Artikel

Natasja Evers - Eiwitten, hoe, wanneer en waarom.

Iedereen die een beetje fanatiek bezig ik met krachttraining, weet inmiddels dat het consumeren van eiwitten belangrijk is. Maar waarom is dit nou zo belangrijk? Hoe veel eet ik hier van en wanneer? Eiwitten zijn de bouwstenen van je spieren. Door de juiste training zorg je er voor dat je je spieren blijft prikkelen. Voldoende eiwitten eten zorgen voor de bouwstenen van je spieren en het herstel hiervan. Daarom is het belangrijk om voldoende eiwitten te eten.

Eiwitten! Hoe, waneer en waarom.

Eiwitten zijn de bouwstenen van je spieren. Door de juiste training zorg je er voor dat je je spieren blijft prikkelen. Voldoende eiwitten eten zorgen voor de bouwstenen van je spieren en het herstel hiervan. Daarom is het belangrijk om voldoende eiwitten te eten.

Maar wat is nou voldoende?

Zelf hanteer ik ongeveer 1,8 gram eiwit per kg lichaamsgewicht aan eiwitten. Dit is zowel in de cut, als in de bulk. Mijn hoeveelheid eiwit is dus elke dag hetzelfde. Daarnaast is het natuurlijk ook van belang genoeg vetten en koolhydraten binnen te krijgen. Hoeveel dat is, hangt af van wat je doel is. Wat wel belangrijk is, is om niet te laag in vetten te gaan zitten.

Terug naar de eiwitten. Wanneer neem je ze nou? Ik zelf zorg er voor dat ik iedere maaltijd een ruime hoeveelheid aan eiwitten hebt. Niet alleen omdat dit goed is voor je spieren, maar ook omdat eiwit je een langer verzadigd gevoel geeft. Dit zorgt er voor dat ik tussen mijn maaltijden door niet te snel wil gaan snaaien.

Vind je het moeilijk om aan je eiwitten per dag te komen? Probeer dan je eiwitten op een andere manier dan uit kip of ander vlees naar binnen te krijgen. Zo eet ik bijvoorbeeld iedere avond een bakje kwark. Eventueel kan je hier nog wat caseïne of whey aan toe voegen, ook lekker voor de smaak!

Je kan uiteraard ook wat whey s’ ochtends door je havermout doen. Even in de magnetron, whey erbij en je hebt een heel snel en makkelijk ontbijtje (met chocolade of vanille, heerlijk!). Daarnaast eet ik ook bijna iedere dag wel een eiwitreep. Makkelijk mee te nemen naar mijn werk, en zo krijg je toch mooi 20 gram eiwit per reep naar binnen. (De nieuwe smaak eat clean bar: peanut caramel is een aanrader! Zeker omdat deze ook laag in koolhydraten is!)

Wanneer neem ik de eiwitten?

Om te beginnen is het vooral van belang voldoende eiwitten binnen te krijgen. Dan zal de timing hiervan er wat minder toe doen. Uiteraard is het wel goed om na een zware (kracht)training voldoende eiwitten binnen te krijgen. Maar zorg er vooral voor dat jij aan het eind van de dag ongeveer zon 1,8 x je lichaamsgewicht aan eiwitten binnen hebt gekregen. Dan zit je zeker goed. Op deze manier heb ik het ook aangepakt tijdens mijn cut en wedstrijdvoorbereiding.

Mocht je het nou echt heel lastig vinden om voldoende eiwitten binnen te krijgen. Op mijn instagram (@natasjaevers) staat een brownie met de chocolade whey van Bodylab. Gehele cake voor nog geen 400 kcal en ruim 35 gram eiwitten! Win win!

Ik ben te volgen op instagram @natasjaevers, maar ook via mijn blog Happygains.nl

Ontvang 10% welkomstkorting!

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en mis geen aanbiedingen meer.

Ik wil graag regelmatig per e-mail en post op de hoogte worden gehouden van actuele trends, aanbiedingen en waardebonnen van bodylab.nl. Je kunt je te allen tijde afmelden via de uitschrijflink in elke e-mail of via info@bodylab.nl. Met mijn registratie ga ik akkoord met de ALV en het Privacybeleid.

Of volg ons op