Artikel

De beste late night snacks

late night snacks

Ongetwijfeld heb je wel eens voor het dilemma gestaan. Je hebt de hele dag goed je best gedaan om gezond te eten, suikers te minderen, een lekkere gymsessie erop zitten en ook nog vet- en koolhydraatarm gekookt. Maar toch… ’s avonds om een uur of half 9 begint je maag te knorren. Het lijkt wel of die zak chips en chocoladekoekjes jouw naam vanuit de kast beginnen te roepen. Wat kan je hier nou aan doen?

Eigenlijk is het heel makkelijk. Zorg dat die zak chips of koekjes uit je kast verdwijnen en zorg dat je daarvoor in de plaats een gezonder alternatief voorhanden hebt. Zo erg is het niet om ’s avonds nog iets kleins te eten. Zo lang je maar het goede in je mond stopt. Natuurlijk willen we je hier graag mee helpen. Het is belangrijk dat je kiest voor eiwitrijke en vezelrijke voeding, met niet te veel verkeerde vetten of suikers.
We hebben een lijstje voor je gemaakt met snacks die volgens ons helemaal niet zo erg zijn om ’s avonds te eten en buiten dat ook nog eens betaalbaar zijn.

Studentenhaver

Als je hier nog nooit van gehoord hebt klinkt studentenhaver een beetje gek. Er zit ook nog eens helemaal geen haver in. Studentenhaver wordt ook wel elitehaver genoemd en is een mengsel van noten (meestal cashewnoten, paranoten, walnoten, hazelnoten en amandelen), krenten, rozijnen en eventueel andere gedroogde vruchten. Kijk goed op de voedingswaarde van de verpakking. Soms wordt het gedroogde fruit extra gesuikerd. En dat is niet zo goed voor de lijn.

Let bij deze snack op dat je er niet teveel van snoept. Een handje is voldoende om je maag en humeur voldoening te geven.

Protein Pralines

De nieuwe Protein Pralines van Bodylab24 zijn de perfecte avond snack. Een bonbonachtige snack die normaal gesproken op het lijstje van cheatsnacks zou staan. Toch zijn de voedingswaarden van deze snack zo goed dat ze prima als late night snack gegeten kunnen worden. De Protein Pralines bestaan voor meer dan 30% uit eiwitten, voor 7.8% uit vezels en bevatten slechts 1 gram suiker per praline. Waarschuwing; ze zijn gevaarlijk lekker! Dus eet niet meteen het hele zakje leeg.

Komkommer

Bij een komkommer als snack zal je waarschijnlijk niet meteen staan te springen. Toch is de komkommer een hele goede keuze. Vooral wanneer je in een dieetfase zit of aan het cutten bent. Een komkommer levert slechts 8 calorieën per 100gram. Een van de meest caloriearme vruchten die je kan eten. Om de komkommer wat op te fleuren kan je er voor kiezen om er een lekker dipsausje bij te maken. Bijvoorbeeld van yoghurt met knoflook, zodat je uiteindelijk een soort Griekse Tzatziki achtige snack hebt. Dat klinkt al een stuk beter hé!

Eiwitshake

Een eiwitshakeeiwitshakeeiwitshake is ook een goede keuze als late night snack. Zeker als het om een Caseineshake gaat. Caseine geeft langzaam eiwitten af waardoor voor een langere periode in de nacht ook voorzien bent van de broodnodige eiwitten.

Schaaltje Kwark

Good old schaaltje kwark! Zeker voor het slapen geen verkeerde keuze! Vanwege de langzame afgifte van caseine eiwitten blijven je spieren voor een lange tijd voorzien van eiwitten. Je kan de kwark ook op smaak maken met wat fruit, Flavor Drops of Bolerolimonade poeder.

Protein bar

De proteinbar is een snack die de afgelopen jaren flink in opkomst is gekomen. Het voordeel hiervan is dat de smaak en voedingswaarde bij bijna alle merken flink verbeterd is. Onze favorieten zijn natuurlijk de Bodylab bars. De Eat CleanEat CleanEat Clean voor de sporters in dieet fase en de ProteinbarProteinbarProteinbar en Protein Wafer voor nog meer snack plezier!

Fruit

Natuurlijk kan fruit ook niet in dit lijstje missen. De vitaminen en mineralen uit fruit zijn altijd goed om binnen te krijgen. Let echter wel op welk soort fruit je neemt. Fruit als een banaan bevat voornamelijk veel koolhydraten. Niet echt een goede keuze als je de deur niet meer uit gaat ’s avonds.

Protein Chips

Deze snack is er een speciaal voor de chips lovers. Protein ChipsProtein ChipsProtein Chips zijn tegenwoordig verkrijgbaar van verschillende merken zoals NOVO of GOT7. Voor de smaken hoef je het niet te laten, bijna meer keuze dan de chips in de supermarkt!En wil je echt los gaan kan je natuurlijk ook nog een van de Bodylab low kcal sauzen als dipsaus gebruiken!

Air dried beef of beef jerky

Air Dried Beef is zoals de naam al doet vermoeden gedroogd mager rundvlees. Eigenlijk is het een steak met het gemak van een eiwitreep;). De air dried beef van Bodylab24 is verkrijgbaar in 6 verschillende smaken en bevat maar liefst 28 gram eiwitten per portie. Een top snack voor op de bank of na de gym!

Protein Cookies

Nieuw in het assortiment van Bodylab zijn de Protein Cookies van het merk Fysis sport. De koekjes bestaan voor 24% uit eiwitten en bevatten geen toegevoegde suiker of conserveringsmiddelen. De koekjes zijn verkrijgbaar in de smaak Vanille (no.1) in Banaan walnoot (no.2), in Appel kaneel (no.3) en in Kokos (no.4).

Ook handige op een ander moment van de dag

Natuurlijk zijn deze snacks niet alleen goed om in de avond te eten. Deze snacks zijn ook handig wanneer je overdag een tussendoortje nodig hebt of wanneer je bijvoorbeeld door een lange autorit een tijdje niet kan eten. Veel van de snacks zijn tenslotte makkelijk mee te nemen. Met een knorrende maag langs de gouden M of de schappen in een pompstation leegkopen is dus helemaal niet nodig! Met een klein beetje voorbereiden is die fitte levensstijl helemaal niet moeilijk vol te houden.

Ontvang 10% welkomstkorting!

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en mis geen aanbiedingen meer.

Ik wil graag regelmatig per e-mail en post op de hoogte worden gehouden van actuele trends, aanbiedingen en waardebonnen van bodylab.nl. Je kunt je te allen tijde afmelden via de uitschrijflink in elke e-mail of via info@bodylab.nl. Met mijn registratie ga ik akkoord met de ALV en het Privacybeleid.

Of volg ons op