Artikel

Pieter geeft tips voor nog grotere borstpieren!

Het trainen van de borstspieren wordt vaak als een van de makkelijkste trainingen gezien. Toch maken veel mensen niet snel progressie. Pieter geeft 6 tips voor nog grotere borstspieren.

6 tips voor grotere borstspieren

I. Verander je vaste routines!

Vaak zie ik dat men de borsttraining begint met bankdrukken. Wil je daadwerkelijk groei stimuleren dan moet je vernieuwend en verrassend zijn voor je borst! Begin je borsttraining met bijvoorbeeld dumble-flyes liggend, en vervolgens dumbel-drukken. Daarna pas bankdrukken!

II. Combineer massa-oefeningen met defenitie-oefeningen.

Simpel gezegd zijn de drukoefeningen zoals bank/dumbel-drukken voor massa in de borst, en fly-oefeningen voor defenitie en een betere spiercontractie. Heb je regelmatig last van vermoeide triceps tijdens/na een borsttraining, richt je dan op een goede aansturing van de borst door fly-oefeningen toe te voegen. Zo leer je de borst beter aan te spannen en te isoleren.

III. Doe extra oefeningen.

Doe je normaal 4 oefeningen voor je borst, voeg er dan nog 1 of 2 aan toe. Die extra oefeningen zullen je borst nog meer vermoeien. Met als resultaat, meer spierpijn en nog meer groei!

IV. Maximale uit je set halen!

Maak je meestal 8 a 10 herhalingen? En stop je vermoeid bij 10? Ram er zoveel mogelijk uit als je kan (met de juiste techniek)! Desnoods met een spotter. Juist die extra zwaar vermoeide herhalingen dwingen je spieren tot groei! Drop-sets zijn daarvoor ook uitstekend geschikt.

V. Train de hele borst!

De borstspier of pectoralis, bestaat uit 3 delen. Boven, midden en onder. Met elke oefening belast je de gehele borst, maar wel kan je de nadruk plaatsen op een specifiek deel. Het onderste en middelste gedeelte zijn het sterkst en daarom ook het makkelijkst om te trainen. Denk hierbij aan liggende of achterover-hellende oefeningen. De schuine bank, zoals bij schuin bankdrukken, is er om de nadruk meer op de bovenkant te leggen. Wil je meer spanning in de bovenkant borst, houd je onderrug dan tegen de bank ipv je rug hol te trekken.

VI. Plan een extra borsttraining in.

Op deze dag moet je je volledig richten op je borst. Dus niet andere achterblijvende spiergroepen ofzo. Doe een warming-up, 30 tot 40 minuten de borst oppompen, en vervolgens een shakey, rust …en make that chest grow!

Pieter
Follow me on instagram: @vanderplaspieter
Get motivated, stay motivated!

Ontvang 10% welkomstkorting!

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en mis geen aanbiedingen meer.

Ik wil graag regelmatig per e-mail en post op de hoogte worden gehouden van actuele trends, aanbiedingen en waardebonnen van bodylab.nl. Je kunt je te allen tijde afmelden via de uitschrijflink in elke e-mail of via info@bodylab.nl. Met mijn registratie ga ik akkoord met de ALV en het Privacybeleid.

Of volg ons op