Recept

Tosti met gerookte zalm en spinazie

Tosti met gerookte zalm en spinazie

Wij hebben een snel tosti recept voor je gevonden, ideaal als snack voor lunch of diner. Onze variatie met gerookte zalm, geitenkaas en spinazie kan gevarieerd worden volgens beschikbaarheid en persoonlijke voorkeuren. Als extra materiaal heb je een broodrooster, een wafelijzer of een contactgrill nodig. Als je een grillpan hebt, kun je die ook gebruiken, natuurlijk moet je de tosti draaien. De tijd voor het verwarmen/roosteren kan variëren, dus kijk van tijd tot tijd en laat het niet te donker worden.

 • Voorbereidingstijd:
  10 min
  Kooktijd:
  5 min
 • moeilijkheid:
  eenvoudig

ingrediënten:

Voor twee porties
 • 55 g zachte geitenkaas
 • 1 EL mierikswortel
 • 1 EL verse citroensap
 • 4 plakken volkoren boterhammen (of brood naar keuze)
 • 85 g gerookte zalm
 • 90 g rode paprika
 • 115 g verse spinazie (optioneel kan je ook rucola gebruiken)

Gebruiksaanwijzing:

 1. Meng de geitenkaas met mierikswortel en citroensap in een kleine kom tot een crème.
 2. Snijd de plakken brood naar keuze in plakjes (afhankelijk van het gebruikte extra materiaal) of gebruik de volkoren boterhammen. Bestrijk deze met de geitenkaas-mierikswortelcrème.
 3. Was de rode paprika en snijd hem in dunne reepjes. Was de spinazie (of rucola) en laat het uitlekken. Bedek twee plakken boterham met de reepjes paprika aan de smeerzijde. Als je wilt, kun je ze kort roosteren in een koekenpan of gebruik maken van voorgeroosterde/gekookte paprika uit het glas.
 4. Bedek ook met gerookte zalm, spinazie (of rucola) en met de overige twee plakken brood, met de gecoate kant naar beneden.
 5. Bestrijk de broodrooster of wafelijzer met een beetje vet en verwarm het voor. Je kunt ook een contactgrill of een grillpan gebruiken. Laat de broden ongeveer 3-5 minuten knapperig worden (afhankelijk van de gekozen hitte en bereidingswijze) en geniet ervan zolang het brood warm is.
Wij wensen je veel plezier bij het uitproberen en smullen. Meer recepten vindt je HIER in onze receptensectie.

Ontvang 10% welkomstkorting!

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en mis geen aanbiedingen meer.

Ik wil graag regelmatig per e-mail en post op de hoogte worden gehouden van actuele trends, aanbiedingen en waardebonnen van bodylab.nl. Je kunt je te allen tijde afmelden via de uitschrijflink in elke e-mail of via info@bodylab.nl. Met mijn registratie ga ik akkoord met de ALV en het Privacybeleid.

Of volg ons op