Artikel

Zie hoe onze Bodylab eiwitshakes worden geproduceerd

shaker en supplementen

Kijk mee in het productieproces van onze eiwitshakes! Er zijn veel huismerken aanwezig op de Nederlandse en Belgische markt als het gaat om eiwitshakes en sportsupplementen. Een huismerk is goedkoop maar hoeft niet direct een goede koop te zijn. Er spelen hierover tegenwoordig veel vragen bij consumenten en daarom geven we op alle mogelijke manieren inzicht in de productie van bijvoorbeeld onze eiwitshakes.

Hoe ziet het productieproces er stapsgewijs uit?

  • Toegang tot het productieproces
  • Ingrediënten verzamelen
  • Macro- en Micro ingrediënten afwegen
  • Mengen
  • Afstorten van het gemengde product
  • Afvullen van het product in de consumentenverpakking
  • Schoonmaak
  • Opslag van het eindproduct

Toegang tot het productieproces

Het productieproces en de opslag gaat geheel volgens HACCP+ standaarden en is daarnaast ook BRC gecertificeerd. Voor de productie en opslag ruimte kan worden betreden ga je door een sluis waar eerst een witte omjas, haarnet en schoenhoezen dienen te worden aangedaan. Daarna kom je bij de toegangspoort waar het hekje pas opengaat nadat handen en voeten gereinigd zijn.

Ingrediënten verzamelen

Allereerst worden de macro en micro ingrediënten verzameld. De diverse ingrediënten dienen op verschillende manier te worden opgeslagen. In onze productiefaciliteit zijn er bijvoorbeeld speciale ruimtes aanwezig waar de aroma’s worden bewaard.

Afwegen van ingrediënten

De micro en macro ingrediënten worden beide separaat afgewogen in een afgesloten ruimte. Dit klinkt misschien niet heel spectaculair maar een kleine vergissing op deze plek kan grote gevolgen hebben. Dit werk wordt dan ook, aan de hand van strikte protocollen, door 2 gekwalificeerde medewerkers gedaan. De medewerkers controleren elkaars werk voor dat alle ingrediënten worden vervoerd naar de mengruimte.

Mengen van ingrediënten tot eindproduct

In de afgescheide mengruimte wordt een mengmachine gebruikt met een capaciteit van meer dan 2000 liter wat neerkomt op ± 800 kg eiwitpoeder. Hierin worden alle ingrediënten gestort en de mengmachine draait 45 tot 60 minuten om het product geheel homogeen te vermengen. De duur is afhankelijk van de dichtheid van het product. We kunnen hier veel over zeggen maar je moet het gewoon eens zien. Bekijk hieronder onze korte video.

Bodylab Whey Protein - Mengproces

Afstorten van het gemengd product

Na het mengen wordt het eiwitpoeder omgepakt in big bags en verplaatst naar de afgescheiden afvulruimte waar een vulstation aanwezig is. Het afstorten gebeurt in een afgescheide ruimte, op de momenten dat het poeder wordt verwerkt moet deze ruimte geheel afgesloten zijn. Alle afvul- en productieruimtes hebben op zo’n moment een positieve luchtdruk, de lucht wordt voortderend gefilterd om besmetting te voorkomen.

Afvullen van het product in de eindverpakking

In de afvulruimte bevindt zich een vulstation waar het eiwitpoeder via een geautomatiseerd proces wordt afgewogen en in de consumenten verpakking wordt gestort. De verpakking wordt daarna met behulp van een machine strak afgesloten en vervolgens schoon gespoten. Kijk mee hoe dit in zijn werk gaat via onderstaande video!

Bodylab Whey Protein - productieproces afvullen

Schoonmaken van alle materialen gebruikte in het proces

Na afloop van alle processen worden alle gebruikte materialen nat gereinigd met heet water. Ook dit gaat via een strak protocol om bacteriën en kruiscontaminatie geen kans te geven.

Opslag van het eindproduct

De afgevulde producten worden in een magazijn opgeslagen welke ook HACCP+ en BRC gecertificeerd is. In dit magazijn wordt gezorgd voor een optimale omgeving om de producten te bewaren totdat deze worden afgeroepen om te worden vervoert naar het magazijn waar de webshop bestellingen worden verpakt.

Lees HIER meer informatie over hoe je het beste eiwitshakes kan vergelijken.

Lees HIER meer informatie over hoe vaak, in welke dosering en op welk moment je het beste eiwitshakes kan nemen.

Op deze pagina kan je direct eiwitshakes in de lekkerste smaken bestellen.

Ontvang 10% welkomstkorting!

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en mis geen aanbiedingen meer.

Ik wil graag regelmatig per e-mail en post op de hoogte worden gehouden van actuele trends, aanbiedingen en waardebonnen van bodylab.nl. Je kunt je te allen tijde afmelden via de uitschrijflink in elke e-mail of via info@bodylab.nl. Met mijn registratie ga ik akkoord met de ALV en het Privacybeleid.

Of volg ons op