Artikel

Fitness Documentaires op Netflix

Netflix documentaires

Heads up voor alle Netflix kijkers. Er staan een aantal leuke fitness en crossfit documentaires op Netflix. Inspirerend kijkvoer voor elke krachtsporter. Ideaal om je gemotiveerd te houden gedurende de wintermaanden!

Fittest on earth: The story of the 2015 Reebok CrossFit Games

Duur: 1 u 44m

Liefhebbers van het uitdagende work-out programma CrossFit komen samen voor een slopende wedstrijd met tests om de meest fitte sportman ter wereld te vinden.

CrossFit is een wedstrijd waarbij de winnaars tot fitste man en vrouw ter wereld worden uitgeroepen. De games bestaan uit verschillende onderdelen waarbij de atleten strijd op kracht, uithoudingsvermogen en nog veel meer. Bekijk hoe de atleten zich voorbereiden en de wedstrijd afleggen. Ze weten zelf niet welke onderdelen ze voorgeschoteld krijgen en kunnen zich dus alleen op algemene wijze voorbereiden. Een immens spektakel waarbij de meest fitte en gedisciplineerde sporters samenkomen om te strijden in deze moderne arena!

Onze conclusie: Een bijzonder vermakelijk en inspirerende 1 uur en drie kwartier. Misschien kijken we ‘m binnenkort nog een keer.

Waardering
4,5 van 5,0

Froning

Duur: 1u 39m

Volg het slopende trainingsregime van Rich Froning Jr. nu hij zijn zinnen erop heeft gezet om als eerste voor de vierde keer de CrossFit Games te winnen.

Rich Froning is de levende legende van de CrossFit games. Deze man is de Arnold Schwarzenegger van CrossFit. Niemand heeft tot nu toe het aantal overwinningen kunnen evenaren welke hij heeft behaald. Deze documentaire geeft een mooi beeld van zijn manier van trainen en hoe hij deze overwinningen heeft behaald. Daarnaast krijg je ook een heel duidelijk beeld van het uitgesproken karakter van Froning en hoe hij is uitgegroeid tot de fitste man ter wereld. Zijn verleden, zijn sociale kring en naast zijn overwinning ook zijn tegenslagen.

Onze conclusie: een must see voor elke krachtsporter. Ook als je geen CrossFit fan bent dan is deze documentaire zeer vermakelijk en inspirerend!

Waardering:
4,1 van 5,0

Pumping Iron

Duur: 1u 25m

Vijf keer Olympia winnaar, dat was Arnold Schwarzenegger en deze film volgt hem als 28 jarige op weg naar de zesde titel.

In de jaren ’70 was bodybuilding een nieuwe sport die veel mensen niet begrepen. Pumping iron is een low budget documentaire die legendarisch is geworden omdat het een van de weinige filmbeelden is die deze tijd heeft vastgelegd. Het geeft een fantastisch beeld van hoe de sport, misschien wel in zijn beste tijd ooit, werd beleefd en geleefd. Je ziet hoe legendarische atleten als Arnold Schwarzenegger en Lou Ferrigno zich voorbereiden op de Mr. Olympia. De wedstrijd waarbij wordt bepaald wie de allerbeste bodybuilder ooit is. De documentaire heeft legendarische beelden opgeleverd zoals de scene waarin Arnold zich uitspreekt over The Pump en zijn rituelen na de wedstrijd.

Onze conclusie: Een must see voor iedereen die geïnteresseerd is in bodybuilding, krachtsport of Arnold Schwarzenegger.

Waardering:
3,7 van 5,0

Ontvang 30% welkomstkorting!

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en mis geen aanbiedingen meer.

Ik wil graag regelmatig per e-mail en post op de hoogte worden gehouden van actuele trends, aanbiedingen en waardebonnen van bodylab.nl. Je kunt je te allen tijde afmelden via de uitschrijflink in elke e-mail of via info@bodylab.nl. Met mijn registratie ga ik akkoord met de ALV en het Privacybeleid.

Of volg ons op