Artikel

Buikspieren als een baas!

mannelijke buikspieren

Wat is de beste manier om een six-pack te krijgen? Dit keer zal ik antwoord geven op deze vraag, om zo jouw buik om te toveren in het sixpack van een fitnessmodel!

Gymtalk door Pieter van der Plas

Pas je eetpatroon aan en zorg dat je lichaamsvetpercentage omlaag gaat

Zitten je buikspieren verstopt onder een dikke beschermlaag, dan is het alsnog goed om je buik te trainen. Maar om je sixpack te zien zal je toch echt het overtollige vet moeten verbranden. Wil je je vetverbranding versnellen, dan is een training waarbij je je hele lichaam traint veel effectiever dan een kwartiertje buikspieren.

Probeer verschillende soorten oefeningen

Ik gebruik graag apparaten om zware sets te maken van 10 tot 20 herhalingen. Zo probeer ik de blokken van mijn six-pack dikker te maken. Ik doe sit ups en crunches om het uithoudingsvermogen te prikkelen van mijn buik.

De juiste techniek!

Probeer tijdens sit-ups, crunches en vergelijkbare oefeningen je borst via de kortste weg naar je navel te brengen. Focus je hierbij op het aanspannen van je buikspieren. Je rug mag hierbij iets bollen ja! Hierdoor voel je meer spanning op je buikspieren.

Train je buik vanuit alle hoeken

Oefeningen waarbij je je bovenlichaam beweegt zijn meer voor het bovenste gedeelte van de buikspieren, zoals bv sit-ups. Oefeningen waarbij je je benen omhoog brengt zijn ideaal voor de onderzijde (de 8pack voor de pro’s onder ons). Zoals bij legg-raises en knee-raises. Vergeet de oefeningen voor de schuine buikspieren niet.

Hoe vaak moet je je buik trainen?

Ik raad aan minimaal 1 keer per week en maximaal 4 keer. Zorg altijd voor minimaal 1 dag rust ertussen. Rust is immers groei! De belangrijkste factor voor het blootleggen van jou sixpack is en blijft een combi tussen intensief trainen en de juiste voeding.

TRAIN HARD, EAT SMART!

Pieter

Ontvang 10% welkomstkorting!

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en mis geen aanbiedingen meer.

Ik wil graag regelmatig per e-mail en post op de hoogte worden gehouden van actuele trends, aanbiedingen en waardebonnen van bodylab.nl. Je kunt je te allen tijde afmelden via de uitschrijflink in elke e-mail of via info@bodylab.nl. Met mijn registratie ga ik akkoord met de ALV en het Privacybeleid.

Of volg ons op