Recept

JLO’s favoriete Boerenkool salade

JLO's boerenkool

Als je aan boerenkool denkt, denk je vast niet direct aan een lekkere salade. Toch is deze groente echt heerlijk om als salade te gebruiken. Het is niet voor niets dat dit ook een van JLO’s favoriete salades is. Boerenkool, of Kale zoals de Amerikanen zeggen, is helemaal terug van weggeweest. Het zit boordevol vitamines en mineralen. En zeker wanneer het ongekookt in een salade verwerkt wordt is deze oerhollandse groenten wat ons betreft een blijvertje!

Kooktijd:
15 min
moeilijkheid:
eenvoudig

Ingrediënten:

Voor één persoon

Wat heb je nodig?

  • 1 bosje boerenkool
  • 100 g pompoenpitten
  • 50 g queso (mexicaanse kaas)
  • 2 el verse citroensap
  • 10 dl extra vergine olijfolie
  • 1 grotje sjalot, fijn gehakt
  • zout

Bereiding:

  1. Je begint met het roosteren van de pompoenpitten. Wanneer je de pompoenpitten iets roostert haal je de smaak omhoog en zorg je ervoor dat het een iets getoaste smaak krijgt.
  2. Was de boerenkool in een vergiet en droog daarna goed. Snij de boerenkool en verwijder de harde stelen.
  3. Meng in een schaaltje de citroensap, olijfolie, sjalot en zout voor de dressing. Snij, rasp of verkruimel de kaas in kleine stukjes.
  4. Verdeel de dressing over de boerenkool en doe daar de kaas en de pompoenpitten overheen. Je kan deze salade in een leuke schaal serveren of verdelen over 6 borden. Enjoy!

Ontvang 30% welkomstkorting!

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en mis geen aanbiedingen meer.

Ik wil graag regelmatig per e-mail en post op de hoogte worden gehouden van actuele trends, aanbiedingen en waardebonnen van bodylab.nl. Je kunt je te allen tijde afmelden via de uitschrijflink in elke e-mail of via info@bodylab.nl. Met mijn registratie ga ik akkoord met de ALV en het Privacybeleid.

Of volg ons op