Artikel

Het geheim voor grotere benen

Ik begin mijn been-workout met mijn kuiten. Vaak train ik eerst die spiergroep die ik de meeste aandacht wil geven. Dan ben ik nog fit en gefocused en zo raffel ik ze niet af op het eind. Tevens is het een soort warming-up voor de grote beenspieren.

Compound oefeningen

Vervolgens doe ik compound oefeningen. Dat zijn samengestelde oefeningen, zoals squat, leg-press of lunges. Het grote voordeel hierbij is, dat er heel veel spieren aan het werk zijn. Hierdoor kunnen er ook zware gewichten bereikt worden en verbruik je meer energie.

Isolatie oefeningen

Na een aantal compound oefeningen, als me benen helemaal vol zitten, is het ideaal om nog wat isolatie oefeningen eruit te persen. De leg-extension bijvoorbeeld. Technisch een makkelijke oefening maar voor de quadriceps een waar martelwerktuig! Ik sluit hier graag mee af met Drop-Sets. Ik maak dan 4 sets, begin heel zwaar, zodat ik maar 4 of 5 herhalingen kan maken. Zet na elke set het gewicht 20 procent lager en ga zonder pauze door met de volgende set. De laatste set is het gewicht zo laag waardoor ik meer herhalingen kan maken. Ga door tot je niet meer kan!

Ik sluit mijn workout af met een aantal oefeningen specifiek voor de hamstrings en billen. Stiff-leg deadlift is mijn favoriet en komt dan ook bijna elke beentraining weer terug. Gevolgd door leg curls en leg raises. Leg curls heb je in veel varianten, zoals standing, seated en lying. Ideaal voor afwisseling. Een van mijn favoriete supersets ook! Doe een set seated leg-curl met direct een set lying leg-curl erachteraan. Rust 1 minuut en herhaal dat 4 keer. Ideaal om je benen nog net ff die extra pomp mee naar huis geven!

Pieter

Get motivated, stay motivated!

Hier vindt je producten van ons Bodylab24 sortiment of ons gehele assortiment.

Als je op de hoogte wilt blijven, kun je HIER aanmelden voor de nieuwsbrief.

Ontvang 10% welkomstkorting!

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en mis geen aanbiedingen meer.

Ik wil graag regelmatig per e-mail en post op de hoogte worden gehouden van actuele trends, aanbiedingen en waardebonnen van bodylab.nl. Je kunt je te allen tijde afmelden via de uitschrijflink in elke e-mail of via info@bodylab.nl. Met mijn registratie ga ik akkoord met de ALV en het Privacybeleid.

Of volg ons op