Recept

Vitaminebom - de citroen-gember smoothie

Een echte vitaminebom!

In Kathys Kitchen vonden we een ander geweldig idee voor een gezonde pluspunt in de ochtend - de citroen-gember smoothie. Een echte vitaminebom! Je kunt ervan als snelle eerste start van de dag genieten, als aanvulling op het ontbijt of als kleine snack in de ochtend of middag - afhankelijk van je behoeften en persoonlijke voorkeuren. Als je wilt, kun je Whey toevoegen voor een extra portie proteïne. We hebben het ook met ananas- en kokossmaken getest, wat een vleugje exotisme toevoegt en ook heerlijk smaakt.

Whey Protein

Met isolaat & hydrolisaat, maar liefst 81% eiwit, bevat BCAA’s, hoge biologische waarde.

 • Voorbereidingstijd:
  10 min
  Kooktijd:
  5 min
 • moeilijkheid:
  eenvoudig

ingrediënten:

2 Portionen

Voor de smoothie

 • 3 citroenen
 • 1 duimgroot stuk verse gember
 • 2 EL honing
 • 1 klein stukje kurkuma (ongeveer 3cm lang)
 • 500 ml water

Optioneel

Gebruiksaanwijzing:

 1. Verwijder de schil van de gember en kurkuma. Voorzichtig met kurkuma - de wortel geeft veel kleur af, dus doe indien nodig handschoenen aan en let op de gebruikte oppervlakken. (Wie slechts weinig tijd heeft en soms geen verse gember en kurkuma bij de hand heeft, kan ook biologische kruiden in gemalen vorm gebruiken. Gebruik dan ongeveer 1/2 theelepel gember en 1 theelepel kurkuma. Houd rekening met jouw persoonlijke voorkeuren en begin met een iets lagere dosering. Gember geeft een bepaalde scherpte af, kurkuma heeft een mildere smaak.)
 2. Giet de geschilde, verse ingrediënten in een blender en hak het geheel heel fijn, want gember is erg vezelig.
 3. Pers de citroenen uit en voeg het sap samen met 2 eetlepels honing en 500 ml water toe aan de mixer. Meng alles goed door elkaar. Katharina creëerde de smoothie in deze vorm. Dus als je geen extra portie Whey wilt toevoegen, kun je de citroen-gember smoothie in glazen vullen en ervan genieten. Bewaar de restjes in de koelkast en schud of meng ze goed voor gebruik, terwijl de ingrediënten zich afzetten.
 4. Als je eiwitten wilt toevoegen aan de citroenachtige smoothie, kun je 1 portie Bodylab24 Whey Powder toevoegen en alles opnieuw mengen tot een romige smoothie shake. Onze favoriete smaak voor Whey is ananas of kokosnoot - voor een vleugje exotisme.
Je kunt meer van Katharina vinden op haar Instagram Account, op haar Kathys Kitchen en Styling website en onder andere op onze Bodylab24 receptenpagina. Probeer het en geniet ervan!

Ontvang 10% welkomstkorting!

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en mis geen aanbiedingen meer.

Ik wil graag regelmatig per e-mail en post op de hoogte worden gehouden van actuele trends, aanbiedingen en waardebonnen van bodylab.nl. Je kunt je te allen tijde afmelden via de uitschrijflink in elke e-mail of via info@bodylab.nl. Met mijn registratie ga ik akkoord met de ALV en het Privacybeleid.

Of volg ons op