Artikel

Eiwitrepen tijdens het afvallen

1500x500 schokolade eiwitrepen

Tijdens de cut/een dieet kan het erg handig zijn om gebruik te maken van eiwitrepen. Het leeuwendeel van de voedingsschema’s voor vetverlies is zo samengesteld dat je ongeveer 4-6 keer per dag eet. De kleinere porties gedurende de dag zorgen ervoor dat je minder snel last krijgt van een hongergevoel en je verbranding op peil blijft. Tijdens het afvallen kan het dus zo zijn dat je ongeveer 35-42 keer per week eet en bij elke maaltijd de juiste keuze wilt maken.

Gemak

Tijdens die 35-42 eetmomenten kan het voorkomen dat je een keer weinig tijd hebt, onderweg bent of misschien niet de zin hebt om een maaltijd klaar te maken. Op dit soort momenten is het ideaal om een eiwitreep bij de hand te hebben. Met een eiwitreep kun je op een makkelijke manier een flinke portie eiwit binnen krijgen. We houden zelf altijd enkele eiwitrepen bij de hand op de werkplek, in het dashboardkastje van de auto, in de (sport)tas en natuurlijk thuis.

Snack om in te bijten

Naast het gemak is een eiwitreep ook een erg lekkere afwisseling. Misschien is het zo dat je tijdens het afvallen veel eiwitshakes drinkt. Vooral tijdens een eiwitdieet komt dit vaak voor. Het is dan erg prettig om een snack met een bite te hebben als afwisseling op die eiwitshakes. Ook de smaakbeleving maakt dat eiwitrepen erg geliefd zijn tijdens het afvallen. De meeste eiwitrepen zijn verkrijgbaar in verschillende lekkere smaken en vaak afgemaakt met een laagje chocolade. Tijdens je dieet is dit natuurlijk extra genieten omdat je hier niet al te veel van kunt eten.

De juiste voedingswaarden

Maar buiten het gemak en de smaakbeleving staan tijdens je dieet natuurlijk de voedingswaarden voorop. Er zijn veel verschillende manieren om je dieet in te vullen tijdens de cut. Het belangrijkste is dat je dagelijks minder calorieën binnen krijgt dan dat je verbrand. Daarom zijn er een aantal punten waar nagenoeg elke eiwitreep aan moet voldoen om in aanmerking te komen als onderdeel van je eetschema.

Als we deze kort op een rijtje zetten komen we tot de volgende conclusie:

  • weinig tot geen suiker
  • een beperkt aantal gram koolhydraten
  • voldoende eiwitten (12-25 gr)
  • goede bite / chew
  • lekkere smaak
  • goede prijs

Op basis van de bovenstaande punten hebben we een aantal eiwitrepen uitgelicht omdat deze erg geschikt zijn en we weten dat veel mensen deze graag gebruiken tijdens een dieet. Je kunt natuurlijk ook zelf verder zoeken in ons complete assortiment van eiwitrepen.

  • Eat Clean Protein Bar / Quest Bar / BPI Best Bar / ON Protein Bar
  • Protein Bar
  • Protein Wafer
  • Carb Killa

Eat Clean Protein Bar / Quest Bar / BPI Best Bar / ON Protein Bar

Met de komst van de Quest Bar is een nieuwe generatie eiwitrepen ingezet welke zijn gebaseerd op de IMO vezel. Er zijn diverse repen in onze webshop verkrijgbaar die qua ingrediënten en voedingswaarden redelijk op elkaar lijken. Het onderscheid tussen deze repen zit voornamelijk in de smaak en prijs. Onze absolute hardloper is de Eat Clean Protein Bar. De Quest Bar blijft ook erg populair. De BPI Best Bar en Optimum Nutrition Protein Bar zijn vrij nieuw maar zijn qua smaak en structuur volgens velen toch iets minder dan de eerder genoemde.

Protein Bar

De Protein Bar is al jarenlang een begrip in onze winkel. Het grote voordeel van deze reep is dat deze vooral heel erg lekker is. Een crunchy reep die gemakkelijk weg eet. Daarnaast heeft de reep ook een aardige omvang waardoor het ook echt wel een goede hap is. Hoog in eiwit. Indien je een flinke snack zoekt dan is dit een heel goede keuze.

Protein Wafer

Eiwitwafels die eigenlijk het beste te vergelijken zijn met de penny wafels die je vroeger misschien wel eens at. Qua voedingswaarde past deze heerlijke snack in veel eetschema’s en is vooral heel erg fijn omdat het een absolute traktatie is wanneer je strak op je macro’s let. Deze wafel wordt ook erg veel gebruikt door mensen die een verantwoorde cheat willen nemen op enkele momenten in de week.

Ontvang 30% welkomstkorting!

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en mis geen aanbiedingen meer.

Ik wil graag regelmatig per e-mail en post op de hoogte worden gehouden van actuele trends, aanbiedingen en waardebonnen van bodylab.nl. Je kunt je te allen tijde afmelden via de uitschrijflink in elke e-mail of via info@bodylab.nl. Met mijn registratie ga ik akkoord met de ALV en het Privacybeleid.

Of volg ons op