Artikel

Hoe krijg je als vegetariër of veganist genoeg eiwitten binnen?

Vegan Protein

Dierlijke voedingsmiddelen bevatten enorm veel eiwit. Zo bevat een eitje al gauw 8g eiwit en 100g kipfilet ongeveer 31g eiwit. Maar hoe krijg je als vegetariër/veganist genoeg eiwitten binnen? We leggen het je in dit artikel uit!

Waarom is het voor vegetariërs en veganisten belangrijk om op de eiwitinname te letten?

Steeds meer mensen kiezen tegenwoordig voor en vegetarisch of veganistisch dieet. Dit houdt in dat ze geen vlees of helemaal geen dierlijke producten consumeren.

Dierlijke producten zijn voor de meeste mensen verantwoordelijk voor een groot deel van de eiwitconsumptie. Vegetariërs en veganisten moeten dus een andere manier vinden om genoeg eiwitten binnen te krijgen. Gelukkig zijn er genoeg alternatieve manieren om eiwitten binnen te krijgen.

Eiwitten zijn essentieel voor je spieren, een tekort aan eiwit kan leiden tot afbraak van het spierweefsel.

Plantaardige eiwitbronnen

Er zijn, naast dierlijke eiwitbronnen, ook plantaardige producten die veel eiwitten bevatten. We zetten de belangrijkste plantaardige eiwitbronnen voor je op een rijtje.

- Peulvruchten: bijvoorbeeld bonen, linzen en (kikker)erwten.
- Noten en zaden: bijvoorbeeld amandelen, pistachenoten, pompoenpitten en chiazaad
- Quinoa: quinoa is een zogenaamd ‘pseudograan’ en is glutenvrij. Ook bevat het alle essentiële aminozuren die ons lichaam nodig heeft. Quinoa is onder andere erg lekker in salades.
- Tofu: tofu wordt gemaakt van sojabonen en is een veelzijdige eiwitbron die onder andere kan worden gegrild of gestoofd.
- Tempeh: tempeh is een gefermenteerd sojaproduct met een nootachtige smaak. Het is onder andere lekker in roerbakgerechten.

Eiwitten via supplementen

Wil je je eiwitinname een boost geven? Dat kan gemakkelijk met de vegan producten van Bodylab.

Vegan Protein (1000g)

Bodylab24

Vegan Protein (1000g)

Bodylab24

Vegan Protein
Ons Vegan Protein poeder is 100% plantaardig en bevat veldbonen-, erwten- en pompoenpitteneiwit. De Vegan Protein is verkrijgbaar in 8 verschillende smaken. Iedere shake bevat ongeveer 24g eiwit.

€ 29,99
(€ 29,99 / 1 kg)
Product weergeven

Soja Protein Isolat (1000g)

Bodylab24

Soja Protein Isolat (1000g)

Bodylab24

Soja Protein Isolat
Onze Soja Protein Isolat is wederom 100% plantaardig en bevat eiwitten afkomstig uit sojabonen. De Soja Protein Isolat heeft een uitgebreid aminozuurprofiel en heeft een laag vet- en koolhydraatgehalte. De Soja Protein Isolat is verkrijgbaar in 5 smaken en bevat ongeveer 22g eiwit.

€ 24,99
(€ 24,99 / 1 kg)
Product weergeven

Meer vegan en vegetarische producten

Ontdek veganistische en vegetarische producten bij Bodylab - een selectie.

Vegan Protein Bar (12x55g)

Barebells

Vegan Protein Bar (12x55g)

Barebells

Vegan Protein Bar
Op zoek naar een makkelijke eiwitrijke snack? Probeer dan de Vegan Protein Bar van Barebells eens! De Vegan Protein Bar is verkrijgbaar in drie heerlijke smaken en bevatten ongeveer 15g eiwit per reep.

€ 29,99
(€ 45,44 / 1 kg)
Product weergeven

Ontvang 30% welkomstkorting!

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en mis geen aanbiedingen meer.

Ik wil graag regelmatig per e-mail en post op de hoogte worden gehouden van actuele trends, aanbiedingen en waardebonnen van bodylab.nl. Je kunt je te allen tijde afmelden via de uitschrijflink in elke e-mail of via info@bodylab.nl. Met mijn registratie ga ik akkoord met de ALV en het Privacybeleid.

Of volg ons op