Artikel

5 vragen over Arginine

Arginine - 5 vragen

Arginine is een bekend en populair supplement, dat in verschillende doseringen wordt aangeboden. We hebben arginine ook in verschillende vormen in ons assortiment, als L-Arginine HCL, als AAKG Powder, als capsule en als klassiek arginine poeder.

Wat is arginine?

Arginine (= L-Arginine) behoort tot de semi-essentiële aminozuren die tot de eiwitbouwstenen in het menselijk lichaam behoren en die direct of indirect betrokken zijn bij talrijke stofwisselingsprocessen. Het lichaam is in staat om arginine zelf te synthetiseren in de ureumcyclus, maar is meestal niet in staat om de volledige behoefte zelf te dekken en moet meer arginine absorberen via voedsel of voedingssupplementen.

Arginine zit in veel dierlijk voedsel (vlees, vis, koemelk, ei), peulvruchten, granen of noten als bestanddeel van het eiwitgehalte.

Wat betekent arginine voor mensen die actief sporten?

L-Arginine is betrokken bij talrijke biologische functies in het lichaam en is daarom niet alleen voor sporters van groot belang. Een voldoende toevoer van arginine is ook in stressvolle dagelijkse situaties, onder zware lichamelijke belasting, tijdens of na een ziekte en tijdens de groeifase van groot belang.

Arginine heeft een speciale functie in verband met NO (stikstofmonoxide). Stikstofmonoxide is één van de kleinste boodschappersubstanties in het lichaam, bevordert de expansie van de vaten en is daardoor indirect betrokken bij het goede en snelle transport van voedingsstoffen, bijvoorbeeld naar de spieren.

Door de goede zuurstoftoevoer van koolhydraten en eiwitten en de verhoogde en verbeterde bloedcirculatie heeft de sporter tijdens de training het gevoel van meer kracht en uithoudingsvermogen. Daarnaast heeft het een positief effect op een snelle regeneratie.

Voor welke sporters is een aanvullende toevoer van arginine nuttig?

Naast BCAA (isoleucine, leucine, valine) en glutamine, is arginine één van de populairste en bekendste aminozuursupplementen die door sporters worden gebruikt.

Bodybuilders en krachtsporters gebruiken vaak arginine als 'pompsupplement' (booster) vóór de training om de voedingstoevoer van de spieren zo goed mogelijk te ondersteunen in hun krachteenheden, een snelle prestatiedaling tegen te gaan en de spieropbouw op de lange termijn te stimuleren door intensieve trainingssessies. Velen spreken van het goede gevoel van het kunnen uitvoeren van hogere gewichten en meer herhalingen in eenheden van kracht. Dit effect kan ook gebruikt worden door conditiesporters in kracht- en spieropbouwende fasen.

Wat zijn de mogelijke combinaties met andere supplementen voor arginine?

Omdat arginine een 'Pre Workout Supplement' is dat vóór de training wordt ingenomen, zit het al in veel boosters of kan het worden gecombineerd met andere voedingsstoffen in een persoonlijke mix.
Beta-alanine en creatine zijn hier erg populair.

Negatieve interacties met andere voedingssupplementen zijn niet te verwachten.

Hoe wordt arginine aangeboden?

Arginine is verkrijgbaar als poeder of capsuleproduct, voor eenmalige dosering of in combinatie met andere actieve ingrediënten.

Bodylab24 biedt je een puur argininepoeder dat je door water of fruitsap kunt roeren, evenals AAKG-capsules of -poeder. AAKG is een verbinding van L-arginine en alfa-ketoglutaraat die bijzonder goed door het lichaam kan worden gebruikt, in een verhouding van 2:1.

Ook tal van producten van andere fabrikanten vindt je in ons assortiment.

Poeder en capsules voor meer power

Onze TOP 10

Arginine is een bekend en populair supplement dat door talrijke fabrikanten in verschillende doseringen wordt aangeboden.

Arginine Powder (500g) - Bodylab24
AAKG Kapsel (120 Kapseln) – Bodylab24
AAKG Powder (500g) – Bodylab24
L-Arginin Mono HCL (120 Kapseln) - Bodylab24
L-Arginin HCL (500g) – ESN
ArgiPower 1500 Mega Caps (120 Kapseln) – Olimp
AAKG Extreme Mega Caps (120 Kapseln) – Olimp
Arginine + Ornithine 4000 (180 Kapseln) – Weider
L-Arginine (100 Kapseln) – Weider
Arginin Simplex 1200 (260 Kapseln) – IronMaxx

Meer arginine en andere supplementen vindt je HIER.

<pJe wilt geen informatie missen - meld je dan HIER aan voor de nieuwsbrief en ontvang informatie over de meest recente kortingsacties, trainingstips, productaanbevelingen en meer.

Ontvang 10% welkomstkorting!

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en mis geen aanbiedingen meer.

Ik wil graag regelmatig per e-mail en post op de hoogte worden gehouden van actuele trends, aanbiedingen en waardebonnen van bodylab.nl. Je kunt je te allen tijde afmelden via de uitschrijflink in elke e-mail of via info@bodylab.nl. Met mijn registratie ga ik akkoord met de ALV en het Privacybeleid.

Of volg ons op