Recept

Geroosterde Tomatensoep

Tomatensoep

Soep is een handige en makkelijke manier om lekker veel groenten binnen te krijgen. De komende tijd zullen we daarom wat meer recepten met soep hier posten. We beginnen met de meest gegeten en geliefde soep in Nederland, tomatensoep. De meeste Nederlanders zijn echter gewend om dit "gewoon" uit een pak in de supermarkt te halen, terwijl het maken van tomatensoep zo makkelijk is. Maak de soep in een grote pan. Op die manier kan je het ene deel eten en het andere deel invriezen. Het beste is om dit per portie te doen zodat de soep daarna snel en makkelijk op te warmen is. Een mooi klusje voor in het weekend dus. Soep mealpreppen;). Het lekkere van deze soep is dat de tomaten eerst gehalveerd in de oven gaan. De smaak van de tomaten wordt hierdoor veel geconcentreerder en dat proef je direct terug in de soep. Laat je hierdoor niet afschrikken, het maken van tomatensoep is easy peasy! Succes!

Kooktijd:
45 min
moeilijkheid:
eenvoudig

Ingrediënten:

Für eine Topf

Wat heb je nodig?

  • 18 tomaten
  • 150 g gemengde groenten
  • 1 gesneden ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 bosje basilicum
  • 1 blokje bouillon
  • creme fraiche
  • olijfolie
  • zout
  • peper

Bereiding:

  1. Begin met het halveren van de tomaten. Het snijden van tomaten kan je het beste doen met een gekarteld mes, bijvoorbeeld een broodmes. Snij hierna het steeltje eruit en halveer nog een keer. Haal hierna de binnenkant van de tomaten en de zaadjes eruit. De meeste smaak zit in de buitenkant.
  2. Leg de tomaten met de binnenkant naar boven op een bakblik en zet het voor een half uur in de oven op ongeveer 200graden. Wanneer de tomaten er een beetje getoast uitbeginnen te zien zijn ze klaar.
  3. Je kan nu beginnen met het aanfruiten van de groenten en de knoflook. Je hoeft de knoflook niet te snijden want de soep wordt later nog gepureerd. Voeg na 5 minuutjes de tomaten uit de oven en de takjes van de basilicum toe en mix alles glas met een staafmixer.
  4. Verdun de soep nu met water en een bouillon blokje tot de gewenste dikte. Je kan het bouillonblokje ook vervangen voor zout als je de soep zo puur mogelijk wilt houden. Als je de soep extra vloeibaar wilt hebben maar niet teveel smaak wilt verliezen kan je de soep ook nog door een fijne zeef laten gaan.
  5. Warm de soep nog even goed door en serveer het in een mooie soepkom met wat basilicum blaadjes en een eetlepel creme fraiche, als je dieet dat toelaat natuurlijk;) Enjoy!

Ontvang 30% welkomstkorting!

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en mis geen aanbiedingen meer.

Ik wil graag regelmatig per e-mail en post op de hoogte worden gehouden van actuele trends, aanbiedingen en waardebonnen van bodylab.nl. Je kunt je te allen tijde afmelden via de uitschrijflink in elke e-mail of via info@bodylab.nl. Met mijn registratie ga ik akkoord met de ALV en het Privacybeleid.

Of volg ons op