Artikel

Meer grip tijdens je workout

gespierde arm

En dat bedoel ik letterlijk. Tijdens zware trainingssessies raken je handen vaak vermoeid. Vooral tijdens rug trainingen. Er zijn een aantal handigheidjes en accessoires om dit te voorkomen. Een klik op de link geeft jou direct toegang tot de accessoires. Gebruik deze en doe er je voordeel mee.

De juiste grip

Er zijn meerdere manieren om de barbell vast te pakken en voor Meer grip te zorgen. Normaal, reversed-, mixxed- und hook-Grip
Het nadeel van de normale grip is dat bij zware gewichten de stang uit je hand kan rollen. De reversed grip (beide palmen wijzen van je lichaam af) wordt vaak gebruikt om het accent op een bepaald deel van een spier te leggen.

De mixxed-grip: Dit is wanneer 1 handpalm van je lichaam af wijst en de ander naar je lichaam toe. Hierdoor zal de stang minder snel gaan draaien en zo kan je dus meer gewicht aan en meer herhalingen maken. Deze grip heeft als nadeel dat er meer spanning komt op de arm met handpalm van je af. Ook zou het eventueel kunnen leiden tot on-symmetrisch opbouwen van spiermassa. Eventueel afwisselen met welke palm naar je toe wijst en welk van je af, zou dit op moeten lossen. Anatomisch gezien dus niet de beste oplossing, maar wel effectief.

De Hook-grip is ook nog een optie. Deze wordt veel gebruikt met powerliften. Dit is een normale greep waarbij je je vingers om je duimen heen klemt. Echter vereist deze veel oefening en is nogal pijnlijk voor de duimen.

Straps (wrist straps): Handige bandjes waarmee je je handen vastklemt aan de barbell of dumbell. Mijn persoonlijke favoriet. Zeker met deadliften een aanrader. Wikkel het uiteinde met het oog om je pols, haal het bandje door het oog en wikkel vervolgens het uiteinde om de barbell of dumbell. Wikkel net zo lang tot er geen speling meer zit tussen de barbell en je hand.

>> Lifting straps van Chiba

Handschoenen: Trainen met handschoenen heeft veel voordelen. Zo voorkomen ze ruwe handen, blaren of eeltvorming. Vooral voor de dames een reden om met handschoenen te trainen. Dan blijven de handen lekker zacht. Maar ook zorgen ze voor een betere en meer grip, zeker als je last hebt van zweterige handen. Lange modellen geven ook extra steun aan de polsen. Vooral de modellen met een extra dikke polsband. Ideaal tijdens zware trainingen. Dus ja, ook reden voor mannen om ze te gebruiken.

>> Iron II handschoenen van Chiba
>> Gel performer Black van Chiba

Power Grips: Een polsbandje met een extra stuk stof wat zorgt voor meer grip. Vergelijkbaar met de Straps.

>> Lifting Straps Powerhook van Chiba

Power-Pad: Een handig stukje zachte stof wat je tussen je handen en de barbell of dumbell legt. Simpel maar effectief. Geeft geen steun maar wel extra grip en bescherming van je handpalm.

>> Power-Pad van Chiba

--- Oh ja, en het is ook mentaal… je moet gewoon niet loslaten. Niet loslaten…vasthouden…het doet pijn, maakt niet uit, nog 1 rep extra. En nog 1 ! …… Lightweight baby!!:):):)

Pieter

Train hard, eat smart!

Ontvang 30% welkomstkorting!

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en mis geen aanbiedingen meer.

Ik wil graag regelmatig per e-mail en post op de hoogte worden gehouden van actuele trends, aanbiedingen en waardebonnen van bodylab.nl. Je kunt je te allen tijde afmelden via de uitschrijflink in elke e-mail of via info@bodylab.nl. Met mijn registratie ga ik akkoord met de ALV en het Privacybeleid.

Of volg ons op