Artikel

Nieuwe vitaminesupplementen bij Bodylab!

Nieuwe vitaminesupplementen bij Bodylab!

Vitaminen, essentiële micronutriënten en voedingsstoffen die door het lichaam worden gebruikt voor tal van stofwisselingsprocessen worden over het algemeen opgenomen via een evenwichtige, gezonde voeding van fruit, groenten en volkorenproducten. Vleesconsumptie met mate, melk, eieren en de inname van gezonde vetten dragen ook bij aan een voldoende toevoer van vitaminen en mineralen. In intensieve trainingsfasen met een verhoogde behoefte kan een extra toevoer van vitaminen en mineralen via vitaminesupplementen ook nuttig zijn.

Waarom vitaminen?

Vitaminen zijn belangrijk voor tal van stofwisselingsprocessen in het lichaam en zijn onder andere betrokken bij de afbraak/omzetting van een grote verscheidenheid aan stoffen. Vooral interessant voor sporters - de eiwit-, koolhydraat- en vetstofwisseling, en dus ook de energievoorziening, vereist een goede vitaminevoorziening, net als het immuunsysteem.

Vitaminen worden ook gebruikt voor de absorptie en verwerking van mineralen, zijn nodig voor genezingsprocessen na ziekten en in de regeneratie, zijn betrokken bij de cel-, bot- en tandstructuur en de productie van bloedcellen.

Aangezien de afzonderlijke vitaminen verschillende taken hebben, moet er worden gezorgd voor een volledige en evenwichtige toevoer van alle vitaminen. Er wordt onderscheid gemaakt tussen vet- en wateroplosbare vitaminen. Hun grootste en beslissende verschil is hun opslagcapaciteit in het lichaam. In water oplosbare vitaminen kunnen slechts in zeer geringe mate door het lichaam worden opgeslagen en moeten daarom dagelijks met voedsel worden ingenomen. Vetoplosbare vitaminen worden met behulp van vetzuren via de darmen opgenomen en kunnen in de lever en de lichaamseigen vetophopingen worden opgeslagen voor later gebruik. Een dagelijkse inname is dus niet absoluut noodzakelijk.

Waarom vitaminesupplementen?

Met name sporters hebben in het algemeen een verhoogde voedingsbehoefte tijdens intensieve en harde trainingsfasen tijdens de voorbereiding op en tijdens de wedstrijd, en dus ook een verhoogde vitaminebehoefte. Dit kan niet altijd worden gegarandeerd door het dieet en is sterk afhankelijk van de intensiteit van de training of de mogelijkheden voor een gezond en evenwichtig dieet. Ook de definitie en de voedingsfase vóór bijvoorbeeld een bodybuilding wedstrijd, met een daarmee gepaard gaande caloriearme voeding, maakt het moeilijk om voor voldoende aanvoer te zorgen. Dit geldt ook in een hectische werkdag. Bovendien wordt de zelf-synthese van vitamine D in de winter bemoeilijkt, omdat in veel gevallen het verblijf buitenshuis beperkt is en door de kleding de onbedekte huidzones aanzienlijk kleiner zijn dan bij warme zomertemperaturen.

Ons aanbod aan nieuwe vitaminesupplementen van Bodylab:

Vitamine A-Z Multi (120 capsules)

Bodylab24

Vitamine A-Z Multi (120 capsules)

Bodylab24
 • Vitaminen A-Z (120 capsules) - met 13 verschillende vitaminen
 • Eenvoudige toevoer van de belangrijkste vitaminen
 • Dagelijkse dosis in 1 capsule
 • Om de dagelijkse vitaminevoorziening te verrijken
€ 12,99
(€ 147,61 / 1 kg)

Vital Zero Drink (1000ml)

Bodylab24
 • You save -44%

Vital Zero Drink (1000ml)

Bodylab24
 • Vital Drink drinkconcentraat met nieuwe dosering
 • Verkrijgbaar in verschillende smaken
 • Mengen met water (2,5 ml concentraat op 200 ml water)
 • Bevat verschillende vitamines en L-carnitine
 • Maximaal 1 kcal per portie
 • Ideaal als sportdrank tijdens de training of gewoon tussendoor als vervanging van een caloriehoudende drank
€ 15,99 € 8,99
(€ 8,99 / 1 l)
Product weergeven

K2, D3 - betekenis kort samengevat

De vitaminen D3 en K2 behoren tot de vetoplosbare vitaminen.

Vitamin K2
- is direct betrokken bij de opslag en het gebruik van calcium
- absoluut noodzakelijk voor de activering van de Gla-eiwitten
- Gla-eiwitten zijn bijvoorbeeld betrokken bij de opslag van calcium in de botten en werken als inhibitor voor de afzetting van calcium in de slagaders (arteriosclerose)

Vitamin D3
- direct betrokken bij het gebruik van calcium
- zorgt voor de opname van calcium uit de voeding
- ondersteunt de opslag in de botten

Een ideale combinatie zodat het lichaam optimaal gebruik kan maken van calcium.

Conclusie

Een extra vitaminebehoefte is voor een groot deel afhankelijk van het dieet en de lichaamsbeweging. Om goed te worden voorzien van alle belangrijke vitaminen moet worden gezorgd voor een voldoende, evenwichtige en gezonde voeding. Als dit niet permanent gegarandeerd kan worden, als je als sporter in een bijzonder intensieve trainings- of dieetfase zit, moet je nadenken over een extra aanbod. Vooral in de winter, wanneer er weinig activiteit is of wanneer men buitenshuis verblijft, wordt een goede aanvoer van vitamine D, de 'zonvitamine', beperkt door o.a. kleding en kan naar behoefte verrijkt worden met voedingssupplementen. De werkelijke behoefte kan worden besproken met een trainer of arts, de ingrediënten van onze supplementen zijn meestal te vinden in de voedingsinformatie van de productbeschrijving.

Ontvang 30% welkomstkorting!

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en mis geen aanbiedingen meer.

Ik wil graag regelmatig per e-mail en post op de hoogte worden gehouden van actuele trends, aanbiedingen en waardebonnen van bodylab.nl. Je kunt je te allen tijde afmelden via de uitschrijflink in elke e-mail of via info@bodylab.nl. Met mijn registratie ga ik akkoord met de ALV en het Privacybeleid.

Of volg ons op