Kre-Alkalyn

Kre-Alkalyn is een speciale vorm van creatine. Kre-Alkalin voorziet u van creatinemonohydraat in gebufferde vorm. In het kader van een korte termijn intensieve training kunt u daarmee uw fysieke prestaties verhogen.

0 produkte
·
Leider wurde kein passendes Produkt gefunden

Kre-Alkalyn - Informatie voor atleten

 1. Wat is Kre-Alkalyn?
 2. Kre-Alkalyn of creatine/creatine monohydraat?
 3. Hoe en wanneer kan je Kre-Alkalyn verstandig gebruiken?
 4. Kre-Alkalyn kopen
 5. Conclusie
 6. 1. Wat is Kre-Alkalyn?

  Kre Alkalyn is, naast het bekende creatinemonohydraat, een gevestigde vorm van creatine (creatine) in voedingssupplementen. Creatine wordt omgezet in een alkalisch product door het te "bufferen" met natrium. De resulterende verbinding voorkomt / vertraagt de omzetting van creatine in creatinine in het maagdarmkanaal. De reden voor experimenten rond creatine waren tal van klachten over maagproblemen, misselijkheid en overmatige waterretentie (en de daarmee gepaard gaande gewichtstoename). Deze worden vaak veroorzaakt door de bovengenoemde omzetting van creatine in creatinine. De alkalische creatinevariant Kre-Alkalyn (met een pH-waarde boven de 7) is in staat om het "zure" milieu in het lichaam langer te overleven, de omzetting te vertragen en zo een optimaal gebruik van creatine te bevorderen. Jarenlang werd creatinemonohydraat beschouwd als het beste creatinetype voor het lichaam, maar de fabrikanten stappen steeds vaker over op Kre-Alkalyn. Inmiddels is de fabrikant EFX Kre-Alkalyn gepatenteerd.

  2. Kre-Alkalyn of creatine/creatine monohydraat?

  Nadat creatinemonohydraat al vele jaren wordt beschouwd als het ultieme middel voor krachtgroei en spieropbouw, met name in de bodybuilding en krachttraining, lijkt Kre-Alkalyn op de goede weg te zijn. Daarnaast wat algemene achtergrondinformatie: Creatine wordt in het lichaam gevormd uit de aminozuren arginine, glycine en methionine in de nieren, lever en alvleesklier zelf of wordt via de voeding geabsorbeerd - vooral via (rood) vlees (bijv. rund- of lamsvlees) kan het in de spieren worden opgeslagen. ATP (adenosinetrifosfaat) werkt als een directe energiebron in de spier, maar wordt na een zeer korte trainingsperiode verbruikt. Vervolgens neemt opgeslagen creatine (als creatinefosfaat - een combinatie van creatine en fosforzuur) het over en zorgt ervoor dat je ook over een langere periode goed kunt presteren. Meer energie, meer kracht = meer herhalingen, meer sets = meer stimulatie, meer spiergroei/sterkte toename.

  Vergelijking Creatine Monohydraat - Kre-Alkalyn

   Algemeen voordeel van creatine (onder andere) in de vorm van creatinemonohydraat:
  • verbeterde maximale sterkte
  • verhoogd uithoudingsvermogen
  • verkorte terugvorderingen

  Bekende nadelen van creatine (onder andere) in de vorm van creatinemonohydraat:

  • Laadfase vereist
  • snelle omzetting in het afvalproduct creatinine
  • mogelijke intoleranties (buikpijn, diarree, misselijkheid)
  • Mogelijke verhoogde waterretentie

  Voordelen Kre-Alkalyn:

  • het bufferen met natrium leidt tot een hogere pH-waarde
  • Verwerking/ontbinding tot creatinine wordt vertraagd/voorkomen.
  • daarom meestal beter getolereerd
  • minder waterretentie

  Nadelen van Kre-Alkalyn:

  De fabrikant EFX heeft het product gepatenteerd, wat leidt tot een hogere prijs voor producten met Kre-Alkalyn.

  3. hoe en wanneer kan je Kre-Alkalyn verstandig gebruiken?

  Het lichaam produceert ongeveer 2g pure creatine per dag zelf, maar de spieren zijn in staat om aanzienlijk meer op te nemen en op te slaan. Naast de inname via de voeding en een overeenkomstige aanvulling met creatine/creatinemonohydraat, kan je je creatineopslag ook vullen met Kre-Alkalyn, dat vaak in poeder- of capsulevorm wordt aangeboden. In tegenstelling tot creatinemonohydraat is er geen laadfase nodig en wordt een langdurige inname als ongevaarlijk beschouwd als deze goed wordt verdragen (ook al geven sommige gebruikers de voorkeur aan een kuur van gemiddeld 6 weken). Of het nu in capsule- of poedervorm is, meestal wordt je aangeraden om het dagelijks ongeveer 30-60 minuten voor je training in te nemen op trainingsdagen. Om een goed creatinegehalte te behouden, moet je het echter ook op niet-trainingsdagen blijven innemen. Op de dag moet er 3g pure creatine beschikbaar zijn voor het lichaam, zodat het zich volledig kan ontwikkelen en kan bijdragen aan een "positief effect op de snelle kracht, met kortstondige, intensieve fysieke belasting" (volgens de HEALTH Claim Regulation). De meeste gebruikers komen uit de krachtsport of bodybuilding, maar ondertussen gebruiken bijvoorbeeld ook sprinters van de Leichtathletik creatinesupplementen. Wie reageert op de inname van creatine/creatinemonohydraat met intoleranties moet Kre-Alkalyn gewoon proberen. Veel atleten tolereerden de capsules of het poeder veel beter en konden hun prestaties verbeteren.

  4. Kre-Alkalyn kopen

  Kre-Alkalyn wordt aangeboden door verschillende fabrikanten. Wij hebben een tal van producten voor je tegen gunstige prijzen in het aanbod. De ervaringen van onze klanten zijn zeer positief. Wie problemen heeft met bijwerkingen bij het innemen van creatinemonohydraat moet producten met Kre-Alkalyn testen. Wij hebben de beste en populairste producten voor u samengesteld:

  1. Kre-Alkalyn 3000 EFX 260 Capsules - EFX
  2. Kre-Alkalyn 2500 MC 120 capsules 120 capsules Olimp
  3. Maximum Krea-Genic 120 Capsules Weider

  5. Conclusie

  De inname en het gebruik van Kre-Alkalyn is niet ongevaarlijk voor iedere sporter of leidt tot direct succes. Dat geldt ook voor de inname van Kre-Alkalyn, zoals ze zo mooi zeggen - 'Geen ijver, geen prijs'. Zonder het juiste trainingsprogramma zullen de spieren niet groeien. Als er intoleranties zijn opgetreden tijdens het innemen van een klassiek creatinesupplement, kan Kre-Alkalyn een alternatief zijn, maar ook hier moet de persoonlijke tolerantie worden getest met een kleine dosis voor een langere periode van gebruik. In het geval van bekende ziekten (bijv. nieraandoeningen) moet je algemene zorgvuldigheid betrachten bij het innemen van supplementen en deze met je arts bespreken. De reacties op creatine en ook op Kre-Alkalyn zijn zeer verschillend, sommige gebruikers hebben geen zichtbaar succes voor zichzelf (de zogenaamde non-responders), andere melden een duidelijk verbeterde verdraagbaarheid en een merkbaar en zichtbaar voordeel na gebruik van Kre-Alkalyn.

Ontvang 30% welkomstkorting!

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en mis geen aanbiedingen meer.

Ik wil graag regelmatig per e-mail en post op de hoogte worden gehouden van actuele trends, aanbiedingen en waardebonnen van bodylab.nl. Je kunt je te allen tijde afmelden via de uitschrijflink in elke e-mail of via info@bodylab.nl. Met mijn registratie ga ik akkoord met de ALV en het Privacybeleid.

Of volg ons op