Recept

Chai chili vulling in groene paprika (veganistisch)

Chai chili vulling in groene paprika

Een lekkere groene peper gevuld met een veganistische chai chili mix. Heeft wat tijd nodig om te weken, maar is snel gemaakt en erg lekker! Je kunt de paprika's koud genieten of in de oven verwarmen - zoals je wilt. Het gaat goed samen met een salade met brood of een bijgerecht naar keuze.

ingrediënten:

Voor 4 porties

Chai Chili Mix

  • 3 EL chiazaden
  • 250 ml water
  • 4 EL tomatensaus
  • 1 handvol verse koriander, fijngehakt
  • 1 handvol verse peterselie, fijngehakt
  • 40-50 g gekiemde, rode quinoa (of normale rode quinoa gekookt)
  • 2-4 EL selderij, zo klein mogelijk gesneden
  • 2-4 EL tomaten, zo klein mogelijk gesneden
  • 2-4 EL rode paprika, zo klein mogelijk gesneden
  • 2-4 EL rode ui, zo klein mogelijk gesneden
  • 2-4 EL extra vergine olijfolie
  • 1-3 EL tomatenpoeder
  • 1-4 TL chilipoeder
  • 1-2 TL dijntan
  • 0,5-1 TL kurkuma
  • 1-3 TL appelciderazijn
  • 0,5 TL jalapeno vlokken (optioneel)
  • 0,5-1 TL zeezout

overige ingrediënten

  • 2 groene paprika's

Gebruiksaanwijzing:

  1. Doe de chiazaden met 125 ml warm water in een grote kom (alle andere ingrediënten worden daarna gemengd) en laat ze ongeveer 20 minuten weken (beter een nacht). Was alle verse ingrediënten.
  2. Hak de verse koriander en peterselie fijn, snijd de selderij, tomaat, verse rode paprika en uien zo klein mogelijk. De groene paprika wordt gewassen, in twee helften verdeeld en ontpit. Verwijder de steel niet zodat de opening niet te groot is.
  3. Als de chiazaden opgezwollen zijn, voeg dan de gehakte ingrediënten en quinoa toe en breng het op smaak met de aangegeven kruiden. (Als je geen gekiemde quinoa krijgt, kun je ook normale quinoa-korrels gebruiken. Kook ze voor gebruik volgens de instructies op de verpakking en laat ze afkoelen indien nodig.) De Chai Chili mix is klaar.
  4. Leg de groene paprika op een bakplaat of in een ovenschaal en bak hem in de oven in ongeveer 25-30 minuten. Ongeveer op 180°C. Vet indien nodig de ovenschotel een beetje in of voeg er wat groentenbouillon aan toe, zodat de paprika niet te hard op de bodem wordt gebakken en te donker wordt.
  5. De gevulde paprika past perfect bij salade, een stukje tofu of tempeh uit de pan, kan de dag ervoor als lunch worden bereid en kan ook door alle niet-vegans worden gebruikt als bijgerecht met vis en vlees.
Probeer gewoon de Chai Chili en geniet ervan! Meer recepten vindt je HIER en wij hebben meer veganistische producten voor je.

Ontvang 10% welkomstkorting!

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en mis geen aanbiedingen meer.

Ik wil graag regelmatig per e-mail en post op de hoogte worden gehouden van actuele trends, aanbiedingen en waardebonnen van bodylab.nl. Je kunt je te allen tijde afmelden via de uitschrijflink in elke e-mail of via info@bodylab.nl. Met mijn registratie ga ik akkoord met de ALV en het Privacybeleid.

Of volg ons op