline je belangrijkste trainingsmaatjes op weg naar succesvolle massabouw.

 1. Wat is spiermassaopbouw?
 2. Hoe werkt spiermassaopbouw?
 3. Hoe vaak moet ik trainen voor een optimale spiermassaopbouw?
 4. Kan ik ook te veel trainen?
 5. Voeding voor spiermassabouw - wat zit er achter?
 6. Welke rol speelt regeneratie in de massabouw?
 7. Wat zijn de beste supplementen voor spiermassaopbouw?
 8. Welke producten voor massaopbouw kopen?
 9. Conclusie
 10. 1. Wat is massa-opbouw?

  Als we het hebben over spiermassa-opbouw, hebben we het vooral over hypertrofie, d.w.z. het vergroten van de doorsnede van de spiervezels. De opbouw van spiermassa is, als genetische aandoeningen worden genegeerd, vooral afhankelijk van vier centrale factoren

  • Training
  • Voeding
  • Voedingssupplementen
  • Regeneratie

  2. hoe werkt spiermassa-opbouw?

  Eén ding is zeker: training legt de basis voor meer spiermassa. De overbelasting van de spieren door de weerstand zorgt ervoor dat de spieren zich in grootte en prestatie aanpassen om voorbereid te zijn op de volgende belasting. Dit principe wordt supercompensatie genoemd. De volgende waarden voor hypertrofietraining en de massafase hebben zich in de trainingstheorie en -praktijk bewezen:

  • 8 tot 12 herhalingen per set
  • Gemiddelde van vijf sets per oefening
  • Met een intensiteit van ca. 60 procent van de maximale herhaling bij middelmatig tempo.

  3. hoe vaak moet ik trainen voor optimale spiermassabouw?

  Om een verhoging van de prestaties of zichtbare spieropbouw te bereiken, is het belangrijk om minstens drie eenheden per week te voltooien. Aan elke spiergroep moet één of twee keer worden gewerkt. Bij een lagere trainingsbelasting bestaat het gevaar dat de inspanningen gedeeltelijk voor niets zijn geweest. De reden: de spiermassa keert terug naar het beginniveau als er geen verdere stimulans volgt. Het resultaat zou dan een ontbrekende supercompensatie zijn.

  4. Kan ik te veel trainen?

  Verkeerde ambitie kan een probleem worden als je massa wilt opbouwen: Degenen die te vaak of met een te hoge intensiteit over een langere periode trainen, beschadigen hun lichaam - veel meer dan het ontbreken van spiermassa-opbouw. Een zogenaamde overtraining kan dus leiden tot gewichts- en eetlustverlies of een gemakkelijkere prikkelbaarheid. Een ander risico is een hogere kans op blessures, wat in het ergste geval kan leiden tot een langere trainingspauze. Let dus op de juiste dosering in je massafase.

  5. voeding voor spiermassabouw - wat zit er achter?

  Er is het gezegde "Spieren worden in de keuken gebouwd": "Maar is dat echt waar? Natuurlijk is het niet voldoende om alleen maar veel te eten om de gewenste massa - spieren - op te bouwen. De zin met een knipoog wijst er eerder op dat de training op de gewichten alleen maar de stimulans vormt die tot meer massa kan leiden. Het juiste dieet speelt een even belangrijke rol bij het bereiken van de gestelde doelen: na de training moeten de aanpassingsprocessen van het lichaam worden ondersteund door de juiste voedingsstoffen. De volgende dagelijkse aanbevelingen zijn gedaan voor de drie macronutriënten eiwitten, koolhydraten en vetten:

  • Eiwit: 1,5 tot 2 gram per kg lichaamsgewicht
  • Koolhydraten: 4,4 gram per kg lichaamsgewicht
  • Gezonde vetten: 1 gram per kg lichaamsgewicht
  Om de gewenste massa op te bouwen is het belangrijk om het lichaam van voldoende calorieën te voorzien. Maar er is ook te veel van het goede: Daarom moeten sporters ongecontroleerde "vulling" vermijden. Wie te veel ongezonde vetten en suikers consumeert, verandert in een "massamonster" van een andere soort. Een uitgebalanceerd voedingsplan bevat daarom een gezonde verhouding van complexe koolhydraten, hoogwaardige eiwitten en gezonde vetten. Sporters moeten er ook voor zorgen dat ze voldoende water krijgen.

  6. Welke rol speelt regeneratie in de spiermassaopbouw?

  Naast een op de individuele doelstellingen afgestemde training en een evenwichtige voeding is er nog een andere succesfactor voor de spieropbouw: regeneratie. Het is van beslissend belang. Omdat de spiervezels die bij de training worden gebruikt, alleen tijdens de herstelfase kunnen regenereren - en dus groeien. Om het gewenste resultaat te bereiken, moet de relatie tussen training en regeneratie optimaal in balans zijn. Als vuistregel geldt dat de spier na de inspanning twee tot drie dagen moet kunnen rusten voordat hij opnieuw wordt gebruikt. Deze richtwaarde kan natuurlijk licht variëren van atleet tot atleet, afhankelijk van het individuele prestatieniveau en verschillende leefstijlfactoren.

  7. Wat zijn de beste supplementen voor massabouw?

  Een andere zeer belangrijke schakel in de ketting van hypertrofie zijn de juiste supplementen. Er zijn verschillende producten van verschillende fabrikanten. Om de adviezen in de jungle van aanbevelingen bij te houden, volgt hier een kort overzicht van de belangrijkste voorstanders van uw massale opbouw:

  • Whey Protein helpt te voorzien in de eiwitbehoefte van je spieren en vereenvoudigt de calorie-inname.
  • Creatine verhoogt de kracht en verbetert de spieropbouw. De reden: meer kracht maakt een training met hogere gewichten mogelijk en bevordert zo de structuur van de spieren.
  • Aminozuren: Met name BCAA's - vertakte aminozuren - worden direct in de spieren gebruikt en ondersteunen de opbouw van de spieren.
  Samenvattend kan worden gezegd dat iedereen die met succes massa wil opbouwen, dit project gericht en gepland moet benaderen. Spiermassaopbouw is geen hekserij, maar het resultaat van verschillende factoren die perfect op elkaar inwerken. Voor succes is meer nodig dan alleen een sterke hand op het strijkijzer.

  8. Welke producten voor spiermassaopbouw kopen?

  Welke producten zijn er te koop voor de bulk? Wat zijn de beste producten voor de opbouw van spieren? Deze vraag wordt ons vaak gesteld. Het antwoord is niet zo eenvoudig, omdat de verschillende persoonlijke doelen ook tijdens de massabouw zeer verschillend zijn. Voor uw oriëntatie hebben we onze meest populaire producten voor snelle massabouw samengevat:

  1. Whey Protein 2000 g van Bodylab24
  2. Megadeal 2 - Basis Body Pack Plus
  3. Animal Pak 44 Packs Universal Nutrition
  4. Weight Gainer 4,8 kg Bodylab24
  5. Serious Mass 5454 g Optimum Nutrition
  6. Mutantmassa 6800 g MUTANT

  9. Conclusie

  - Regelmatige training op maat van de individuele behoeften legt de basis voor het opbouwen van spiermassa. - Massa-opbouw gaat vooral over hypertrofie. Dit is de vergroting van de doorsnede van de spiervezels. - Gemiddeld twee tot drie eenheden per week is de beste manier gebleken om een optimale trainingsbelasting te bereiken. - Overbelasting van de spieren tijdens de training kan talrijke negatieve gevolgen hebben - bijvoorbeeld spierblessures of gewichtsverlies. - Naast de training moeten sporters ook aandacht besteden aan regelmatige regeneratiefasen en een evenwichtige voeding. Beide zijn belangrijke factoren op weg naar meer spiermassa. - Supplementen kunnen jou helpen om je doelen te bereiken. Tot de meest populaire supplementen voor de massafase behoren weight gainer, whey proteïnepoeder, creatine en aminozuren.

Ontvang 30% welkomstkorting!

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en mis geen aanbiedingen meer.

Ik wil graag regelmatig per e-mail en post op de hoogte worden gehouden van actuele trends, aanbiedingen en waardebonnen van bodylab.nl. Je kunt je te allen tijde afmelden via de uitschrijflink in elke e-mail of via info@bodylab.nl. Met mijn registratie ga ik akkoord met de ALV en het Privacybeleid.

Of volg ons op