Artikel

Een (nog betere) Beach Body in 2-3 weken

man en vrouw in push up positie

Sta je op het punt om over enkele weken op vakantie te gaan? Maar ben je nog niet helemaal in de shape die je wilt? Probeer dan de richtlijnen hieronder eens te volgen. Het vraagt wel het maximale van je maar het gaat je zeker resultaat geven.

Let op: deze richtlijnen zijn bedoeld voor een korte, intensieve periode van 2-3 weken en geen handleiding hoe je een langere periode zou moeten trainen/diëten.

2x per dag een cardio Training

Er zijn 2 momenten op een dag dat je optimaal vet kunt verbranden. Voor je ontbijt en direct na een krachttraining.

Probeer 4-5 dagen per week, 2x per dag een cardio sessie van ongeveer 30-45 minuten te doen. Je kunt hierdoor ontzettend veel kcal / lichaamsvet verbranden.

Ideaal als je dit kan combineren met 3-4 krachttrainingen. Maak je krachttrainingen wel iets korter of wat minder intensief om niet te over trainen. Vet verbranden is op dit moment prioriteit, qua spiermassa wil je vooral zorgen dat je behoud wat je hebt.

Verruil simpele koolhydraten voor groente

Eet je regelmatig voeding met veel suikers/simpele koolhydraten? Verruil deze dan voor groente. Dit scheelt je niet alleen veel kcal maar levert je ook veel vitaminen, mineralen en vezels.

Een mooi voorbeeld: Eet je tijdens je lunch brood met kipfilet? Verruil je brood dan voor bijvoorbeeld sla, paprika en komkommer.

Verminder onderhuids vocht

Vermijd voeding die ervoor kan zorgen dat je onderhuids vocht vasthoudt. Denk dan vooral aan zuivel en zoutrijke voeding.

Er zijn diverse groente die ervoor kunnen zorgen dat je vocht afdrijft als broccoli, selderij en komkommer. En drink veel water. Dit helpt je niet alleen goed gehydrateerd te blijven maar als je te weinig water drinkt houdt je lichaam eerder vocht vast.

Wil je weten of je nog veel onderhuids vocht vasthoudt? Druk dan met je wijsvinger enkele seconden op je bovenarm. Als je heel duidelijk een witte plek ziet is dit een teken dat je onderhuids vocht vasthoudt. Hoe sneller de witte plek verdwijnt des te minder vocht je vasthoudt.

Ontvang 10% welkomstkorting!

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en mis geen aanbiedingen meer.

Ik wil graag regelmatig per e-mail en post op de hoogte worden gehouden van actuele trends, aanbiedingen en waardebonnen van bodylab.nl. Je kunt je te allen tijde afmelden via de uitschrijflink in elke e-mail of via info@bodylab.nl. Met mijn registratie ga ik akkoord met de ALV en het Privacybeleid.

Of volg ons op