Artikel

Mijn favoriete Post-workout formule, door Pieter

Bodylab Ambassador Pieter van der Plas is een atleet die al lang in het vak zit. In de jaren dat Pieter traint heeft hij al meerdere supplementen gebruikt en weet precies wat er voor zijn lichaam werkt. Om deze reden stelt Pieter vaak zijn eigen postworkout formule samen. Hij mixt hierin belangrijke aminozuren met snelle koolhydraten en creatine. Lees hieronder wat Pieter daar over te vertellen heeft.

Hieronder vertel ik mijn persoonlijke recept voor een top Post-workout shake! Een Post-workout shake is een supplement (of meerdere) welke je direct na je training opdrinkt.

Het doel van zo’n post-workout shake, is om spierverbranding tegen te gaan, spierschade te herstellen, en je energieniveau weer aan te vullen. Mijn ervaring met mijn persoonlijk samengestelde Post-workout shake is beter dan die met de meeste eiwitshakes of ander Post-workout shakes. Dat komt omdat ik de Post-workout shake zo compleet mogelijk maak, met snel opneembare voedingsstoffen en de juiste doseringen. En met de juiste smaken van bodylab, is die nog lekker ook!
Maar het allerbelangrijkst van een post-workout shake is…is dat het mega snel moet worden opgenomen!

Ingredienten Post Workout:

- Essentiele aminozuren (18 gram)
Deze aminozuren kan je lichaam niet zelf aanmaken en worden snel opgenomen. Ik neem dit in plaats van een eiwitshake.

- Fast Carbs (35 gram, Smaak: Lemon)
Dit zijn snel opneembare suikers. Deze vullen mijn energielevel weer snel aan na het trainen. De meeste kant en klare post-workouts hebben een te lage suikerdosering.

- Creatine (5 gram)
Creatine zorgt voor meer kracht en sneller herstel. De verbruikte creatine tijdens mijn training wil ik dus zo snel mogelijk weer aanvullen.

- Gluta Powder (5 gram)
Gluta Powder is het meest voorkomende aminozuur in de spieren en heeft een positief effect op de eiwitsynthese. Het is een semi-essentieel aminozuur wat inhoud dat het lichaam dit niet altijd zelf kan aanmaken. Zoals na zware inspanning.

Mix bovenstaande ingredienten (direct na de training) in een shake beker met 700 ml koud water. Wat ontstaat is een heerlijk, fel rood/roze drankje. Mijn persoonlijke booster voor droge spiermassa!

*de bovenstaande doseringen zijn berekend op mijn persoonlijke behoefte. Ben je 80 kilo of meer dan kan je, als leidraad, dezelfde doseringen aanhouden.

Follow me on instagram: @vanderplaspieter
Get motivated, stay motivated!

Ontvang 30% welkomstkorting!

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en mis geen aanbiedingen meer.

Ik wil graag regelmatig per e-mail en post op de hoogte worden gehouden van actuele trends, aanbiedingen en waardebonnen van bodylab.nl. Je kunt je te allen tijde afmelden via de uitschrijflink in elke e-mail of via info@bodylab.nl. Met mijn registratie ga ik akkoord met de ALV en het Privacybeleid.

Of volg ons op