Artikel

Pre Workout shake

bodylab24s pre workout

Een betere training, is dat niet wat we allemaal willen? Natuurlijk zijn er geen wondermiddelen net zoals bij voeding, maar er is wel een supplement dat je training als het ware naar een hoger niveau tilt: de pre-workout shake. In deze blog vertellen we je o.a. wat een pre-workout is en wat het met je doet.

De naam zegt het eigenlijk al een beetje. Pre (= voor) en workout (= training). Deze shake neem je dan ook vóór de training. De meeste kennen de pre-workout als een shake, hierbij meng je poeder (de pre-workout) met water. Maar het is ook verkrijgbaar als capsule, tablet of gel. Een pre-workout wordt snel opgenomen in je lichaam. Het duurt namelijk maar 15 á 30 minuten. Logischerwijs betekent dit dus ook dat je de pre-workout 15 tot 30 minuten voor je training in neemt.

Wat zit er in?

Pre-workoutPre-workoutPre-workout is een supplement speciaal samengesteld uit diverse ingrediënten, gericht op het sporten. Elke pre-workout is anders, afhankelijk van de aanwezige ingrediënten. Daarnaast kan ook de dosering anders zijn, waardoor de totale inname enigszins verschilt. In de meeste pre-workouts zit wel een bepaalde basis wat betreft ingrediënten. Zo bevatten de meeste pre-workout shakes de aminozuren Arginine, Beta-aline, Tyrosine, tezamen met de 3 veel gebruikte aminozuren onder sporters; L-leucine, L-isoleucine en L-Valine (de zogeheten BCAA’s). Daarnaast komen ook cafeïne en de lichaamseigen stoffen Taurine en Creatine vaak voor in dit sportsupplement.

Wat doet het?

Kort door de bocht gezegd zorgt een pre-workout shake eigenlijk gewoon voor een betere training. De ingrediënten hebben een fysieke en mentale werking en daardoor kun je je training op een hoger niveau krijgen door een boost aan focus en energie. Omdat de pre-workout oppeppende middelen bevat kiezen veel sporters er voor om niet bij elke training een pre-workout te nemen, maar bijvoorbeeld alleen wanneer ze benen trainen. Specifiek zorgt een pre-workout voor (wanneer gebaseerd op Concentrated Pre Workout – Bodylab24):

- Ondersteuning van het energieniveau
- Levert een bijdrage aan fitheid
- Goed voor het concentratievermogen en gemoedstoestand
- Verbeterd prestaties en stimuleert spiergroei bij explosieve krachtinspanningen
- Voor meer kracht bij explosieve krachtinspanningen (in combinatie met sporten en goed, gezond eten natuurlijk)
- Een cafeïne shot

- Vitamine B3
- Creatine (gunstige effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 3 g creatine per dag)

Heel veel voordelen dus! Wanneer de pre-workout is uitgewerkt zou het echter kunnen voorkomen dat je even wat minder lekker in je vel zit. Dit betekent natuurlijk niet dat je pre-workout niet mag nemen of dat je bang moet zijn voor dit supplement, je moet er alleen wat voorzichtig mee omgaan.
Heb je last van bijwerkingen of voel je je niet fijn bij het nemen van een pre-workout shake? Neem het dan niet.
Het wordt niet aanbevolen voor zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven. Ook wordt het gebruik van pre-workouts afgeraden voor personen onder de 18 jaar. Deze bevatten vaak namelijk cafeïne, maar ook andere ingrediënten die zijn samengesteld gericht op volwassen sporters. Lees hierom altijd de gebruiksaanwijzing en waarschuwingen op de verpakking/website voor het gebruik hiervan.

Onze tips

Houdt je altijd aan de juiste dosering zoals deze op de verpakking staat aangegeven. Hier vind je meestal ook informatie over het juiste moment van inname.
Ben je een vrouw? Gebruik dan een lagere dosering of koop een pre-workout speciaal voor vrouwen.
Let op met het nemen van een pre-workout shake als je ’s avonds sport. Ze bevatten namelijk cafeïne en dit is niet het beste moment zo net voor de nachtrust.
Check de ingrediënten, want elke pre-workout is anders. In sommige zit bijvoorbeeld al voldoende BCAA of creatine. Drink je normaal gesproken BCAA tijdens het trainen, dan zou dat in dit geval dus niet meer nodig zijn.
De meeste pre-workouts bevatten Beta-aline. Deze stof zorgt voor de tintelingen. Dit is een onschuldige bijwerking.
Iedereen reageert anders op een pre-workout shake en de ene soort is de andere niet. Experimenteer daarom met verschillende pre-workouts en kijk welke het beste bij jouw past.

Top 3 best verkochte pre-workout

1. Concentrated pre-workout - Bodylab24
2. N.O. Xplode - BSN
3. Redweiler 480 gram - Olimp

Ontvang 30% welkomstkorting!

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en mis geen aanbiedingen meer.

Ik wil graag regelmatig per e-mail en post op de hoogte worden gehouden van actuele trends, aanbiedingen en waardebonnen van bodylab.nl. Je kunt je te allen tijde afmelden via de uitschrijflink in elke e-mail of via info@bodylab.nl. Met mijn registratie ga ik akkoord met de ALV en het Privacybeleid.

Of volg ons op