Eiwitrepen

Eiwitrepen zijn erg handig en lekker. Wanneer je even niet in de gelegenheid bent om een shake te maken of even wat lekkers wilt eten dan is een eiwitreep een uitkomst. Tegenwoordig is er een ruim aanbod van eiwitrepen die zowel qua smaak als voedingswaarde goed scoren. Onderaan deze pagina vindt je uitgebreide informatie over eiwitrepen. Indien we je kunnen helpen bij vragen of het maken van een keuze staat de klantenservice voor je klaar.

125 produkte

Protein Bars- Eiwit bevattende repen

1. Wat zijn de voordelen van eiwitrepen?

Allereerst hebben eiwitrepen vaak een hoog eiwitpercentage. Eiwitten dragen bij tot de groei van spiermassa en ondersteunen snel herstel van de spieren na de training. Het is dus niet voor niets dat veel sporters er voor zorgen dat ze voldoende eiwitten binnen krijgen.
Daarnaast zijn eiwitrepen vooral erg makkelijk mee te nemen. Of je nu naar je werk, school of de sportschool gaat, er is altijd plaats voor een eiwitreep in je tas. Op deze manier kun je jouw lichaam altijd voorzien van een portie hoogwaardige eiwitten. Daarnaast zijn eiwitrepen gewoon een lekkere afwisseling op de traditionele eiwitshake!

2. Wanneer is het beste moment om een eiwitreep te eten?

Eiwitrepen kun je in principe elk moment van de dag gebruiken. Doordat ze gemakkelijk mee te nemen zijn kun je ze eten als postworkout, als eiwitrijk tussendoortje en in sommige gevallen zelfs als maaltijdvervanger on the go.

3. Welke soorten eiwitrepen zijn er?

Zoals je op deze pagina ziet zijn er ontzettend veel verschillende soorten eiwitrepen. Het onderscheid kan op verschillende manieren gemaakt worden. Wat voor de één wel een geschikte eiwitreep is, kan voor een ander juist minder ideaal zijn.
Hier onder belichten we verschillende categorieën eiwitrepen.
Low carb (afvallen, cutten, laag in suiker) Low carb eiwitrepen zijn repen die speciaal gemaakt zijn voor sporters in afvaldieet, ook wel cutten genoemd. Deze repen bevatten weinig koolhydraten of suikers en bevatten wel veel eiwitten. Wafers Proteinwafers zijn een nieuw soort eiwitrepen die gebaseerd zijn op de door veel van ons, in onze jeugd geliefde Pennywafels. Deze heerlijke knapperige wafels zijn gecoat met chocolade en hebben een romige crème vulling die veel melkeiwitten bevat. Zowel whey eiwitten als caseine eiwitten. Er zijn wafers van verschillende merken in het assortiment. De superscherp geprijsde wafer van Bodylab24 bestaat voor meer dan 30% uit eiwit en bevat maar 0,6% suiker. Een echte aanrader dus!
Meal replacement Voor mensen die het lastig vinden een calorie arm ontbijt, lunch of diner te maken is een maaltijdvervangende eiwitreep een goed idee. Vooral wanneer je zorgt dat je in de overige eet momenten voldoende gevarieerd eet. Wanneer je jouw meest calorierijke maaltijd vervangt voor een eiwitreep met minder calorieën kan dit er op den duur voor zorgen dat je afvalt of in ieder geval minder aankomt.

4. Hoeveel eiwitrepen per dag?

De hoeveelheid eiwitrepen die je per dag wilt of kan eten hebben met verschillende factoren te maken.
Eiwitrepen zijn superhandige eiwitrijke snacks maar sommige eiwitrepen kunnen echter ook veel suikers bevatten. Wanneer je in je bulk fase zit kan je dat in sommige gevallen wel gebruiken, maar als je wilt afvallen kan je die beter laten liggen. Gelukkig zijn er voldoende eiwitrepen in het assortiment die weinig tot geen suiker bevatten.
Ook is het in onze ogen belangrijk dat je niet alleen eiwitrepen als eiwitbron gebruikt maar ook andere voedingsmiddelen. Buiten de normale maaltijden om zijn er ook andere makkelijkere keuzes te maken zoals eiwitshakes, protein pancakes of protein wraps.
In een gevarieerd dieet kom je gemakkelijk aan verschillende eiwitbronnen en daarom kan je op bepaalde momenten van de dag een eiwitreep eten. 1 tot 2 eiwitrepen per dag lijkt ons een geschikte toevoeging.

5. Waar moet je op letten bij het kopen van eiwitrepen?

Bij het kopen van eiwitrepen kan je op verschillende dingen letten. In de meeste gevallen worden eiwitrepen gegeten als eiwitrijke snack onderweg, op het werk of op school.
Het belangrijkste bij het kopen van een eiwitreep is om eerst te kijken naar jouw behoeftes. Als je intensief sport met een druk trainingschema kan wat extra koolhydraten (suikers) helemaal geen kwaad. De suikers vullen de energie tekorten in het lichaam weer aan en de eiwitten helpen bij het herstel van de spieren.
In de meeste gevallen proberen mensen echter de koolhydrateninname te beperkten. Let in dit geval goed op de voedingswaarde van de eiwitreep.
Zoek een low carb eiwitreep uit die een hoge waarde aan eiwitten bevat. Buiten het herstel helpen de eiwitten je ook een lang verzadigd gevoel te geven.
Buiten het letten op de macronutriënten (eiwitten, koolhydraten, vetten) kan je ook nog letten op de bron van het gebruikte eiwit. Wordt er alleen gebruik gemaakt van soja of andere plantaardige eiwitten kan je misschien beter kiezen voor een eiwitreep die meer whey eiwitten gebruikt. Whey eiwitten zijn tenslotte de beste bron eiwitten voor sporters. Mocht je vegetarisch zijn of om andere redenen whey of caseine eiwitten laten staan zijn dit natuurlijk prima eiwitrepen.

6. Eiwitrepen of eiwitshake?

Sporters zijn al langer bekend met eiwitshakes. De eiwitrepen werden vaak links gelaten omdat ze niet lekker genoeg waren. Tegenwoordig is dat wel anders. Veel sporters combineren hun extra eiwitinname. Het ene moment een shake, het andere moment een eiwitreep. Het voordeel van een eiwitreep is dat het iets handiger mee te nemen is en het meteen een snack is ipv een drank.

7. Wat zijn de lekkerste eiwitrepen?

De lekkerste eiwitrepen is een moeilijke vraag. Over smaak valt natuurlijk niet te twisten. Wel kunnen we afgaan op onze eigen smaak en wat wij horen van onze klanten. De Questbars zijn al jaren erg geliefd in het assortiment en ze zijn ook nog eens in ontzettend veel smaken te verkrijgen. Ook zijn wij zelf erg trots op de eiwitrepen van Bodylab24. De Proteinbar, EatClean bar en Protein Wafer doen zeker niet onder aan smaak in vergelijking tot de grote merken.

8. Wat zijn de goedkoopste eiwitrepen?

Soms vinden wij het lastig om altijd ons eigenmerk Bodylab24 aan te prijzen. In dit geval totaal niet. Als je de repen van Bodylab24 vergelijkt met de andere repen in het assortiment kom je bijna altijd het voordeligste uit.

Ontvang 30% welkomstkorting!

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en mis geen aanbiedingen meer.

Ik wil graag regelmatig per e-mail en post op de hoogte worden gehouden van actuele trends, aanbiedingen en waardebonnen van bodylab.nl. Je kunt je te allen tijde afmelden via de uitschrijflink in elke e-mail of via info@bodylab.nl. Met mijn registratie ga ik akkoord met de ALV en het Privacybeleid.

Of volg ons op