- Top keuze

- De #1 whey shake
- Met isolaat & hydrolisaat
- Maar liefst 81% eiwit
- Bevat BCAA’s
- Hoge biologische waarde
- Heerlijke smaken
- Perfect oplosbaar
- Superscherpe prijs
- Klantreview: 9,4
Whey Protein is het Engelse woord voor wei-eiwit. Het is het belangrijkste supplement voor krachtsporters en fitnessatleten. Het is met afstand het meest populaire proteïnepoeder voor de spieropbouw en maakt deel uit van de basisuitrusting van succesvolle sporters. Het Whey Protein van Bodylab24 behoort tot de meest populaire proteïneshakes in Europa.
Hoe kan Whey Protein je helpen bij het opbouwen van jouw spieren? We hebben de belangrijkste antwoorden op jullie vragen samengevat.
" Whey" betekent "wei" in het Engels. De Engelse term "Whey Protein" staat simpelweg voor wei-eiwit. Krachtsporters en fitnessliefhebbers gebruiken dit efficiënte voedingssupplement om hun verhoogde eiwitbehoefte te dekken. Whey Protein zorgt ervoor dat de spieren sneller herstellen na de training. Daarnaast wordt het gebruikt om specifiek de spieropbouw te ondersteunen. Whey Protein heeft een hoge biologische waarde van 104 - en overtreft daarmee elke natuurlijke proteïnebron. Dankzij dit hoge gehalte kan Whey Protein bijzonder snel worden omgezet in lichaamseigen eiwit - en dus in spierweefsel. Whey Protein is dus een zeer efficiënte manier om het lichaam te voorzien van een belangrijk bouwmateriaal voor de opbouw van spiermassa.
Whey Protein wordt beschouwd als het snelste natuurlijke eiwit - en is daarom een snelle eiwitleverancier. Dit betekent dat het bijzonder snel door het lichaam wordt geabsorbeerd en gebruikt. Whey Protein heeft een hoog aandeel aan vertakte aminozuren, de zogenaamde BCAA, die al na 30 tot 45 minuten in het bloed zitten. In tegenstelling tot andere essentiële aminozuren bereikt het zijn bestemming niet via de lever, maar rechtstreeks de spieren. Door de aminozuren die het bevat, voorziet Whey Protein het lichaam van de celbouwstenen die het nodig heeft om sneller spieren op te bouwen, dan alle andere eiwitten.
Whey Protein wordt gemaakt van koemelk - en werd lange tijd gewoonweg genegeerd door de zuivelindustrie. Wei-eiwit wordt geproduceerd door het scheiden van wei van caseïne, het eiwit dat gebruikt wordt om kaas te maken. De vloeibare wei, die aanvankelijk slechts ongeveer één procent proteïne bevat, wordt vervolgens gedroogd en gefilterd om Whey Protein pulver te produceren, wat populair is bij krachtsporters en fitnessliefhebbers. Als wei-eiwit koud wordt verwerkt, wordt het hoogwaardige CFM-wei-eiwit verkregen. CFM staat voor Cross-Flow-Microfiltratie. Een lage verwerkingstemperatuur zorgt ervoor dat het eiwit zijn maturiteit behoudt en dat de melksuiker en het melkvet door filtratie zo veel mogelijk worden uitgefilterd. Anderzijds worden bio-actieve stoffen en essentiële aminozuren behouden. CFM-weiproteïne wordt bijzonder snel verteerd omdat de aminozuurmoleculen zeer klein zijn - je ideale begeleider in de ochtend en direct voor of na je training.
Het unieke pluspunt van Whey Protein ligt in de snelheid waarmee het door het lichaam kan worden opgenomen. Zo kan het lichaam bijvoorbeeld na een harde training snel worden voorzien van belangrijke celbestanddelen voor de spieropbouw en voor de regeneratie. Andere proteïnen zoals melkeiwit (caseïne) hebben andere sterke punten. Caseïne wordt langzamer door het lichaam omgezet, het aminozuurgehalte in het lichaam stijgt niet zo snel, maar daalt ook niet zo snel. Dankzij deze eigenschap gebruiken sporters caseïne, bijvoorbeeld voor het slapengaan, om het natuurlijke afbraakproces van spiereiwit, dat optreedt wanneer er lange tijd geen eiwit aan het lichaam is toegevoegd, te remmen. Zo is bijvoorbeeld micellaire caseïne goed geschikt. Whey Protein wordt snel opgenomen en is verteerbaar. Dit is een groot voordeel voor bodybuilders en krachtsporters. Als je na een gemiddelde slaaptijd van 8 uur wakker wordt, heeft het lichaam slechts een paar eiwitreserves beschikbaar voor spieropbouw en -regeneratie. Na het wakker worden is de snelste manier om eiwitten aan je lichaam toe te voegen een wei-proteïneshake te nemen. Een ander goed moment is direct na de training, want dan kan je lichaam het eiwit gebruiken voor het herstel van het lichaam. Wei is een perfecte eiwitbron door zijn snelle opname. Veel sporters hebben spijsverteringsproblemen door
Het grootste effect van Whey Protein ontstaat na een zware training. Dankzij de hoge kwaliteit kan Whey Protein snel worden omgezet in lichaamseigen eiwit. Na intensieve training voorziet het het lichaam van noodzakelijke bouwstenen om de door de krachttraining beschadigde spiervezels te herstellen en nieuwe te bouwen. Veel sporters nemen ook direct na het wakker worden Whey Protein in. Dit bevordert de eiwitsynthese en voorkomt dat het lichaam spiereiwitten omzet. Dit gebeurt meestal wanneer er meer dan tien uur zijn verstreken sinds de laatste voedselinname. Sporters vertrouwen er minder vaak op dat ze het direct voor een training moeten nemen. Vaak is de laatste inname van voedsel niet zo lang geleden, zodat het organisme kan terugvallen op het eiwit uit het bloed.
In totaal zijn er drie verschillende soorten Whey-proteïnen op de markt:
Er zijn veel verschillende Whey producten in verschillende prijsklassen. In de eerste plaats is het van belang om te weten welk type Whey Protein - concentraat, isolaat, hydro-isolaat - je zou willen gebruiken. En welk product het beste bij jouw budget en trainingsdoelen past. De beste Whey Protein is dus niet per se de goedkoopste, maar wel degene met de beste prijs-/kwaliteitsverhouding ten opzichte van jouw eigen wensen. Wei-eiwitten kopen - waar moet je nog meer op letten? Bijna alle sporters veranderen regelmatig van smaak, dan wordt het ook niet saai. Wie graag de smaak wil veranderen, bestelt het beste Whey Protein 1 kg, de beste prijs-/kwaliteitsverhouding is de doos van 2 kg van Bodylab24 - er zijn ook fabrikanten die Whey Protein 5 kg aanbieden - maar dit is alleen aan te bevelen als er een extreem hoge proteïneconsumptie is. Iets duurder maar ook erg populair in onze webshop zijn de volgende producten:
Whey Protein is geen mysterieus wonderwapen om gewicht te verliezen. Het is een normaal voedingsmiddel - zonder training zal het vet niet vanzelf smelten en zullen de buikspieren zich niet vanzelf ontwikkelen. Wie Whey Protein pulver combineert met training hoeft niet per se het doel te hebben om af te vallen. Het gaat in principe om het opbouwen van meer spieren en het verminderen van vet - dit is de beste manier om een slank, atletisch en gedefinieerd figuur te bereiken.
De volgende tips zullen je helpen met Whey Protein af te vallen:
Whey Protein is ook een ideaal supplement voor vrouwen die geïnteresseerd zijn in fitness om hun lichaam na de training van voldoende eiwitten te voorzien. Veel fabrikanten hebben producten ontwikkeld die zijn afgestemd op de speciale behoeften van vrouwen aan een supplement. In eerste instantie gaat het bij de meeste vrouwen niet om het opbouwen van zoveel mogelijk spieren. Vaak staan een goede basisconditie, een strak lichaam en misschien ook de vermindering van overtollige kilo's hoger op hun prioriteitenlijstje. Bij het bereiken van deze doelstellingen kunnen voor vrouwen harde training en Whey Protein, die precies op deze behoeften zijn afgestemd, ondersteunend zijn. Spieropbouw is veel effectiever in het verbranden van vet dan alleen minder te eten en af te vallen.
De Whey Protein pulver heeft zelf een bittere/pasteuze smaak en is als poeder alleen niet zo lekker. Daarom wordt het tijdens de productie gemengd met andere aroma's en de basiswei. Als een heerlijke romige shake is Whey Protein verkrijgbaar in de smaken aardbei, banaan, chocolade, kokos en vanille.
De belangrijkste aminozuren voor spieropbouw zijn BCAA's (isoleucine, leucine en valine) en glutamine. De BCAA's zijn belangrijk voor de regeneratie van de spieren. Glutamine is belangrijk voor het herstel en de opbouw van de spieren, het spijsverteringsstelsel en het immuunsysteem. Whey Protein is rijk aan BCAA's en glutamine. Dit is voor veel sporters één reden meer om hun eetpatroon aan te vullen met weiproducten.
De afkorting CFM staat voor Cross-Flow-Microfiltratie. Deze verwerkingsmethode wordt gebruikt bij de productie van melkeiwitconcentraat. De CFM-methode maakt gebruik van een microfiltratieproces bij lage temperatuur, dat een zeer hoog proteïnegehalte, de conservering van bio-actieve ingrediënten en een extreem laag vet- en lactosegehalte mogelijk maakt. CFM is een natuurlijk, niet-chemisch proces. CFM-weiproteïne bevat veel calcium en weinig natrium. CFM-weiproteïne wordt zeer snel verteerd, omdat de aminozuurmoleculen zeer klein zijn, waardoor het de ideale begeleider vóór en na de training is.
Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en mis geen aanbiedingen meer.
Ik wil graag regelmatig per e-mail en post op de hoogte worden gehouden van actuele trends, aanbiedingen en waardebonnen van bodylab.nl. Je kunt je te allen tijde afmelden via de uitschrijflink in elke e-mail of via info@bodylab.nl. Met mijn registratie ga ik akkoord met de ALV en het Privacybeleid.