Artikel

Pieter’s schema voor een dikkere rug

Zo aan het begin van het nieuwe jaar , is het een mooi moment om te werken aan meer massa en dikte op de rug. De juiste techniek is hierbij de belangrijkste factor. Onderstaand trainingsschema gebruik ik momenteel om meer dikte te creeren op mijn rug. De volgorde heb ik zo samengesteld om bepaalde rugspieren eerst voor te vermoeien. Resultaat, minder verzuring in de armen en betere pomp in het midden van de rug! Lets’s do this!

Lets do this!

Mbt Techniek:

zorg dat je bij elke herhaling, wanneer je het gewicht naar je toe trekt, je schouders naar achteren trekt (en je schouderbladen dus naar elkaar toe) . Gaat het gewicht weer van je af dan laat je je schouders gecontroleerd naar voren zakken (schouderbladen gaan dan weer van elkaar af ). Houd je rug hierbij ten alle tijden licht hol.

Over het tempo:

als voorbeeld nemen we seated cable row.
Trek de greep in 1 seconden naar je buik, je schouders bevinden zich nu dus in achterste stand, houd het gewicht 1 seconden stil ( hierdoor worden de middelste rug spieren extra geprikkeld), laat vervolgens het gewicht in 2 seconden gecontroleerd zakken, en 0 omdat we direct aan de volgende herhaling beginnen zonder het gewicht even stil te laten hangen.

Pieter

Get motivated, stay motivated!

Ontvang 10% welkomstkorting!

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en mis geen aanbiedingen meer.

Ik wil graag regelmatig per e-mail en post op de hoogte worden gehouden van actuele trends, aanbiedingen en waardebonnen van bodylab.nl. Je kunt je te allen tijde afmelden via de uitschrijflink in elke e-mail of via info@bodylab.nl. Met mijn registratie ga ik akkoord met de ALV en het Privacybeleid.

Of volg ons op