Artikel

Checklist voor het kopen van de juiste Whey

man met whey verpacking

De aankoop van de juiste whey eiwitshake is soms een lastige opgave omdat men niet precies weet waar ze moeten beginnen. Om je op weg te helpen en er zeker van te zijn dat jij de juiste keuze maakt hebben we een checklist voor je gemaakt.

5 checkpoints om zeker te zijn dat jij de juiste keuze maakt

Check 1: Past whey wel bij de doelstelling die ik gesteld heb?

De doelstelling die je gesteld hebt, heeft direct invloed op je uiteindelijke productkeuze..

Ik will spiermassa kweken:
- Eiwitten dragen bij tot de groei van spiermassa. De eiwitten in de whey dus ook.br>
Ik will herstellen
- Eiwitten zorgen daarnaast voor ondersteuning bij het snel herstel van spieren na een training
k wil een gezond tussendoortje:
- Door te kiezen voor een eiwitshake als bijvoorbeeld tussendoortje kun je jouw calorie inname beperken. Een eiwitshake zelf kan je niet helpen bij het afslanken.
Ik will graag aankomen:
- De Weight Gainer van Bodylab is door toevoeging van extra koolhydraten het ideale supplementen om je dagelijkse calorie inname juist een boost te geven.

Check 2: Is er sprake van een kwalitatief goed product?

Er zijn voor de aankoop van whey verschillende punten waar je kritisch naar moet kijken voor je een product daadwerkelijk aanschaft:

Wheyprotein -Afhankelijk van de soort whey hoort er een bepaald eiwitpercentage aanwezig te zijn, dit heeft te maken met het aantal keer dat het product gefilterd is. Het eiwitpercentage is misschien wel de belangrijke productspecificatie waarvan je zeker wilt zijn dat die klopt. De volgende percentages mogen verwacht worden:

Whey Concentraat - 70-90%

Whey Isolaat - 90%

- BCAAs
De BCAA’s in een eiwitshake worden door ons lichaam het snelst opgenomen en zijn daarmee erg belangrijk. Kijk op het label of leucine, isoleucine en valine aanwezig zijn in het product en wees er scherp op dat het minimaal in de 2-1-1 (bijv. 3 gram leucine, 1,5 gram isoleucine en 1,5 gram valine) verhouding aanwezig is.

- Aantal calorien per shake
Ben je scherp op het aantal calorieën dat je dagelijks binnenkrijgt? Dan is deze specificatie ook erg belangrijk om te checken.

- Onafhankelijke labtesten
Door te kijken of er onafhankelijk onderzoek gedaan is naar de kwaliteit van de whey kun je zelf de eiwitpercentages checken. Uiteraard wordt er streng op kwaliteit gecontroleerd, maar een labtest inzien verschaft nog meer inzicht over de verhoudingen.

Check 3: Zitten er nog andere toevoegingen aan het product?

Als je whey met een smaak besteld heb je altijd te maken met de toevoeging van smaakstoffen, wil je deze toevoeging niet hebben is er bij Bodylab ook de mogelijkheid om te kiezen voor een smaakloze whey. Aan de whey soorten met smaken zitten vaak zoetstoffen, aroma’s en andere smaakversterkers toegevoegd om de whey logischerwijs z’n lekker smaak te geven. Deze toevoegingen zorgen ook terug te zien in het aantal aanwezige grammen koolhydraten.

De whey van Bodylab bevat daarnaast ook sojalecithine. Sojalecithine zit aan de whey toegevoegd om de oplosbaarheid in water en (magere) melk te verbeteren.

Check 4: Kan ik het beste kiezen voor puur whey concentraat, voor hydrolisaat of isolaat? En wat is het te verwachten eiwitpercentage?

De woorden; isolaat, hydrolisaat en whey zijn nu een aantal keer voorbijgekomen maar nog steeds weet je waarschijnlijk niet precies voor welke jij moet kiezen. We helpen je bij het selecteren van de juiste soort.

Wanneer whey concentraat?
In de meeste gevallen voldoet een normaal whey product aan de wensen van de klant. Sporters die heel erg fanatiek bezig zijn met het tellen van calorieën en daarom een puurder whey product willen wordt vaak isolaat of hydrolisaat aanbevolen.

Wheyprotein von Bodylab24
Eiwitpercentage tot wel 81%

Wanneer whey isolaat?
Het eiwitpercentage van isolaat is hoger dan dat van concentraat en dat heeft te maken met de extra keer dat het product gefilterd is waardoor uiteindelijk een puurder product overblijft. Dit product wordt vaak aanbevolen aan mensen die zeer fanatiek zijn of in strak dieet zitten waarbij het aantal calorieën een belangrijke rol speelt.

Whey Isolate Protein Bodylab 24
Eiwitpercentage tot wel 90%

Wanneer whey hydrolisaat?
Het grote voordeel van hydrolisaat is dat het door enzymen is voor-verteerd waardoor ons lichaam dit niet meer hoeft te doen. Het nadeel hieraan is dat het product er niet lekkerder op wordt en dat de prijs ook hoger ligt dan die van bovenstaande varianten.

Iso 100 von Dymatize

Welke andere opties heb ik?
Bodylab heeft ook een product waarin de bovenstaande eiwitsoorten allemaal toegevoegd zijn. Daarnaast bevat dit product ook caseïne eiwit, dit eiwit is ideaal om voor het slapen te nemen vanwege de langzame afgifte.

Protein-6
Eiweißanteil mindestens 77%

Check 5: Hoe bepaal ik welke smaak ik het lekkerst vind?

De vijfde en laatste check is het bepalen welke smaak het beste bij je past, je gaat het product immers gedurende langere periode dagelijks gebruiken. Bij Bodylab heb je keuze uit een groot aantal lekkere smaken, maar de ene past logischerwijs beter bij je als de andere. Twijfel je nog of de smaak wel écht bij je past? Je kunt er dan voor kiezen om een Sample Pack te bestellen met 10 verschillende smaken zodat je kunt bepalen welke je het lekkerst vindt. Bestel bij enige twijfel alsnog een 1 kg verpakking omdat je hier natuurlijk minder lang meedoet dan met de 2 kg verpakking.

Succes met het kiezen van de juiste eiwitshake en met het behalen van je sportieve doelstelling(en)! Mocht je nog vragen onbeantwoord hebben kun je deze altijd stellen aan onze klantenservice via de website of social media.

Met sportieve groet,
Bodylab24 Team

Ontvang 10% welkomstkorting!

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en mis geen aanbiedingen meer.

Ik wil graag regelmatig per e-mail en post op de hoogte worden gehouden van actuele trends, aanbiedingen en waardebonnen van bodylab.nl. Je kunt je te allen tijde afmelden via de uitschrijflink in elke e-mail of via info@bodylab.nl. Met mijn registratie ga ik akkoord met de ALV en het Privacybeleid.

Of volg ons op