Whey isolaat

Whey isolaat is de meeste pure vorm van Whey Protein. Op deze pagina vind je meer dan 20 verschillende soorten whey isolaat. Onder aan deze pagina vind je extra informatie over whey isolaat die jou misschien kan helpen bij het maken van de keuze. Mocht je nog andere hulp nodig hebben staat de klantenservice natuurlijk altijd voor je klaar.

23 produkte

Whey isolaat

Wat is whey isolaat?

Whey isolaat is een whey shake met het hoogst haalbare percentage eiwitten.. Het wordt hierdoor extra snel door het lichaam opgenomen. Whey isolaat bevat vaak minder dan 1% aan vet of lactose.

Waar is whey isolaat allemaal goed voor?

Whey Isolaat is voor sporters een belangrijke bron van eiwitten. Zoals veel sporters weten dragen eiwitten bij tot de groei van spiermassa en ondersturen snel herstel van de spieren na een training. Het is dus van belang om altijd voldoende eiwitten te nemen wanneer je veel sport. De whey isolaat shakes zijn een makkelijke en goedkope manier om voldoende eiwitten binnen te krijgen.

Wat is het verschil tussen whey isolaat, whey concentraat en whey hydrolisaat?

Whey isolaat en whey concentraat verschillen vooral in de percentage van het eiwit in tegenstelling tot de hoeveelheid koolhydraten, vetten en lactose. Whey isolaat is immers een verder geïsoleerde vorm van de whey concentraat. Whey Isolaat is dus extra geschikt voor sporters die op dieet zijn of om andere redenen minder koolhydraten of vetten willen nemen. Whey hydrolisaat is een andere bijzondere vorm van whey eiwitten. Door een speciaal proces zijn de ketens aminozuren in de eiwitten kleiner geworden. Dit zou de absorptie ten goede moeten komen.

Wat zijn de nadelen aan whey isolaat?

Whey isolaat ondergaat een extra zuiveringsproces. Dit proces zorgt voor minder hoeveelheid product maar met een hoger percentage eiwitten. Vanwege het extra proces dat valt de Whey isolaat in een andere prijsklasse dan de normale Bodylab whey protein, dat overigens een combinatie van whey isolaat, whey concentraat en whey hydrolisaat is. Whey isolaat kan in de shake ook iets dunner aanvoelen. Doordat bijna alle vetten uit het product zijn gefilterd is de shake iets minder romig. Tegelijk is dit nadeel natuurlijk ook een groot voordeel. De prijs is eigenlijk het enige nadeel aan whey isolaat. Vanwege de zuiverheid zijn er veel sporters die kiezen voor whey isolaat die bij Bodylab door uitsluiten van tussenhandelaren, transport en importkosten de whey isolaat een stuk goedkoper kan aanbieden dan andere whey isolaat verkopers.

Wat is de beste whey isolaat?

De beste whey isolaat is een vraag die moeilijk te beantwoorden is. Voor iedereen geldt dat anders. Alvorens tot een koop over te gaan is het belangrijk om voor je zelf te bepalen wat je budget is en welke doelen je wilt behalen. Bijna ieder groot sportnutrition merk heeft een whey isolaat in het assortiment. Ga je voor een speciaal merk zou het zo kunnen zijn dat je meer geld kwijt ben voor een minder product dan een ander merk. Let hierom goed op de voedingswaarde en de aminozuurprofielen. Kijkende naar deze 2 factoren en de prijs, raden wij de Whey Isolaat van onze eigen merk Bodylab24 aan.

Hoe wordt Whey isolaat geproduceerd?

Whey isolaat wordt altijd eerst van gewone whey gemaakt. Zoals je misschien wel weet is whey of wei een bijproduct bij het maken van kaas. In het proces wordt de wei eerst verder geconcentreerd. Je krijgt dan wei concentraat, of ook wel whey concentrate. De whey concentrate heeft ongeveer een eiwitgehalte van 70 tot 80% en bevat soms ook wel tot 7% koolhydraat of vetten. Om whey isolaat te maken wordt de whey nog verder gezuiverd tot een maximum van 93% zonder hulp en smaakstoffen en ontdaan van bijna al de vetten en koolhydraten.

Conclusie

• Whey isolaat eiwitten dragen bij tot de groei van spiermassa en ondersteunen snel herstel van de spieren na een training.
• Whey isolaat zijn wei eiwitten in de meest zuivere vorm. • Voordat van whey concentraat whey isolaat wordt gemaakt bevat het ongeveer 70 tot 80% eiwitten met een vet en koolhydraat gehalte van soms wel 7 tot 8%.
• Na het isoleren van de whey concentraat kan het eiwitgehalte wel 91% zijn met ongeveer 1% vet en koolhydraten.
• Vanwege de zuiverheid van whey isolaat is het vaak duurder dan gewone whey protein.

Ontvang 30% welkomstkorting!

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en mis geen aanbiedingen meer.

Ik wil graag regelmatig per e-mail en post op de hoogte worden gehouden van actuele trends, aanbiedingen en waardebonnen van bodylab.nl. Je kunt je te allen tijde afmelden via de uitschrijflink in elke e-mail of via info@bodylab.nl. Met mijn registratie ga ik akkoord met de ALV en het Privacybeleid.

Of volg ons op