Artikel

Triceps nog beter trainen? Kies de beste triceps oefeningen!

man liggend in skull crusher positie

Wat is nou echt de beste oefening voor de ontwikkeling van je triceps? De uitkomsten van een nieuw onderzoek van het American Council on Excerise(ACE) zouden je wel eens kunnen verassen.

Een nieuw onderzoek geeft de beste triceps isolatie oefeningen

Door elektrodes te gebruiken om de spiervezelactiviteit te meten, concludeerden de wetenschappers dat triangulair opdrukken(waarbij je wijsvingers en duimen elkaar raken) de meeste activiteit opwerkt, gevolgd door dumbbell kickback en bankdippen. De schrijvers van het onderzoek zeggen dat ze denken dat het makkelijker is om te smokkelen of andere spiergroepen in te schakelen bij oefeningen als pushdowns en boven het hoofd strekken. Dat zou verklaren waarom de drie oefeningen die als beste uit de bus kwamen zoveel hoger scoorden wat betreft spiervezelactivatie. Hoewel het goed is om deze drie oefeningen te gebruiken voor het isoleren van de triceps, denken wij dat oefeningen waarbij je meer gewicht kunt gebruiken –zoals bankdrukken met smalle greep- ook nodig zijn voor de totale ontwikkeling.

Ontvang 30% welkomstkorting!

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en mis geen aanbiedingen meer.

Ik wil graag regelmatig per e-mail en post op de hoogte worden gehouden van actuele trends, aanbiedingen en waardebonnen van bodylab.nl. Je kunt je te allen tijde afmelden via de uitschrijflink in elke e-mail of via info@bodylab.nl. Met mijn registratie ga ik akkoord met de ALV en het Privacybeleid.

Of volg ons op