Weight gainer

Weight gainers zijn calorierijke shakes voor sporters die moeilijk in gewicht aankomen. We hebben een uitgebreid assortiment met verschillende soorten weight gainers. Onderaan de pagina staat extra informatie over weight gainers en het gebruik hiervan. Voor overige vragen over weight gainers staat onze klantenservice natuurlijk altijd voor je klaar!

Alles wat je wilt weten over Weight Gainers!

1. Voor wie is een weight gainer geschikt?

Een weight gainer is een ideaal product voor iedereen die wel wat hulp kan gebruiken bij het aankomen in gewicht. Weight gainers zijn calorierijke shakes die bestaan uit een combinatie van (complexe) koolhydraten, eiwitten en onverzadigde vetten. Daarnaast bevatten weight gainers vaak extra vitamines en mineralen en zijn er in sommige gevallen aminozuren of creatine aan toegevoegd.

2. Hoe werkt een weight gainer?

Weight gainers zijn bedoeld voor sporters die moeilijk in gewicht aankomen of het lastig vinden om op gewicht te blijven. Door een weight gainer te gebruiken kun je snel en gemakkelijk je dagelijkse calorie inname verhogen. Sommige intensieve sporters hebben soms wel 4000-5000 calorieën per dag nodig. Om dit enkel via de voeding binnen te krijgen is niet voor iedereen even makkelijk. In dit geval biedt een weight gainer uitkomst. Sommige weight gainers bevatten tot wel 1000 kcal per shake.
Veelal wordt een weight gainer tussen de maaltijden in gebruikt maar indien het past in je voedingsschema kun je de shake ook als onderdeel van een maaltijd nemen.

3. Hoe kies ik de juiste weight gainer?

Het kiezen van de juiste weight gainer is afhankelijk van verschillende factoren waardoor er geen 1 sluitend antwoord is. Eigenlijk zijn er 2 manieren waarop mensen met een weight gainer omgaan. Sommige hebben hun dieet zeer precies berekend en kiezen een weight gainer aan de hand van hun behoefte aan extra calorieën en de verdeling van de macro nutriënten.
Andere kiezen een weight gainer omdat ze een goed gevoel hebben bij het product, het merk of ze krijgen een product via een gym buddy geadviseerd. Indien je niet precies je dagelijkse calorie behoefte uitrekent raden we je altijd aan om met een halve dosering en 1 shake op een dag te beginnen. Probeer dit een aantal dagen en verhoog langzaam de dosering tot je merkt dat je de gewenste resultaten bereikt. Ga hierbij nooit meer gebruiken dan de maximale dosering die op het product is aangegeven.

4. Wanneer gebruik je een weight gainer?

Een weight gainer kan je op verschillende manieren gebruiken. Je kan er voor kiezen om de weight gainer direct na de training te nemen. Het lichaam krijgt dan meteen voldoende eiwitten voor de spierherstel en genoeg koolhydraten om het lichaam weer van energie te voorzien. Ook kun je de weight gainers gebruiken als calorie rijk tussendoortje, ter vervanging van een snack of ter vervanging van een eiwitshake in de ochtend/voor het slapen gaan.

5. Beste Weight Gainer – Top 5

Er zijn diverse factoren wat een weight gainer een goede of een top weight gainer maakt. Bij Bodylab zijn we altijd streng met het selecteren van de juiste weight gainers die we toevoegen aan ons assortiment. Naast de formule zijn speelt natuurlijk de smaak en oplosbaarheid ook een grote rol. Iedere sporter heeft vaak zijn eigen favoriet. We hebben de meest populaire weight gainers van dit moment hieronder in een top 5 geplaatst om je een beeld te geven wat op dit moment populair is.

  1. Bodylab Lean Muscle Gainer
  2. Bodylab Weight Gainer
  3. Mutant Mass
  4. Stacker Ultra Mass
  5. Scitec Jumbo Professional

6. Waar moet je op letten wanneer je een weight gainer gebruikt?

Een weight gainer is dus speciaal voor mensen die het noodzakelijk vinden om meer calorieën binnen te krijgen. Wanneer de caloriebehoeftes verkeerd worden in geschat kan het voorkomen dat een weight gainer je niet alleen helpt bij de opbouw van spiermassa maar ook bij de opbouw van vetmassa. In dit geval kan je als shake beter een gewone Whey Protein shake nemen of een Whey Isolaat shake.

Ontvang 30% welkomstkorting!

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en mis geen aanbiedingen meer.

Ik wil graag regelmatig per e-mail en post op de hoogte worden gehouden van actuele trends, aanbiedingen en waardebonnen van bodylab.nl. Je kunt je te allen tijde afmelden via de uitschrijflink in elke e-mail of via info@bodylab.nl. Met mijn registratie ga ik akkoord met de ALV en het Privacybeleid.

Of volg ons op